Squash Online

Chok i elitedivisionen - KSK bombet ud af top4

December 04, 2010Tobias Pørtner

Indrømmet - på trods af at din skribent havde regnet og kalkuleret, kigget på en række forskellige scenarier og udfald før dagens kampe i elitedivisionen, så var han på intet tidspunkt kommet frem til at det hele kunne ende som det gjorde i dag.

Inden dagens runde lå Herlev og Kolding helt lige på 4. og 5. pladsen med 15 point og havde 4 point op til rækkens nr. 3 fra KSK som gæstede Skinderskovhallen.
Her stillede KSK noget amputeret op, da Kristian Frost havde fået en plads ved dette års VM i Saudi-Arabien. Sikre som de var på en plads i top4 valgte klubben hverken at hente en erstatning for Kristian, eller udnytte deres option på at få hans kampe flyttet til et senere tidspunkt. Denne selvsikkerhed skulle senere vise sig at blive fatal.

Som en konsekvens af Frosts afbud lå der 4 sikre point og ventede på Herlev, da Rasmus Jessen og Lau Kiehn var forventeligt stærkere end Casper Harris og Christian Solgaard. Kun et enkelt sæt tabte de unge Herlev-drenge og dermed var Herlev godt på vej mod slutspillet.
Det hele blev dog hurtigt endnu mere interessant da hjemmeholdets Caspar Grauballe leverede en gigant-overraskelse ved at besejre engelsk-maltesiske Bradley Hindle, der frister en tilværelse som nr. 78 i verden. Pludselig var det ellers sikre forspring smuldret for københavnerne, der med svedige håndflader nu blev nødt til også at interessere sig lidt for hvordan kampene forløb i KFUM-hallerne flere hundrede kilometer vest.

Her spillede Kolding nemlig mod Birkerød i en kamp der på forhånd så ud til at kunne blive usædvanlig tæt. Andy Lambert gav hjemmeholdet en flyvende start ved at besejre Mikkel Pedersen sikkert 3-0, og da engelske Anthony Graham i lige så sikker stil besejrede Michael Frilund var hjemmeholdet kommet stærkt fra land.
De så ud til at komme ned på jorden igen da deres italienske 1. single Andrea Torricini formøblede en 3-8 føring i 2. sæt mod svenske Rasmus Hult og kom bagud 0-2 i sæt, men herefter bed den italienske jernmand tænderne sammen og hentede hver en bold med sin ufattelige hurtighed.
Stille og roligt spillede han sig tilbage, og selvom han to gange smed en føring på 3 point i afgørende sæt, kunne han til sidst lukke kampen med 11-9.
Stemningen løftede sig markant i Kolding - jyderne var stadig i live.

Stillingen var nu 3-1 til både Kolding og Herlev, og det var netop i dette sekund, halvvejs gennem holdkampen, at det pludselig gik op for alle: KSK kunne ende med at blive sorteper hvis begge kampe endte med 6-2 sejr.

Netop 6-2 sejren lå allerede i luften i Herlev, og da Caspar Grauballe hentede dagens anden sejr ved at banke Alistair Mutch med 11-7, 11-7, 11-5 kunne jublen bryde ud i Herlev - de havde nu overhalet KSK i tabellen og var sikre på en plads i slutspillet.
Dermed måtte KSK vente på udfaldet af den højdramatiske kamp i Kolding. Anthony Graham ikke overraskende udbyggede Koldings føring via en 3-0 sejr over Mikkel Pedersen. Kolding var nu blot 2 sejre fra at nå de famøse 21 point som Herlev og KSK også havde, hvilket ville betyde at slutspilpladsen skulle afgøres på flest vundne sæt.

Stemningen steg til uanede højder da Andy Lambert bragte sig foran 2-0 mod Michael Frilund, men så ramte nerverne. 3. sæt blev tabt, ligeså blev 4. sæt efter at Andy ellers havde været oppe med to matchbolde, og nu skulle også denne kamp afgøres med mindst mulig margin.
5. sæt blev aldrig så tæt som man i Kolding kunne have frygtet. Andy fik styr på nerverne, fandt sin gameplan og han sikrede det 5. Kolding-point.

To skud tilbage i bøssen: Andrea Torricini mod Morten W. Sørensen og Francesco Busi mod Rasmus Hult.

Andrea og Morten bød hinanden op til en seværdig og taktisk præget affære, hvor Mortens præcision stod overfor italienerens hurtighed. Efter at have været foran både 1-0 og 2-1 måtte en tydelig frustreret Andrea se kampen glide ud i et 5. sæt…
Ca. på samme tid inde på bane 6 havde Francesco Busi spillet sig frem til to matchbolde mod Rasmus Hult, men den fightende svensker holdte hovedet koldt og tog sættet i tiebreak.
Fra pludselig at have været så godt som sikre på en enkelt sejr mere, måtte Kolding nu sande at der igen var langt til det 6. point.

Andrea kæmpede alt hvad han kunne på bane 5. Han løb og løb, vel og mærke på trods af at det var hans 10. sæt på få timer, han gejlede sig selv op med italienske opmuntringer og kastede sig så lang som han er bold efter bold.
9-9 og to bolde fra sejren. Morten tager pointet og sikrer sig en matchbold - et kuldegys går gennem hjemmeholdet. En lang duel spilles. Stemningen er intens. Andrea går, lidt overraskende da han ellers er en meget påpasselig spiller, pludselig efter nick’et. Bolden triller ud - 10-10.
En perfekt længde fra Morten klistret til sidevæggen presser Andrea til en fejl -10-11, matchbold.
Endnu en lang bold. Andrea får chancen, går for anden matchbold i træk efter nick’et… og rammer igen!
11-11, Morten dominerer igen. Han flytter Andrea rundt og igen sikrer han sig fordelen - 11-12, endnu en matchbold.
Og denne gang var der ikke flere mirakler tilbage i den italienske ketcher. Et skjult flick fra forreste højre hjørne efterlader Andrea liggende på gulvet i et sidste desperat forsøg på at holde kampen i live. Det lykkedes dog ikke - Morten sikrer sig sejren 11-13 i 5. sæt og alle tror det er slut for Kolding.

Tilbage til bane 6. Busi, der normalt ikke er den stærkeste fysisk, finder de sidste kræfter frem mod Rasmus Hult, der også fysisk ser mærket ud af sin første kamp. Vinderslagene begynder dog pludselig at flyve ud af den sort-hvide Head-ketcher, og mod alle odds udbygger Busi pludselig sin føring og jagt mod de famøse 11 point, der vil fremtvinge en helt lige stilling i tabellen.
10-6, matchbold til Francesco. Alle står op i hallen, vil det virkelig lykkes for Kolding at besejre guldfavoritterne fra Birkerød med 6-2?
Et par hurtige slagudvekslinger og en svensk bold i tinnet besvarer spørgsmålet - ja.

Dermed slutter både Herlev, KSK og Kolding på 21 point. Sættene skal tælles. Ikke overraskende er Herlev sikre, da de i 1. runde fik en 8-0 sejr over et udeblevet Team Århus-hold - de slutter med 84 vundne sæt.
KSK tæller op: 63 + 8 = 71 point
Kolding tæller op: 57 + 20 = 77 point.

Jublen bryder løs i KFUM-hallerne. Mod alle odds hentede sidste års sølvvindere nok point og sæt til at komme tilbage fra de døde og sammen med Herlev at overhale KSK i kampen om top4.

Dermed blev det Odense SC, der i denne runde besejrede rækkens prygelknabe fra Århus med 8-0, Birkerød, Herlev og Kolding der sikrede sig pladserne i slutspillet.
Noget af en skuffelse for KSK, der med røde øre må konstatere at man slet ikke tog faren for at ryge ud alvorligt nok, og blev straffet maksimalt. Dermed misser KSK slutspillet for andet år i træk, og det bliver derfor spændende at se om klubben igen næste år kan opretholde sin økonomiske satsning på udenlandske stjerner, der finansieres af støttekroner fra Team Copenhagen som ligger i omegnen af 80.000 kr. på årsbasis.
Vil KSK efter to år med skuffende resultater igen næste år få tildelt denne støtte?

I damerækken var de 4 øverste hold på forhånd så godt som sikre på slutspilspladsen, hvilket der heller ikke blev ændret på.
Trods et stort nederlag på 1-5 mod OSC sikrede Team Århus’ kvinder at fusionsholdet stadig er med aktier i den bedste række, da Kolding aldrig kom i nærheden af den påkrævede storsejr mod Birkerød. Kun Sally Skaarenborg formåede via sejre over Cecilie Mayer og Sissel Trap at sætte point på tavlen for hjemmeholdet, og dermed må Kolding nøjes med at have herrerne med når de i maj afholder slutspillet.
KSK gav et ellers forstærket Herlev-hold den sidste gang prygl inden de skal ned på passende niveau mod 1. divisionsholdene med 6-0, og dermed cementerede også de deres plads i top4.
Dermed er OSC, Birkerød, KSK og Team Århus klar til damerne slutspil.

Juleferien presser sig nu på døren i squash-Danmark, hvor det første grundspil med den nye struktur er afholdt. Specielt i herrerækken kan man ærgre sig over at rækken skal splittes op, da eliteholdene overordnet set er på så højt et niveau at det bliver spild af tid for dem at spille mod 1. divisionens spidser.
For at understrege dette kan nævnes at KSK, der altså nu skal spille op/nedrykningsspil, i år har benyttet spillere som Alan Clyne (PSA 51), Kashif Shuja (PSA 71), Kristian Frost (PSA 76), Bradley Hindle (PSA 78) og Clinton Leeuw (PSA 103).