Squash Online

Sæsonens første JGP i Birkerød

September 04, 2014Kasper Pedersen

Så er sommerferien gået på held og squashsæsonen er så småt gået i gang i det ganske land.

Vi er så småt også ved, at komme i gang her på juniorredaktionen hos SQO. Vi består ligesom sidste år stadigvæk af 3 ”unge” mænd:Casper Kloster, Mads Jepsen og Kasper Pedersen.

Sæsonen starter med et JGP i Birkerød på junior-siden.

I DU17-19 stiller alle favoritterne op, men rækkefølgen på seedninger skaber en smule mere spænding end forventet. På grund af, at Theis Houlberg har spillet få turneringer på det sidste, så er Struers Jacob Jensen seedet ¾, på trods af Theis’ klart overlegne niveau. Så sådan som lodtrækningerne ser ud lige pt., så står Theis til at møde Magnus Laursen i en drabelig kvartfinale. Den kamp ser spændende ud, og vi spår en meget tæt kamp, dog tror vi Theis har en fordel i det Magnus aldrig har slået ham. Vi spår en 60-40 fordel til Theis.

En anden spændende kvartfinale bliver ¾ seedet Jacob mod Herlevs Jonas Kønigsfeldt. Dette ligner en tæt kamp, og det er på forhånd svært at udråbe en favorit. Vi spår en 50-50 i denne kamp.

Derfor ser semifinalerne således ud, hvis vi spår ret:

Jens Christian Wegeberg - Casper Kloster

Jacob/Jonas- Theis Houlberg

Den første semifinale ser på forhånd meget tæt ud. Disse to spillere har før haft meget tætte kampe, og ofte i 5 sæt. Jens Christian har dog ofte haft en fordel. Vi spår en 60-40 fordel til Jens Christian.

Den anden semifinale ligner en kort affære, og hverken Jonas eller Jacob ligner nogle der for alvor kan presse Theis. Vi spår en 80-20 fordel til Theis.

Finalen kan nemt gå hen og blive tæt, men med en lille fordel til Jens Christian. Vi må se hvad turneringen byder.

PU17-19 har denne gang kun deltagelse af 4 spillere; Ida Schjøtt, Caroline Christiansen, Sarah Lauridsen og Mathilde Lauridsen.

Gruppen er desværre meget svagt repræsenteret, og kampene ser meget forudsigelige ud. Den eneste kamp, som for alvor ser ud til at blive spændende, er den eventuelle kamp om 2. pladsen mellem Sarah og Caroline. Sarah har vundet de fleste gange i sidste sæson, og det ligner også, at hun har en lille fordel, selvom kampene mellem dem altid er tætte. Vi spår en 60-40 fordel.

Vi spår Mathilde til en 1. plads og Ida til en 4. plads.

DU15 ser denne gang meget anderledes ud, på grund af oprykningen af 1. og

  1. seedet Mikkel og Julius. Derfor er Sebastian Pedersen denne gang favorit. Som outsidere finder vi Marcus Opel, Tobias Weel og Rasmus Madsen. Vi spår en førsteplads til Sebastian, mens vi tror Tobias og Rasmus kommer til at konkurrere om 2. pladsen.

I PU15 er der også sket spændende ændringer. Mens den tidligere 1. seedet Ida Schjøtt er rykket ud af rækken, så er Thys Klara Møller rykket ind. Vi spår derfor en tæt turnering, med Klara og Sabine Petersen som favoritter, og Bettina Mortensen som outsider. Vi tror på en meget spændende og tæt række.

DU13 er lidt som den var sidst på sæsonen sidste år, med Marcus Jepsen og Martin Tranholm som favoritter, og endda klare favoritter. Som outsider er der Koldings Jonas Korsgaard og Herlevs Jakob Madsen. Vi spår en tæt og god finalekamp, som sandsynligvis bliver mellem Marcus og Martin.

PU13 og PU11 er slået sammen, og rækken ser meget tæt ud. Som favorit til turneringssejren har vi Thys Kristine Hestbech, mens outsiderne Laura Lauridsen og Signe Skelkjær kommer lige efter. Vi spår en tæt og spændende række.

DU11 er denne gang faktisk en rimelig stor række, de er 7 spillere. Som forhåndsfavorit i rækken har vi William Tranholm, mens han som den nærmeste konkurrent har Joakim Jepsen. Som bejlere til 3. pladsen har vi Malthe Nørtoft og Lucas Nørgaard.