Squash Online

Optakt til 5. runde i Elitedivisionen

December 13, 2013Tobias Pørtner

Sidste runde inden juleferien blev tyvstartet i onsdags, hvor Herlevs kvinder hentede en yderst tiltrængt sejr over Odense SMKs ditto med 6-0. Et lidt overraskende udfald, da OSMK i runden inden ellers havde besejret Sport92. Sidste kamp i kvindernes række står mellem guldfavoritterne Birkerød og Sport92.

Hos herrerne skal Skovbakken forsøge at holde liv i håbet om en slutspilsplads via en noterbar pointhøst hjemme mod Kolding, mens rækkens to andre bundhold, Herlev og OSMK, tørner sammen på mandag, i en kamp der blev udsat i sidste sekund.

Skovbakken - Kolding (lørdag kl. 11.00)

1. singler: Norman Junge - Rasmus M. Nielsen
2. singler: Tobias Pørtner - Francesco Busi
3. singler: Kasper Svith - Martin Laursen
4. singler: Emil Grooss - Thomas Laursen

De har ryggen mod muren i Skovbakken. Pt. er de placeret på en delt sidsteplads sammen med Herlev, men da den sjællandske klub forventes at se væsentligt stærkere ud på den anden side af juleferie grundet tilbagekomsten af Caspar Grauballe, skal der til at skrabes point sammen i det østjyske. Det ser dog ikke så ud til at disse point kommer gratis, da lørdagens modstander fra Kolding lige nu er storspillende. I sidste runde maltrakterede de Herlev med 7-1, og et lignende resultat i denne kamp er ikke helt urealistisk.

På det nederste kryds skal Skovbakken håbe på at score sejre mod Martin Laursen, der dog er at betragte som favorit i begge kampe mod Kasper Svith og Emil Grooss. Indtil videre har hjemmeholdet blot lavet to point på 3.-4. singlerne i denne sæson - til sammenligning har Martin Laursen alene stået for tre af udeholdets point. Storspillende Thomas Laursen forventes at være for stærk en modstander for begge de tidligere Åbyhøj-drenge, der sandsynligvis vil have fokus rettet 100% på den ældste Laursen-bror.

I øverste kryds spås Tobias Pørtner kun kosmetiske chancer mod udeholdet stærke duo. Skovbakkens 1’er, tyske Norman Junge, står dog med anderledes gode kort på hånden, men kommer stadig på hårdt arbejde. Først skal han møde tilbagekomne Rasmus M. Nielsen, der efter en skadespause igen har vist god form. Vil danskerens offensive spillestil være nok til at nedbryde tyskerens stærke fysik?
I den sidste kamp vil Junge normalt være favorit mod italienske Busi, men da Junge sandsynligvis vil have en lang og hård kamp i benene, er dette opgør måske slet ikke så lige til alligevel?

SQO.dk byder på resultatet 2-6 til Kolding, hvor Skovbakkens point kommer via en sejr til Junge over Busi, samt en enkelt sejr over Martin Laursen.

Herlev vs. Odense SMK (mandag (starttidspunkt ukendt))

1. singler: Rasmus Jessen - Mads Korsbjerg
2. singler: Lau Kiehn - Danny Knudsen
3. singler: Thomas Pilak - Michael Hansen
4. singler: Jesper Ratzer - Mikkel Korsbjerg

Noget af en rutchetur denne kamp har været ude på. Opgøret mellem Herlev og OSMK var programsat til i onsdags, men i sidste øjeblik blev den flyttet til kommende mandag, da udeholdet havde problemer med at stille hold. På Squashportalen figurerer den dog stadig som værende programsat til i onsdag…

Udover at ovenstående i sig selv var en spændende udvikling, tegner selve holdkampen også til at kunne blive interessant, da det er to meget jævnbyrdige hold, der står over for hinanden på mandag. Hjemmeholdet må igen undvære deres es Caspar Grauballe, denne gang grundet ferie, hvilket giver plads til Jesper Ratzer.

På øverste kryds har OSMK vist stor styrke - ikke mindst i første kamp. Mads Korsbjerg har bl.a. slået Morten W. Sørensen, mens Danny Knudsen i forrige runde rundbarberede Tobias Pørtner og har besejret Paulo Allevato. De to rutinerede spillere kommer til at stå over for Rasmus Jessens løbebetonede spil og Lau Kiehns tekniske kunnen, og alle fire opgør ser du til at blive ikke bare spændende, men også helt vildt underholdende. Hos SQO.dk tror vi at OSMK har styrken og den taktiske forståelse til at vinde de to første kampe, mens fysikken vil sikre Herlev sejrene efter pausen.

Ligeledes spændende tegner det på de nederste singler, når Jesper Ratzer igen ligner nøglen til sejr for Herlev. Han har i hele sæsonen præsteret flot mod unge fremadstormende spillere - denne gang skal han måle sig mod taktisk velfunderede veteraner, der kender alle tricks i bogen. Har Ratzer spillet og psyken til også at vinde den mentale kamp? Thomas Pilaks erfaring, slagrepertoire og fysik skal være stærk nok til to sejre, så nøglen ligger hos racketlon-spilleren.

Samtlige kampe i denne holdkamp ser på papiret ud til at blive helt vildt spændende, så snyd ikke dig selv for denne oplevelse, hvis du bor i nærheden af Skinderskovhallen - opgøret mellem Herlev og OSMK er helt klar rundens “must watch”. (Vi ved pt. ikke hvilket klokkeslæt kampen er programsat til, hvilket nogle af de implicerede parter forhåbentligt vil byde ind med i en kommentar).

SQO.dk byder på resultatet 5-3 til Herlev, hvor pointene deles i det øverste kryds, og Mikkel Korsbjerg står for udeholdets eneste point på nederste, via en sejr over Ratzer i første kamp.

Sport92 - Birkerød (lørdag kl. 11.00)

1. singler: Millie Søndergaard - Line Hansen
2. singler: Trine Engelund - Sissel Trap
3. singler: Amalie Bornæs - Caroline Christiansen

Som altid når Birkerøds kvinder går på banen, er de favoritter. Det er de også denne gang, men der ligger alligevel gode muligheder for point til hjemmeholdet, når først de to kampe mod Danmarks squashdronning Line Hansen er overstået.

Specielt kampen mellem Millie Søndergaard og Sissel Trap kunne blive rigtig interessant, da det er et møde mellem to meget forskellige spillestile. Søndergaard er meget offensivt anlagt, mens Trap er mere indstillet på et stort løbearbejde for at sikre sig point - en sådan kontrast lægger op til et yderst seværdigt opgør.

Udover dette bør der være muligheder for hjemmeholdet mod talentfulde Caroline Christiansen, der ikke forventes at vinde begge kampe. Hvis jeg skulle have skrevet denne optakt for en måned siden, ville jeg have budt på resultatet 3-3, men med Sport92s skuffende nederlag til OSMK in mente, ser jeg udeholdet som vindere af kampen.

SQO.dk byder på resultatet 2-4 til Birkerød.