Squash Online

England tog det hele

May 13, 2012Martin Laursen

EM for U15 og U17 er nu overstået, og det blev til sejre til England mod Frankrig i finalen i begge rækker. Den danske rejse endte med en 15.-plads til U17 og en 10.-plads til U15.

Lauridsen, Laursen og Wegeberg skulle i dag spille mod Østrig. Lauridsen havde godt styr på sin modstander i de to første sæt, som begge endte 11/5. Hun mistede kontrollen i 3. sæt, men fik den hurtigt genvundet i 4. sæt, som endte 11/3. Laursen lagde derefter godt ud mod sin modstander. Efter et klart vundet 1. sæt til danskeren spillede østrigeren sig til alles forbavselse tilbage i kampen. Laursen lukkede dog efterfølgende kampen hurtigt med 11/2 11/3 i 3. og 4. sæt. Wegeberg lukkede holdkampen med en 3-0 sejr mod den østrigske 2.-single.

U15-holdet tabte en meget spændende kamp mod Tyskland. Lyng spillede en meget tæt og velspillet kamp mod Saskia Beinhard, men måtte se sig slået med 13-11 i 4. sæt - et ærgerligt resultat for danskeren, men dog en positiv kamp når nederlaget kommer på afstand. Laursen trak den tyske 1.-single ud i en hård 5-sæts-kamp, som danskeren faktisk troede, at han havde vundet, da han jublede i den tro, at afgørelsen havde indfundet sig med 11-9 i 5.sæt. Desværre valgte dommeren at spille en let på det tyske pick-up, som Laursen havde set not-up. De næste 3 points gik til Tyskland, og danskeren måtte slukøret forlade banen. Gydes kamp blev på grund af det samlede nederlag spillet bedst af 3 sæt, og det blev modstanderen, der trak det længste strå i de to første sæt som endte 12/10 13/11.

På trods af de middelmådige placeringer ved dette års EM er der masser af positivt at tage med hjem og arbejde på til næste år. Det var marginaler, som forhindrede begge hold i at spille med om de sjove placeringer - noget som alle helt sikkert ønsker revanche for næste år. Hvis man kigger på den udvikling, spillerne har vist på det seneste, er det ikke usandsynlig, at det kommer til at ske.