Squash Online

Hult udebliver og giver Birkerød problemer

March 04, 2012Kristian Frost

8. runde i elitedivisionen bød på mange tætte opgør, men det var Kolding og Herlev der formåede at udnytte at både Birkerød og Odense SC stillede op med lettere amputerede hold. Københavns Squash Klub spillede 4-4 på hjemmebane i mod Team Århus, mens der hos damerne blev der kun spillet en kamp hvor Odense SC slog Herlev 4-2.

Birkerød - Kolding (2-6)

Dagen startede meget hektisk for den jyske klub, da anden single Andy Lambert var kommet for sent op og umiddelbart havde svært ved at nå til kampstart i Birkerød til klokken 11. Katastrofen blev dog afværget, da Lambert hoppede på det første tog til Høje Taastrup og nåede med nød og næppe til København. Efter den hektiske start på dagen leverede Kolding en mandeindsats, da de formåede at besejre Birkerød med hele 6-2. Morten W. Sørensen stod for de to eneste point for sjællænderne, da han slog henholdsvis Francesco Busi 3/1 og Lambert 3/0. De resterende kampe blev alle vundet af Kolding, men der var dog et par tætte opgør i mellem. Martin Laursen evnede at hive to meget hårde kamp hjem for Kolding, hvilket gjorde udfaldet. SQO.dk havde i optakten ellers forudset et 2-6 nederlag til Kolding, men da Birkerøds svenske stjerne Rasmus Hult meldte afbud på dagen, kunne københavnerne ikke stille noget op i mod Kolding og måtte indkassere et nederlag.

Københavns Squash Klub - Team Århus (4-4)

Mens Birkerød og Kolding kæmpede om vigtige point på Topstykket, blev der kæmpet lige så meget på Vester Søgade, hvor KSK tog imod Team Århus. Århusianerne var i denne runde endnu en gang anført af tyske Stefan Leifels, mens KSK havde fløjet finske Henrik Mustonen ind til kamp. Leifels og Mustonen spiller på samme hold i den tyske bundesliga, og der var dermed lagt op til et brag af en kamp. Det var dog, Mustonen der trak det længste strå i en lang femsætskamp, hvor Leifels ellers styrede meget af spillet, mens Mustonen bogstavligt talt sprang rundt på banen. Leifels havde ikke mere held i sprøjten i andet kryds, hvor det blev til et nederlag imod Kristian Frost på 3/1. Både Mustonen og Frost besejrede Tobias Pørtner 3/0, hvor Pørtner i perioder viste rigtig godt spil og endda spillede sig til flere sætbolde i første sæt imod københavnernes finne. Præcist som forudset af SQO.dk, overmatchede Team Århus københavnerne på de nederste singler, hvilket gjorde at kampen endte 4-4.

Odense SC - Herlev (3-5)

Odenses førstesingle, Rasmus M. Nielsen, var ikke at finde på holdkortet i denne runde, hvilket svækkede fynboerne gevaldigt. Dette reflekterede også det endelige resultat, som blev 5-3 til Herlev. De unge københavnere udnyttede et svagere Odensehold, selvom de rutinerede drenge fra Fyn kæmpede det bedste, de havde lært. Danny Knudsen, Mads Korsbjerg og Michael Hansen sikrede Odense de tre point over henholdsvis Lau Ulrik Kiehn og Mikkel Kragholm. Specielt kampen mellem Korsbjerg og Thomas Pilak kunne være gået begge veje, men det var Pilak, der i sidste ende fik revet kampen hjem 3/1. Korsbjerg var ellers foran 10/6 i fjerde sæt, men han formåede ikke at lukke sættet. Herlev sikrede sig dermed 5 utroligt vigtige point i kampen om slutspilspladserne, hvor de i denne runde blev hjulpet godt på vej af Kolding.

Odense SC - Herlev (4-2)

Hos damerne var der ikke den store spænding om udfaldet af denne weekends eneste kamp. Line Hansen viste endnu en gang, at hun er suverænt Danmarks bedste kvindelige squashspiller og sikrede Odense to point. Nanna Frederiksen og Dagmar Feddern slog begge Karina Pilak, mens Julie Dorn og Bine Lind sikrede Herlevs to eneste point med to sejre over henholdsvis Feddern og Frederiksen.

8. runde i elitedivisionen er nu næsten overstået. Den sidste damekamp spilles på torsdag, hvor Odense SMK tager imod KSK. Der er nu kun to runder tilbage inden slutspilsholdene er fundet, og det begynder virkelig at snerpe til. På nuværende tidspunkt ligner det at Birkerød bliver det sorte får, da de i næste runde igen hverken stiller op med Michael Frilund eller Hult. Hos damerne er det lige så åbent, og det er umuligt at forudse, hvilke fire hold der ender i slutspillet. Kampen mellem OSMK og KSK bliver altafgørende for de to holds skæbne. Næste runde i elitedivisionen begynder allerede den 13. marts, hvor KSK gæster Herlev og Team Århus tager turen til Kolding.