Squash Online

Sæsonstart: Senior Grand Prix i Skovbakken

September 03, 2015Rasmus Jessen

Så skydes sæsonen endeligt i gang efter en lang sommer. Det første event i kalenderen er et Skovbakken Grand Prix for seniorer, som spilles i smilets by - Aarhus. På deltagerlisten finder man, desværre, kun 28 personer - heraf kun fem damespillere. Dette mønster har vist sig de senere år ved sæsonstart, om det er fordi folk lige skal komme ud af fjerene, eller om det er squashkulturen i Jylland der befinder sig ved et lavpunkt, er ikke til at sige.

Til gengæld har mange elitespillere allerede meldt sig på banen. Hos herrerne har vi bl.a. danmarksmesteren Kristian Frost, Rasmus Møller, Lau Kiehn, Kristian DS, Tobias Pørtner, Thomas Pilak og Rasmus Jessen. Damerne er også godt repræsenteret; her finder vi Stephanie Riding, Sally Skaarenborg, Mathilde Lauridsen og Ditte Nielsen.

Selom vi har størstedelen af eliten er med, så savnes der dog et par topspillere. Der har floreret lidt snak om Caspar Grauballe på rygtebørsen, og efter at have talt med den karismatiske Herlev dreng, har vi desværre fået af vide, at vi ikke kommer til at se ham på squashbanen i den nærmeste fremtid. Han er ude med en knæskade der kræver en længerevarig genoptræning. Vi håber selvfølgelig på at se ham på banen en gang i fremtiden, og ønsker ham en god og hurtig genoptræning.

Den nye mand på landsholdet, Thomas Laursen, er heller ikke at finde ved sæsonstart. Den talentfulde koldingenser fortæller, at han desværre har været plaget af en ankelskade, som han pådrog sig helt tilbage ved EM for hold sidste sæson:

Jeg er i en hård genoptræningsperiode og jeg starter ikke før jeg er helt klar. Det er svært at sige hvornår det er. Men jeg ser frem til, at blive helt klar igen! - Thomas Laursen

Morten Wiegandt, som sidste uge fik en flot 3. plads ved European Masters, udebliver desværre ved årets første turnering, hvilket hans nyligt tilkomne hustru, Sissel Trap, også gør.

Hos herrerne må Frost udpeges som favorit. Han har trænet hårdt hele sommeren for virkelig at kunne markere sig på touren den kommende sæson. Selvom han måske ikke bliver ligeså synlig herhjemme, som han plejer, så hviler han ikke på laurbærerne:

Jeg satser stærkt på PSA i denne sæson. Det er min førsteprioritet, men jeg spiller alle holdkampe. Det er lidt usikkert hvor mange hjemlige turneringer jeg spiller, men jeg spiller i hvert fald den første. - Kristian Frost

Superhelten fra Sønderborg, Rasmus Møller, spiller også med i Skovbakken, og må siges at være den eneste udfordrer til Frost. Det er uvist om han er i from og hvor meget squash han har fået spillet henover sommeren, men ud fra nogle flotte billeder fra Facebook hvor Møller spiller beachvolley, kan man se at han fysisk står skarpt.

Af andre uvisheder findes også teknikfænomenet fra Herlev, Lau Kiehn. Han har over sommeren været igennem en mindre transformation og står nu skarpere end nogensinde. Mon den kommende sæson kunne bringe Kiehn hans første landsholdsplads?

Sally Skaarenborg kommer til turneringen som førsteseedet, og historisk er hun også den stærkeste, bortset fra Line Hansen, på nuværende tidspunkt. Men den unge Mathilde Lauridsen sluttede sidste sæson af med et meget velspillet EM, og hvis hun har fortsat de gode takter henover sommeren, kan det være hun bliver en god bejler til årets første titel.

De to unge og fremstormende juniorer, Magnus laursen og Theis Houlberg, spiller i A-rækken ved Skovbakken Grand Prix, hvor de vil give de andre habile spillere kamp til stregen. Det bliver spændende at se, om disse unge talenter kommer til at bryde igennem på seniorfronten denne sæson, selvom de blot er hhv. 17 og 18 år.

Alt i alt bliver det en spændende turnering vi går i møde - både på dame- og herresiden. Efter en lang sommer kan det være svært at spå om spillernes niveau, så inden vi her på redaktionen gisner for meget om weekendes resultater, vil vi hellere vente og se, hvad der kommer til at ske.

SQO.dk holder jer selvfølgelig opdateret undervejs, så husk at følg med på vores <span style=“color:

ff6600;“>facebook-side

og her på www. Derudover vil vi som altid have kameraet med, så I hurtigst muligt efter turneringens afslutning kan se de bedste kampe på vores <span style=“color:

ff6600;“>youtube-kanal.