Squash Online

Optakt til DM-finaler

May 25, 2013Martin Laursen

Det står nu fast, hvem der skal spille om guld, sølv og bronze ved junior DM i Kolding. Det har været en forholdsvis udramatisk optakt til finalerne, hvor alle favoritterne er gået videre med undtagelse af Christian Steffensen i DU19, som for andet DM i træk fik knas i maskineriet mod Sebastian Korsgaard. Steffensen kom på 2-1 i sæt, men måtte se sig slået med 3/11 i 5. Thomas Laursen spillede sig sikkert i finalen med en stensikker sejr mod Emil Vogt. Han møder i morgen Emil Grooss, som slog Korsgaard i 4 sæt. Efter at have set Thomas’ kamp mod Vogt, ser jeg ham som storfavorit til titlen.

I PU19 står finalen som forventet mellem Line Falsig Berthou og Malene Christensen. Line slog Malene med 3-1 i gruppespillet og skal forsøge at matche sin egen præstation søndag eftermiddag, når det gælder guldet.

Theis Houlberg og Casper Kloster skal spille finale i DU17, og jeg tror det bliver en rigtig tæt kamp. Jeg ville dog sætte mine penge på Kloster, som får lidt nemmere ved at afgøre boldene med sit grundspil på Koldings baner, end han har de fleste andre steder.

I PU17 får vi endnu et opgør mellem Mathilde Lauridsen og Christine Christoffersen som i de gode gamle dage. Christine er for alvor tilbage fra sin skade og ser ud til at blive bedre og bedre dag for dag. Mathilde spiller - som hun plejer - virkelig god squash. Personligt tror jeg at guldet går til Lauridsen, og jeg glæder mig til at se hvordan niveauforskellen ligger lige nu. Det er svært at sige.

I DU15 skal Jacob Søndergård Jensen have en fantomdag samtidig med, at Magnus Laursen ikke rammer dagen, hvis han skal have en chance for at vriste guldet fra storfavoritten. Magnus er godt spillende, og nu hvor han ikke har sin nemesis Rasmus Gyde at kæmpe mod, tror jeg han tager titlen sikkert.

I PU15 får vi endnu en Caroline Christiansen - Sarah Lauridsen finale. Som altid en meget seværdig kamp, hvor det er umuligt at spå en vinder. Så jeg vil bare tage plads på tilskuerrækkerne og se, hvad der kommer til at ske.

Kampprogrammet og resten af finalerne kan findes på http://www.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=FAA5FDA5-CD7D-47A5-81F9-F4E0F2963A05