Squash Online

Reaktioner fra weekendens holdkampe

December 05, 2010Tobias Pørtner

Så kom den officielle udmelding. Efter ca. 24 timer hvor Herlev og Kolding vidste de havde lavet et fantom-come back i sidste runde, men måtte vente med at bryde ud i uhæmmet jubel da der pludselig opstod tvivl om reglerne for point-tælling, har forbundet nu bekræftet at det bliver OSC, Birkerød, Herlev og Kolding der får de 4 pladser i slutspillet.
Her kan du læse reaktioner fra tre af holdkaptajnerne i elitedivisionen - ikke mindst fra netop Herlev og Kolding. Det har desværre ikke været muligt at få en officiel kommentar fra KSK.

Der var lagt op til noget af en dyst i vores holdkamp mod KSK, siddeløbende med den anden holdkamp mellem Kolding og Birkerød, der også ville have indflydelse på afgørelsen om at komme i slutspillet.

Et afbud fra Kristian Frost i sidste øjeblik gjorde at vores tro på at nå slutspillet blev ændret fra, at skulle have en god omgang held til, at vi reelt selv kunne afgøre vores skæbne. Undertegnede spillede ikke det bedste squash den dag og måtte se sig slået i to lidt for hurtige kampe. De 3 andre Herlev/Hjorten-spillere viste dog rigtig god squash og god kampgejst og vandt alle begge deres kampe. Specielt Caspar Grauballe som på forhånd havde to svære kampe, vidste intet mindre end verdensklasse ved at slå både Bradley Hindle og Alister Mutch henholdsvis 3-1 og 3-0.

At vi vandt 6-2 over KSK var en drøm og slet ikke et resultat vi havde forventet. Det bliver spændende at se hvordan slutspillet ender med en af guldfavoritterne ude (formentlig, afhænger af noget klarhed i reglerne) efter stor dramatik i sidste holdrunde inden mellemspillet.

Thomas Pilak, Herlev

Efter gårdagens mandfolkepræstation har det været helt ulideligt i 24 timer ikke med 100 % sikkerhed at vide om man var købt eller solgt.
Vi havde regnet det hele igennem mindst 10 gange og tjekket reglerne mindst lige så mange gange, men da der ikke før nu er kommet en officiel udmelding fra forbundet skabte den fejlagtige stilling på Squashportalen naturligvis unødvendig spænding - ikke mindst da Mikkel Kragholm fra Herlev valgte at et kort øjeblik at tolke reglerne sådan at det var KSK der gik videre! :)

Som holdkaptajn kan jeg ikke andet end at være jublende lykkelig og hamrende stolt over det Andrea, Francesco, Anthony og Andy leverede igår. De kæmpede med hvert et gram kræfter og evne der var i deres krop, og de 4 fortjener så stor en ros at det ikke kan beskrives med ord.
Samtidig undrer vi os selvfølgelig en smule over at KSK ikke havde set denne fare komme, men vi tager selvfølgelig imod denne lille gave med kys-hånd!

For klubben er pladsen i top4 særlig vigtig i år, da vi senere på sæsonen skal afholde slutspillet i KFUM-hallerne. Desværre kom vores damer ikke med, men at kvalificere herrerne på trods af Kristian Frosts afgang lige inden sæsonstart samt en skade i en i forvejen tynd trup er fantastisk!
I den sammenhæng har vores to mænd uden for banen, Jesper Verner og Thomas Bastius, også fortjent en stor ros, da de har formået at samle et stærkt elitehold på trods at de ovennævnte svære vilkår.

Med KSK ude ser slutspillet pludselig fuldstændig åbent ud. Jeg forventer at OSC og Herlev stiller med de samme 4 som de plejer (de har jo heller ikke gjort udlændinge klar, så de har ikke noget valg), mens at Birkerød og Kolding uden skader sandsynligvis stiller med en udenlandsk spiller.
Dermed kan alle hold reelt løbe med guldet og vi går et fantastisk slutspil i møde når vi lige har overstået det lidt ligegyldige mellemspil.

Tobias Pørtner, Kolding

*Gårsdagens kampe havde eet større formål for Team Århus, nemlig at pigerne skulle i mellemspillet.

Uden Nanna, som var til Swiss open kunne det blive svært nok, men heldigvis slog Dagmar sin søster med 3-1 og dermed skulle Kolding vinde mindst 4 point for at indhente os, og det lykkes ikke uden Sina Wall.

Efter en uheldig start med trækning af holdet i første runde grundet sammenfald af omstændigheder, har vi kun tabt til OSC, så vi føler det er fortjent vi deltager i mellemspillet.

Dagmar har været fantastisk spillende og har slået alle danske konkurrenter (pånær Ellen som hun ikke har mødt) til pladsen som 2’er efter Line via sejre over Sally, Cecilie, Sissel og Marie Louise, så et lille gennembrud / comeback for Dagmar og meget meget flot.

Vi håber nu, at Ditte blive klar, da hun ikke har trænet i 3 måneder, og at Nanna fortsætter sin udvikling, for så bliver vi farlige for alle hold i medalje slutspillet.

Herrerne er igang med generations skifte, og det vil tage 3-4 år, førend vi vil se dem i toppen af den danske liga igen forventer jeg. Phillip, Emil og Kasper skal udgøre rygraden i det kommende hold, og så håber vi at kunne tiltrække en stærk dansker / udlænding der har lyst til at bære disse gutter frem.

Sluttelig stort tillykke til især Herlev, deres satsning med danskere er prisværdig, og de repræsenterer klubben og hinanden på flot vis, og kan godt drille de stærke hold i slutspillet.

Også tillykke til Kolding, som slog til i sidste øjeblik med store indsatser især af Andy som på imponerende vis slog MP og Frilund på samme dag ! respekt for det.

KSK, tjaa, de misser for andet år i træk slutspillet, og man må undre sig en kende over strategien med så stort et budget og de manglende resultater, men det gør de nu nok også internt i klubben, så de må på den igen næste sæson, mens vi glæder os til at se hvem de stiller med i nedrykningsspillet :)*

Kim Øvlisen, Team Århus