Squash Online

Optakt til 10. runde i Elitedivisionen

April 04, 2014Tobias Pørtner

Sidste runde inden slutspillet står for døren og det meste er afgjort på forhånd. Slutspilsdeltagerne er fundet og seedningerne i herrerækken er også fordelt. Helt ligegyldig er kampen mellem Birkerød og Sport92 i damerækken dog ikke, for her kan Birkerød med en 6-0 sejr sikre sig 1. pladsen i grundspillet, hvilket nok skal tænde godt op under de sjællandske piger.

Kolding vs. Skovbakken

1. singler: Rasmus M. Nielsen - Tobias Pørtner

2. singler: Francesco Busi - Kasper Svith

3. singler: Thomas Laursen - Sebastian Korsgaard

4. singler: Christian Jæger - Kristian DS Nielsen

Rundens første kamp står mellem Kolding og Skovbakken, i en kamp hvor der ikke er meget på spil. Begge hold er sikre på deltagelse i slutspillet, og da Birkerød er stukket af i toppen og allerede har sikret sig 1. pladsen i grundspillet, har kampen kun kosmetisk betydning. Til trods for kampens manglende betydning i tabellen vil de to hold dog helt sikkert komme med fuld gas, da opgøret er en glimrende mulighed for at pudse topformen af inden næste weekends DM og slutspillet om tre uger.

Kolding må påtage sig favoritrollen i dette jyske opgør, hvor specielt niveauforskellen på øverste kryds er bemærkelsesværdig. Aldrig har hverken Nielsen eller Busi tabt en kamp til de to Skovbakken-spillere, hvorfor alt andet end fire point til hjemmeholdet her, vil være yderst bemærkelsesværdigt.

På det nederste kryds ser det dog anderledes spændende ud. I sidste runde viste udeholdets Korsgaard og DS Nielsen fornemt spil i kampen mod Birkerød, hvor de hver især fik sig en flot skalp mod hhv. Christian Steffensen og Mikkel Pedersen. Denne gang hedder modstanderne T. Laursen og Jæger, og sidstnævnte vil uden tvivl være udset som byttet de begge vil gå efter.

SQO.dk byder på resultatet 6-2 til Kolding, hvor udeholdets to sejre vil komme i opgørene mod Christian Jæger.

Birkerød vs. Sport92

1. singler: Cecilie Mayer - Millie Søndergaard

2. singler: Neha Kumar - Trine Engelund

3. singler: Sissel Trap - Amalie Bornæs

I Birkerød er der ingen margin til fejl for hjemmeholdet, der skal sikre sig en 6-0 sejr, hvis drømmen om en grundspilssejr skal gå i opfyldelse. At hjemmeholdet skulle gøre rent bord mod lørdagens midtjyske modstander er heller ikke helt usandsynligt, om end ikke en ekspeditionssag.

Millie Søndergaard træner godt for tiden, og mens kampen mod Cecilie Mayer ser svær ud, så har hun reelle muligheder for sejr mod den svingende canadier Neha Kumar. Også Trine Engelund har et par gange i denne sæson vist sine kundskaber med en squashketcher, hvorfor hun heller ikke helt skal afskrives i kampen mod Sissel Trap.

SQO.dk byder på resultatet 5-1 til Birkerød, hvor Millie Søndergaard leverer en overraskende sejr mod Neha Kumar.

En sejr 5-1 sejr vil desuden betyde, at der skal tælles sæt for at findes en vinder af grundspillet, da både Kolding og netop Birkerød vil ende på 39 point.

Odense SMK vs. Herlev

1. singler: Line Sjodsholm - Tanya Stenz

2. singler: Louise Jørgensen - Rikke Holm

3. singler: Marlene Christiansen - Malene My Christensen

En storsejr til Herlev i sæsonens sidste grundspilskamp kan potentielt sende dem forbi Sport92 i rækken, men dette vil dog ikke have andet end kosmetisk betydning. Sidst de to hold mødtes løb Herlev med alle kampene, så spørgsmålet er om OSMK kan finde kræfterne og niveauet til at slutte sæsonen af med en sejr eller to?

Både Sjodsholm om Jørgensen bed godt fra sig ved sidste opgør, hvor OSMK objektivt set var en smule uheldige med at tabe samtlige kampe, så SQO.dk tror på minimum et point til de fynske piger i morgendagens opgør.

SQO.dk byder på resultatet 1-5 til Herlev.

Alle kampe har start kl. 11.00 lørdag.