Squash Online

Frost pressede verdens nr. 1

December 04, 2010Tobias Pørtner

Ikke mange havde regnet med det på forhånd, men fakta var efter Kristian Frosts 1. rundekamp til VM i Saudi-Arabien, at han formåede at presse verdens nr. 1 og forhåndsfavoritten til titlen, Ramy Ashour, ud i 4 sæt og med lidt held i sprøjten kunne have fremkaldt et 5. sæt.

Der var ellers ikke meget der så ud til at gå Kristians vej i starten af kampen, da han på kort tid fandt sig selv bagud med 0-2 i sæt. Det høje tempo og den agressive spillestil passede tydeligvis ikke Kristian alt for godt, og spørgsmålet er også om der ikke var en smule nerver der skulle smides?

Netop nerverne og benovelsen så ud til at være blevet placeret ude i tasken mellem 2. og 3. sæt, og Kristian formåede nu lidt overraskende at begynde at presse Ramy, der i takt med det bedre spil fra danskeren også begyndte at døje med en skade.
Ved stillingen 8-2 til KSK-spilleren bad Ramy om en skadespause, men lige lidt hjalp det og et små-chokeret publikum måtte se deres favorits sikre kurs mod sejr bliver præget af seriøs slinger.

4. sæt startede med Ramy tilbage i føresædet, ikke mindst hjulpet på vej af nogle tvivlsomme kendelser i forreste venstre hvor Frost tre gange blev tildelt “No Let”, samt egypterens velkendte evne til at producere vinderslag på vinderslag.
Han holdte en marginal føring hele vejen gennem sættet indtil han nåede matchbold med 8-10. Kristian overlever den første. Kristian ligger an til at serve for at blive i VM og fremtvinge et afgørende sæt mod verdens nr. 1 - stemningen er intens. Frost server. Ramy returnerer… direkte i nick’et - match til Ashour med 11/1, 11/5, 3/11, 11/9.

En lettet Ramy Ashour kunne vendte sig mod publikum og knytte næven, mens Frost skuffet måtte se muligheden for sit livs skalp forsvinde. Om et par dage vil denne skuffelse dog nok være vendt til en hvis tilfredshed hos Kristian, og mon ikke der kommer flere chancer som denne for den unge Herning-dreng, der på det seneste har været på en bemærkelsesværdig elevatortur op af verdensranglisten, hvor han med deltagelsen ved VM måske går hele vejen ind blandt de 70 bedste.