Squash Online

Optakt til Eliterunde i Birkerød 21-22 Nov

November 20, 2015Mads Jepsen

Så skal der E N D E L I G spilles elitedivision igen, og denne gang går turen til Birkerød. Med et stort og komprimeret program for herrerne og damerne er der lagt op til en perlerække af spændende kampe. Det relativt nye koncept, hvor alle hold mødes samme sted og spiller op til 4 holdkampe hver indenfor et døgn gør både, at stemningen er i top og at fokus og koncentrationen er ekstra skærpet. Specielt fordi en sådan weekend kan hægte et hold helt af, eller sende et hold helt op i toppen, og måske endda med det ene ben i slutspillet. Vi så det i sidste sæson hvor City Squash efter holdrunden i Herlev gik fra en 2 plads til at være helt udenfor slutspillet, som dog blev reddet hjem igen til sidst. Denne runde er ingen undtagelse, hvor både Birkerød og Herlev med 3 sejre hver, kan øge afstanden til nr 5 og dermed tage et stort skridt nærmere slutspillet for herrerne.

Birkerød er dog til denne runde ramt af afbud fra den stærke 3er Alex Christenson og Christian Steffensen er just tilbage efter skadespause og spiller nok kun een kamp – hvor meget dette kommer til at koste bliver spændende at følge. Birkerød er pt på en uvant 2 plads. Derimod ser Herlev ud til at være endnu stærkere i år og ligger da også no1. Lau Kiehn var ved seneste Grand Prix i 5 sæt mod Rasmus Møller, og er DKs med afstand bedste 3er lige pt. Læg dertil, at Andrew Whip er kommet hjem som stærk etter, og Thomas Pilak ser ud til at være den stærkeste 4er i Elitedivisionen lige pt.

Damerne starter Elitedivsionen i Birkerød og der vil igen i år være fokus på Kolding og Birkerød. I takt med søstrene Lauridsen får flere år på bagen, øges sandsynligheden i lige så høj grad for guld til Kolding. Line Hansen fra Birkerød kan ikke røres og spiller på et helt andet niveau end samtlige andre damer herhjemme, men Birkerød vil være udsat på de næste pladser, der dog stadig er besat af stærke spillere såsom Cecille Mayer og Caroline Lyng Christiansen (skadet) samt Christine Christoffersen. For første gang vil SQO.DK dog pege på Kolding som svage guldfavoritter i år, og allerede i første runde kan vi få en indikation på dette, når de to hold tørner sammen i en spændende åbningsmatch.

Hvem der skal følge Kolding og Birkerød i slutspillet er åbent. City Squash kommer med et helt nyt hold og det bliver spændende at se hvordan de klarer dette. Ligeledes stiller Skovbakken op som nyt damehold. Hos damerne og herrerne vil vi fremhæve følgende spændende line ups i weekendens eliterunde:

Lørdag:

Kl 11 spiller Birkerød mod Skovbakken hvor Kristian Frost stiller op mod Declan James verdens no 40. Den første kamp og med to spillere som har friske ben.

En stor mundfuld for Frost, men set i lyset af hans form på det seneste tror SQO.DK denne kamp bliver både seværdig og meget lang og ikke midst helt lige.

På banen ved siden af spiller Birkerød mod Kolding hos kvinderne, og Sally Skaarenborg vil endnu engang prøve at udfordre Line Hansen.

På samme tid har vi også Herlevs Andrew Whipp op imod Morten Wiegandt, der potentielt kan ende med et taktisk udfald, men SQO.DK håber på fuld valuta fra begge spillere, hvilket kan gøre denne kamp meget underholdende.

Som prikken over i’et om lørdagen eller isen til desserten (vælg selv) bydes der på opgøret mellem Rasmus Møller mod Skovbakken Declan James. Spændende om Declan kommer til denne kamp med tunge ben. Rasmus og Kolding er oversidder i første kamp så det kan blive en fordel for den stærke dansker.

Søndag:

Her starter holdkampene kl 10 og hos damerne ser kampen mellem Mette Gade Kohl og Sissel Trap spændende ud. Kampen er på papiret helt lige, og kan blive afgørende for udfaldet for holdkampen mellem to hold som skal kæmpe for en slutspilsplads i år. Begge spillere har en fortid på landsholdet og er stadig i rigtig god form selvom der er gået nogle sæsoner siden de sidst var på landsholdet.

Hos herrerne er den oplagte MUST SEEs Andrew Whipp imod Rasmus Møller.

Holdenes taktik kommer til at fylde meget og med så mange kampe kan man ikke fortænke de hold som sparer kræfter i de udfordrede kampe – omvendt så tæller hver eneste sejr så lad os bevare håbet om at alle spillere giver 110% i alle kampe.

Snyd ikke dig selv for en på opleveren her i weekenden hos Birkerød på Topstykket, hvor samtlige danmarks bedste spillere er tilstede og hvor der kommer en håndfuld stærke englændere til at udfordre vores bedste og stærkeste hjemlige spillere. Se i øvrigt det fulde program for weekenden på SQUASHPORTALEN.DK

Som altid følger vi også med på FACEBOOK.