Squash Online

Overraskende vindere ved Veteran DM

May 15, 2012Tobias Pørtner

I weekenden blev årets veteran DM afholdt I Odense. Turneringen havde rekordstor tilmelding og gjorde sig, målt på deltagerantal, noget overraskende til årets største turnering. Overraskelserne stoppede dog ikke her, da begge +35-rækker bød på overraskende vindere.

I +35 Herrer blev det Skovbakkens Jan Laursen, som lidt overraskende formåede at stryge til tops. I finalen stod han over for forhåndsfavoritten Mikkel Kragholm, der for få uger siden var med til at sikre Herlevs elitehold sølv ved hold-DM, og kampen udviklede sig til lidt af en gyser.
Jan Laursen lignede en mand på sikker kurs mod titlen, da han bragte sig foran med 2-0 i sæt og 9-6 i tredje, men så skiftede kampen totalt karakter. Kragholm vandt sættet og efter at have sikret sig fjerde sæt lige så - endda med 11-0 - lignede han pludselig den mest sandsynlige vinder. Laursen havde dog fået sparet en lille smule på kræfterne i fjerde sæt, og disse fik han udnyttet til igen at få vendt kampen på hovedet og sikrede sig matchen og DM-guldet med 11-8 i femte sæt.

I +40 Herrer blev det ligeledes til Skovbakken-sejr, da den tidligere fodbold-pro fra bl.a. AGF og SønderjyskE Ulrik Kristensen sikrede sig finalesejren med 3-0 over dansk-engelske Mark Giddings, der efter sigende har en fortid som ungdomslandsholdsspiller for den engelske squashstormagt.
Tidligere havde Giddings bl.a. slået en af forhåndsfavoritterne, Mads Seiersen, ud af turneringen, men i finalen blev Ulrik Kristensens fysiske overlegenhed udslagsgivende.

I +45 Herrer gik sejren til Birkerøds Pierre Hillman, der i finalen sejrede med overbevisende 3-0 i sæt over Esbjergs Kent Skovgaard, der tidligere har gjort sig i toppen af Aarhus’ squashkredse.

I +35 Damer bød turneringen ligeledes på en lidt overraskende vinder, da Odense SMKs Line Sjodsholm måtte bøje sig i finalen mod Herlevs Leila Jørgensen.

Øvrige vindere fra veteran DM:

+50 Herrer: Michael Nielsen, Herlev (finalesejr på 3-1 over Alberto Leal)

+55 Herrer: Lars Rabøl, Farum

+60 Herrer: Skipper Christiansen, Herlev

+65 Herrer: Willie Kolff, Lystrup

+40 Damer: Claudia Melani, Well-come

+50 Damer: Linda Jensen, Esbjerg