Squash Online

PSA sætter kampen ind imod uligheder på den internationale tour

July 09, 2015Kristian Frost

Kampen for ligestilling i sportens verden fortsætter. Denne gang er turen kommet til squash, hvor Professionel Squash Association (PSA) netop offentligt endnu et tiltag for at mindske forskellen på kvinde- og herresquash på den internationale tour.

Squash har i mange år været udsat for stor kritik af forskelsbehandlingen med hensyn til turneringsstruktur og pengefordeling. Den kvindelige tour har specifikt været utilfreds med den store forskel på pengepræmier, hvor flere prominente navne har gjort opmærksom på en ulighed, som de mener ikke burde være tilstede.

LÆS OGSÅ: Sexism in Sport & the Rise of Equal Prize Money

Squash er tilbage på IOCs “shortliste”, hvilket igen har øget opmærksomheden på sportsgrenen. PSA har derfor igangsat flere tiltag, som skulle hjælpe sporten i den rigtige retning. På nuværende tidspunkt er alle større herreturneringer spillet på 17” tin, hvilket er 5cm lavere end det “normale” tin. Ændringen fra 19” til 17” skete for omkring 7 år siden, hvor herretouren gennemgik en længere testperiode. Målet var at gøre kampene mere seværdige og hurtigere, hvilket faktisk ikke har ændret sig så forfærdeligt meget.

Nu er turen så kommet til kvinderne. PSA sætter den første testperiode igang ved China Open, som finder sted i september. Dette er det første skridt imod en sportsgren, hvor kvinder- og herrespillere spiller indenfor samme regelsæt. Dette vil give lige vilkår for både kvinder og herrer, men er det vejen frem? De internationale kvindekampe er (for det meste) allerede ret korte. Desuden kunne der opstå en tydelig fordel for de kvindelige spillere, som bevæger sig let til den forreste del af banen.

Hvad synes du?