Squash Online

Favoritduo sejrer ved sæsonens første Grand Prix

September 06, 2015Tobias Pørtner

Det var småt med overraskelserne ved Skovbakken Grand Prix, da de store forhåndsfavoritter Sally Skaarenborg og Kristian Frost med turneringssejrene lagde sig i spidsen for årets Grand Prix-rangliste. Begge blev dog udfordret i de afgørende kampe af hhv. Mathilde Lauridsen og Rasmus M. Nielsen.

I Herre M gik alt efter bogen hele weekenden: Kristian Frost og Rasmus M. Nielsen slog sig uden problemer i finalen ved årets første turnering. Her lignede Frost en sikker vinder, da han bragte sig foran med 11-4, 11-8, men en heroisk indsats af Rasmus vendte totalt kampen på hovedet. Pludselig stod der 2-2 i sæt, og da Kolding-spilleren på dette tidspunkt så ud til at have et større fysisk overskud end sin evige rival, lurede overraskelsen så småt.

Igen blev det dog den for store fejlmargin, der i sidste ende svigtede Nielsen, som efter en marathondyst måtte se Frost løbe med endnu en titel med cifrene 11-4, 11-8, 5-11, 6-11, 11-6.

Tredjepladsen i mesterrækken gik til Rasmus J. Petersen, der slog sin holdkammerat Lau Kiehn i fem udmarvende sæt, for at sikre sig den forventede podieplacering.

Podieplaceringer blev det som forventet også til for Sally Skaarenborg og Mathilde Lauridsen i Dame Mester, der til dagligt er holdkammerater i Kolding. Unge Lauridsen tog en smule overraskende 1. sæt i tiebreak, men herfra blev Skaarenborgs dominans i kampen kun større og større, hvilket resultatet 10-12, 11-5, 11-4, 11-3 også understreger.

I herrernes A-række viste nogle af de unge talenter igen god form, og de presser så småt på for at få chancen i den bedste individuelle række. Både Theis Houlberg og Magnus Laursen gjorde sig problemfrit klar til finalen

  • sidstnævnte bl.a. via en sejr over Andy Lambert - og udkæmpede her et meget tæt og intenst opgør, der kunne være gået begge veje.

Til sidst var fysikken og taktikken hos Herlev-spilleren Houlberg dog lige et par gram skarpere end den lokale Laursens, og han kunne derfor fejre endnu en sejr i den næstbedste række med 9-11, 12-10, 13-11, 9-11, 11-2.

i B-rækken blev det til hjemmesejr, da purunge Tobias Weel strøg til tops.

Næste opgave for de danske elitespillere bliver 1. runde i Elitedivisionen d. 25.-26. september i Kolding.