Squash Online

Optakt til 8. spillerunde i Elitedivisionen

March 01, 2012Tobias Pørtner

En squashmæssigt utrolig presset måned står for døren, når marts byder på de sidste afgørende slag inden krigen skal afsluttes i april. Hele tre runder skal således afvikles i denne måned - de tre sidste runder af grundspillet - inden vi ved hvilke otte hold der skal kæmpe om guldet ved slutspillet i april.

På individuel-siden har vi desuden den sidste challenger inden DM i næste måned, så et hårdt og udmarvende program venter de danske elitespillere.

På lørdag gælder det 8. spillerunde i Elitedivisionen, hvor kampen om slutspilspladserne specielt hos herrerne er skræmmende tæt. Nr. 2-5 i rækken er således samlet inden for blot 5 point og kun ét enkelt af slagsen skiller Team Aarhus og Herlev på den rigtige og forkerte side af stregen.

Herrer

Birkerød - Kolding
Rasmus Hult - Francesco Busi
Morten W. Sørensen - Andy Lambert
Mikkel Pedersen - Martin Laursen
Christian Steffensen - Thomas Laursen

Birkerød er efter to mindre gode runder endt med pludselig at være pressede i forhold til slutspillet. Det kommer derfor på et kærkomment tidspunkt, at holdet i netop denne runde for det første har Morten W. Sørensen tilbage på holdkortet efter endt karantæne, og for det andet at de møder rækkens prygelknabe fra Kolding.
Til kampen må de dog undvære Michael Frilund, der nu to kampe i træk af uransagelige årsager ikke har været at finde på holdkortet. Netop Frilunds, en af EM heltene der sidste år sikrede dansk oprykning til A-rækken, fravær svækker naturligvis holdet, som derfor ikke kan forvente fuldt udbytte mod et Kolding-hold i sædvanlig opstilling.

SQO.dk spår en kamp uden de store spændingsmomenter. Birkerød vinder 6-2, hvor de to Laursen-brødre begge sejrer over hjemmeholdets Christian Steffensen.
Interessante opgør bliver den svenske 1’er Rasmus Hults kampe. Hult har leveret fine resultater hele året, men de fleste af hans sejre er kommet hjem efter meget tætte kampe mod spillere af skiftende niveau.

Odense SC - Herlev
Michael Hansen - Caspar Grauballe
Danny Knudsen - Lau Kiehn
Mads Korsbjerg - Thomas Pilak
Jens Andersen - Mikkel Kragholm

Et stærkt svækket Odense-hold tager hjemme mod sidste års sølvvindere fra Herlev, der får noget af en håndsrækning i fraværet af hhv. Rasmus M. Nielsen, samt Kim og Mark Povlsen. Fra at OSC var store favoritter, ser kampen nu langt mere lige ud.
Specielt opgøret mellem Korsbjerg og Pilak ser meget interessant ud - ikke mindst fordi de mødes i første kamp, hvor Mads må formodes at have luft til en hel kamp. Dette er dog blot et af mange helt åbne opgør, hvor kun OSCs 4. single på forhånd ser ud til at være prisgivet. Altafgørende for det samlede udfald bliver desuden Kiehns kampe mod de øverste Odense-singler, og der venter helt sikkert en lang og hård eftermiddag for den unge tekniker.

SQO.dk spår en yderst vigtig sejr til udeholdet på 3-5, hvor Kiehn taber den ene af sine kampe, mens både Pilak og Kragholm må se sig besejret af Mads Korsbjerg.

København SK - Team Aarhus
Henrik Mustonen - Stefan Leifels
Kristian Frost - Tobias Pørtner
Christian Solgaard - Phillip Tran
Niclas Dissing - Kasper Svith

I København har hjemmeholdet hevet en finsk kanin op af hatten i form af verdens nr. 46, Henrik Mustonen, hvilket endnu engang betyder at KSK ser aldeles frygtindgydende ud på de øverste singler, men til gengæld er til at tale med på de lavere.
Den tyske veteran Leifels kommer til at kæmpe hårdt for sine penge mod to spillere fra verdens top70 og det bliver en interessant udfordring; Har den tidlige tyske mester stadig niveauet til at true de bedste spillere i verden, eller må han for første gang i denne sæson indkassere et nederlag?

SQO.dk spår en kamp der, som oftest når KSK spiller, ender med 4-4 via hjemmesejre på de øverste singler og udesejre på de nederste. Skribenten har dog en lille fidus til en yderst spændende dyst mellem Mustonen og Leifels, der til dagligt spiller i samme tyske klub - måske kan Leifels udnytte dette til at give udeholdet et ekstra point?

Damer

Odense SC - Herlev
Line Hansen - Julie Dorn
Dagmar Feddern - Bine Lind
Nanna Frederiksen - Karina Pilak

OSC i stærkeste opstilling tager imod et Herlev-hold, der i starten af sæsonen lignede et hold der skulle kæmpe for en plads i slutspillet, men nu må være at betragte som en seriøs bejler til en medalje.
Line Hansen vil som altid i Danmark vinde sine kampe komfortabelt, mens der bliver langt mere smæk for skillingen når Dagmar Feddern møder Julie Dorn. Denne kamp bliver uden tvivl den mest interessante i dette opgør, når det for alvor skal vise sig om Gram-pigen er klar til at træde i karakter i toppen af dansk squash mod en yderst skrap modstander.

SQO.dk spår en 4-2 sejr til hjemmeholdet, men denne kan dog hurtigt blive langt større hvis Dorn ikke er på holdkortet, hvilket før har været tilfældet når Herlev har spillet uden for Storkøbenhavn.

Odense SMK - København SK
Ellen Hamborg - Lisa Aitken
Line Sjodsholm - Anna Sophie Ørnfeldt
Louise Jørgensen - Sanne Sørensen

I sidste runde havde OSMK højst overraskende den tidligere mangedobbelte danske mester og den bedste danske squashkvinde historisk set, Ellen Hamborg, tilbage på holdkortet. Dette har betydet en signifikant opjustering af holdets styrke. Men én spiller gør ikke et helt hold og OSMK ligger sidst i rækken af en god grund, da holdet specielt på 3. singlen mangler tyngde.
Det samme problem har lørdagens modstander fra KSK dog også, så umiddelbart ligner kampen mellem 1. singlerne den eneste kamp hvor der virkelig kan forventes squash på højt plan. Har Ellen Hamborg mon stadig niveauet til at spille mod top/sub-toppen i verden, eller har alderen og manglende kampe på højeste niveau betydet at disse tider er ovre?

SQO.dk spår en udesejr på 2-4, men opgøret står med en vis usikkerhed, da mange kampe på forhånd ser tætte ud, samt det faktum at ingen af disse opstillinger er blevet bekræftet.