Squash Online

Frost finaleklar i Schweiz

May 25, 2013Tobias Pørtner

Han vandt turneringen sidste år, og igen i år spiller han med om titlen ved Sekisui Open i Schweiz; Kristian Frost er finaleklar ved den 10.000 dollar store turnering, hvor han på forhånd var 2. seedet. På sin vej til finalen har danskeren ellers fået kamp til stregen. I både 1. runde og semifinalen, måtte den detroniserede danske mester ud i fem sæt, og kampe, der varede næsten to timer.

I første runde stod Kristian over for tysk modstand, personificeret i veteranen André Haschker, der til de næste EM- og VM-slutrunder har gjort ondt på de danske spillere. Frost bragte sig foran 2-0 i sæt, men måtte vente endnu tre sæt, inden han til sidst kunne strække armene i vejret og fejre sejren på 13-11, 11-8, 5-11, 9-11, 11-7 i en helt lige kamp, hvor Frost, i følge sin modstander, ganske enkelt spillede de sidste afgørende point klogest.

i kvartfinalen stod Frost over for østrigs 1’er Aqeel Rehman, der tidligere har presset danskeren mere end man umiddelbart ville forvente. Rehman kom dog aldrig for alvor ind i kampen denne gang, og Frost gjorde sig hurtigt semifinaleklar med cifrene 11-4, 11-8, 11-9.

I semifinalen stod Frost over for turneringens helt store overraskelse, useedede Zahed Mohamed, der i første runde havde aflivet 4. seedede Jens Schoor. Som navnet antyder, er Zahed Mohamed fra Egypten, hvilket plejer at være garanti for kvalitet. Personligt har jeg aldrig hørt om Mohamed før, og da jeg spurgte Kristian hvem pokker han var, måtte han indrømme, at han faktisk heller ikke rigtig kendte ham. Ukendt eller ej, så er han gået ind i denne turnering og har vist et imponerende niveau, og man må til stadighed undre sig over hvad pokker de gør rigtigt, eller putter i vandet, på de kanter, siden de bare kan blive ved og ved med at producere fantastiske squashspillere i verdensklasse. Pt. har Egypten 5 spillere i verdens top 10, og hele 17 i verdens top 100 - det er jo helt ufatteligt…

Nå, kampen blev som nævnt i indledningen en lang og tæt en af slagsen. I følge turneringens live update på Twitter, var Kristan foran med 1-0 i sæt, men kom herefter bagud med 1-2 i sæt. På dette tidspunkt var der spillet hele 70 minutter, så en regulær marathon-kamp var igang. Heldigvis for de danske interesser viste Frost sig, som så ofte før, at have fysikken til at stå distancen, og efter godt to timers spil havde han gjort sig finaleklar med en sejr på 3-2.

I finalen, der spilles imorgen kl. 17.00, står Kristian over for den 1. seedede amerikaner Julian Illingworth, der har haft lidt lettere ved at spille sig frem til den afgørende kamp, og i dagens anden semifinale overkom Steve Finitsis med 3-1 i sæt.