Squash Online

Himmel eller helved for Herlev?

December 02, 2010Tobias Pørtner

Lad det være sagt med det samme; vi står overfor den måske mest spændende og afgørende grundspilsrunde nogensinde i dansk squashs historie.

Det er der flere grunde til:
- For det første ligger Herlevs unge drenge og sidste års sølvvindere fra Kolding inden sidste runde á point, og har stort set lige gode muligheder for pointhøst i deres sidste kamp - det vender vi tilbage til.
- For det andet betyder den nye struktur, at de to hold der ender udenfor top4 skal spille en halvsæson mod 1. divisionsklubber i et nyt oprykning/nedrykningsspil - og med den store klasseforskel der er mellem de to divisioner, vil den største fare for nederlag hos holdene fra eliten være hvis de falder i søvn på banen.
- For det tredje har den nye struktur betydet at slutspillet er blevet placeret på forhånd - i år ligger det i Kolding. Paradoksalt nok står netop Kolding dog i den prekære situation, at både deres damer og herrer kan misse slutspillet - noget af et antiklimaks!

Inden sidste runde ligger Herlev og Kolding som sagt á point, men grundet en markant bedre sætscore efter den famøse 1. rundekamp hvor Team Århus udeblev, er Kolding pressede til at vinde flere kampe end Herlev i weekenden.
Nemt bliver det dog langt fra, da de på hjemmebane tager imod SQOs læseres store guldfavorit fra Birkerød.
Derfor er alle sejl også sat ind på sejr, og Kolding har helt ekstraordinært valgt at tage to udlændinge hjem - dels pga. det presserende behov for point, og dels pga. en skade hos Tobias Pørtner. Også Birkerød stiller stærkt op på lørdag i KFUM-hallerne og på forhånd ligner det et af de bedste opgør i årets elitedivision.

Herlev har også fordel af hjemmebane til deres sidste kamp, hvor de tager imod et andet af ligaens storsatsende hold - KSK.
Hvem det unge Herlev-hold står over for, er dog stadig uvist, da Kristian Frost fra modstanderholdet netop er kommet ind i VM som lucky loser efter et afbud.
Her møder Kristian for øvrigt verdens bedste squashspiller - Ramy Ashour - læs mere om dette andetsteds på sitet.

Om Kristian så er slettet fra holdkortet vides ikke, men en tidligere afgørelse for nogle år tilbage har sandsynligvis dannet præcedens for at Kristian kan få lov at få flyttet sine kampe. Om dette er blevet gjort vides som sagt ikke, men sikkert er det at Kolding håber inderligt…
Hvis KSK ikke har flyttet Kristians kampe står match-up til denne kamp sandsynligvis som følgende:

Herlev - KSK

  1. singler: Caspar Grauballe - Bradley Hindle
  2. singler: Thomas Pilak - Adam Murrils
  3. singler: Rasmus Jessen - Christian Solgaard
  4. singler: Lau Kiehn - Casper Harris

Dette vil med al sandsynlighed betyde at Herlev henter 4 sikre point på de nederste singler - evt. krydret op til 5 point hvis unge Grauballe kan slå Adam Murrils.
Med Kristian på holdet skubbes netop Murrils dog ned på 3. singler, hvilket vil betyde at 2 point vil være alt Herlev har udsigt til at sikre sig, hvis kampene går som forventet.

I Kolding står hjemmeholdet med gode muligheder i samtlige kampe, men kan i samme åndedræt konstatere at ingen af kampene på forhånd kan kategoriseres som sikre point.

Kolding - Birkerød

  1. singler: Andrea Torricini - Rasmus Hult
  2. singler: Anthony Graham - Morten W. Sørensen
  3. singler: Francesco Busi - Michael Frilund
  4. singler: Andy Lambert - Mikkel Pedersen

At fremhæve enkelte kampe frem for andre er umuligt i denne holdkamp, men spændende bliver det bl.a. at se den unge englænder Anthony Graham, der får debut i den danske række.
Også Francesco Busis uvante “degradering” til 3. singler bliver spændende at følge - ikke mindst da den fysiske form tidligere har drillet italieneren og han i denne runde står over for to spillere der netop har deres styrker på det fysiske område.
Hvis disse opstillinger holder stik, hvilket alt tyder på, så skal Kolding dog virkelig ramme dagen, da det betyder at der sandsynligvis skal hentes hele 5 eller 6 sejre i de 8 kampe for at booke billet til slutspillet, hvilket bliver yderst svært og på forhånd ligner en koldingensisk utopi.

Hvor spændende og tæt det egentlig bliver afspejles også af afstemningen på SQO, hvor 57 personer indtil videre har stemt om hvem de tror der kvalificerer sig til slutspillet.
Her tror 51 % at Kolding sikrer sig den sidste plads, mens 49 % tror på Herlev.

I damerækken ligner sidste runde en ren ekspeditionssag, hvor OSC, Birkerød, Team Århus og KSK er så godt som sikre på de fire øverste pladser.
Eneste reelle udfordrer til at bryde denne dominans er Kolding, men da de til denne runde igen er uden tyske Sina Wall, ser det ikke muligt ud at lukke hullet op til de andre hold.

En højdramatisk runde er i vente. Herlev eller Kolding? - Giv din mening til kende i afstemningen på forsiden!