Squash Online

Favoritterne klar til semifinalerne ved Kolding GP

September 06, 2014Tobias Pørtner

Sæsonens førte Senior Grand Prix afviklet netop nu i Kolding, hvor deltagerantallet desværre igen har nået et nyt lavpunkt med under 20 tilmeldte. På den sportslige side går alt dog som forventet, og alle seedede i mesterrækken, har problemfrit fundet vej til dagens semifinaler.

Et aparte deltagerfelt udkæmper netop nu de førte sværdslag i denne sæson ved Kolding Grand Prix. Deltagerlisten er skuffende lille, men til gengæld meget prominent. Dagen før turneringsstart bestod mesterrækken (otte spillere) således kun af spillere fra top9 – eneste fraværende spiller fra toppen var på dette tidspunkt Francesco Busi. Et sent afbud fra Rasmus M. Nielsen betød plads til Tobias Pørtner, der ellers var blevet skubbet ned i A-rækken.

I den ene semifinale senere i dag mødes favoritten Kristian Frost med Rasmus Jessen, efter begge sikkert vandt deres kvartfinaler over hhv. Thomas Laursen og Lau Kiehn. Lokale Laursen ydede i starten god modstand, men halvvejs inde i hvert sæt, blev han enten fysisk for presset eller ville spare kræfter til lørdagens kampe. Den ydede modstand var derfor yderst moderat i den afsluttende fase.
Kiehn kæmpede godt imod i opgøret mod Jessen, men ved stillingen 1-1 i sæt var der ikke flere kræfter tilbage, og Jessen cruisede derfra komfortabelt i semifinalen.

I den anden semifinale mødes Morten W. Sørensen og Caspar Grauballe. Morten var i de ofte sete førsterundeproblemer, men som det næsten altid er tilfældet, hev han til sidst sejren hjem i fem sæt, efter at have været bagud med 1-2 i sæt til Kasper Svith.

Grauballe hev en komfortabel sejr over Tobias Pørtner, der ganske enkelt var overmatchet på tempo og præcision. Alligevel var han lige ved at stjæle

  1. sæt på en sætbold ved 11-10, men Grauballe fik lukket af og sluttede kampen i tre sæt.

Med gårsdagens kampe in mente er Frost og Grauballe kæmpefavoritter til at spille sig i finalen senere i dag.

I Dame Mester deltager blot fire spillere og her er Sally Skaarenborg på sikker sejrskurs efter en åbningssejr over klubkammeraten Christine Christoffersen. Sally møder senere i dag Sissel Trap, der efter en sejr på 3-1 over Stephanie Ryding, må forventes at blive det største bump på vejen.

i Herre A står 1. seedede Sebastian Korsgaard som storfavorit i sin semifinale mod Jonathan Clausen, mens det ser anderledes åbent og spændende ud i den anden semifinale mellem Kristian DS Nielsen og Christian Steffensen. Birkerød-spilleren har vundet de to seneste indbyrdes opgør, men det lugter af en fifty-fifty kamp mellem de to unge spillere, der åbner lørdagsballet i Kolding KFUM-hallerne kl. 9.30.

SQO.dk er selvfølgelig til stede i hallen og vil så vidt muligt holde jer opdateret med tekst og billede på vores facebookside.