Squash Online

Kedelig pointdeling mellem Kolding og Skovbakken

April 05, 2014Tobias Pørtner

En langgaber af en holdkamp afsluttede dette års grundspil i herrerækken, da Kolding og Skovbakken spillede 4-4 i årets sidste kamp inden slutspillet. Kun kampen mellem hjemmeholdets Christian Jæger og Kristian DS Nielsen kunne få sindene lidt i kog - en kamp som Skovbakken-spilleren til sidst vandt i fem sæt.

Først på banen var Rasmus M. Nielsen, der startede sløvt mod Tobias Pørtner, der hurtigt spillede sig til en solid føring på fem point. Klasse fornægter sig dog ikke, og Nielsen åd sig stille og roligt ind i kampen, for til sidst at lukke sættet med 13-11 på sin tredje sætbold. Herfra var kampen en ren ekspeditionssag for Kolding-spilleren, der komfortabelt tog de næste to sæt med 11-2, 11-5.

På den anden bane kørte Francesco Busi stille og roligt over Kasper Svith, men i slutningen af andet sæt begyndte en knæskade at drille italieneren, og han måtte i starten af tredje sæt trække sig fra kampen.

På det nederste kryds fik vi holdkampens eneste spændende opgør, da Christian Jæger spillede mod Kristian DS Nielsen. Udeholdets DS Nielsen spillede sig foran med 0-2 i sæt, men Jægeren skød og kæmpede sig tilbage i kampen og overlevede flere pressede perioder i både tredje og fjerde sæt på fornem vis. Pludselig skulle vi ud i et femte og afgørende sæt. Her fik DS Nielsen dog igen tilkæmpet sig overtaget, og et mindre forspring på 2-3 point gennem hele sættet, blev til sidst konverteret til en sejr på 2-3 i sæt med 7-11 i afgørende.

Resten af kampene var tæt på at være en ren ekspeditionssag. En velspillede Thomas Laursen vandt knusende sikkert begge sine kamp mod Sebastian Korsgaard og DS Nielsen, hvor Laursen specielt gjorde sig bemærket ved gang på gang at slå den ene sikre vinder efter den anden på alt løst fra sine modstandere. Imponerende kølighed og sikkerhed fra den unge koldingsgenser, der om få dage skal repræsentere Danmark ved det individuelle U19-EM.

Sebastian Korsgaard fik sin hævn i næste kamp, da han slog en skidt spillende Christian Jæger, der først bagud med 0-2 og 1-6 i tredje sæt begyndte at få spillet til at fungere. Han lavede et bemærkelsesværdigt comeback og spillede sig foran med 10-7, men da han ikke formåede at konvertere nogle af disse, slog Korsgaard køligt til og lukkede kampen på sin første matchbold - symptomatisk for kampen på en fejl fra Jæger.

Svith led et eftertrykkeligt nederlag mod Nielsen, der så småt ligner en mand der er klar til at udfordre de andre topspillere til DM om en uge. Pørtner vandt uden kamp mod Busi, der, som tidligere nævnt, trak sig med en skade i sin første kamp.

Dagens uafgjorte resultat betyder, at Birkerød vinder rækken foran netop Kolding og dermed har retten til at vælge modstander til slutspillet. Her har sjællænderne allerede proklameret, at de vælger Skovbakken, hvorfor semifinalerne til slutspillet allerede nu ligger klar, med mindre at der sker store ændringer.

Forventede semifinaler ved herrernes slutspil:
Birkerød vs. Skovbakken
Kolding vs. Herlev

Slutspillet afholdes 25.-26. april i Kolding.