Squash Online

Optakt til Nordic Junior Open 2016

October 06, 2016Jonas Kønigsfeldt

Efter en velafviklet turnering i Herlev i sidste weekend med godt spil og gode resultater, er det nu tid til at de danske juniorer for alvor skal bevise deres værd mod toppen af europæisk junior squash. Med Sarah, Magnus og Sabine som mestrer i deres respektive rækker fra Danish Junior Open, er selvtilliden i hvert fald i top

Oven på weekendens noget skuffende deltagerantal i Herlev, er det med helt anderledes træk på smilebåndene, at svenskerne i denne weekend byder hele 275 spillere velkommen til det årlige Nordic Junior Open i Malmö. Turneringen har i en årrække formået at hive væsentligt flere spillere til end den danske pendant, hvilket i høj grad skyldes deres klassifikation som Super Series turnering. Nordic Junior Open er altså det tætteste vi kommer på en Super Series turnering på hjemmebane på nuværende tidspunkt.

Med de danske vindere fra sidste weekend, bliver det spændende at se, hvordan den hårdere modstand kommer til at udarte sig i henholdsvis GU19, BU19 og GU17. Sarah Lauridsen slog i Herlev Caroline fra Birkerød i tre tætte sæt, og fik dermed slået fast, at hun pt. er Danmarks bedste junior hos pigerne. For Magnus Laursen har det derimod stået fast i et stykke tid, at han ubetinget er Danmarks bedste junior hos drengene, hvorfor han da også formåede at slå Nadav Raziel i semifinalen, der senere hen hev en storsejr hjem mod Mikkel Kønigsfeldt om 3/4-pladsen. Magnus gik herefter også hele vejen, da han i finalen, ligesom Sarah gjorde, slog sin modstander 3-0 i tre tætte sæt. Sarah går dog kun ind i turneringen som 5/8-seedet, hvor bl.a. førsteseedet Christina Gomez og andenseedet Cindy Merlo virker utroligt stærke. Magnus er helt oppe som andenseedet i turneringen, og skal derfor prøve at opretholde favoritrollen i nogle kampe, der ellers umiddelbart kunne se ud til at blive svære. Det bliver spændende at se, hvordan de to stærke danske spillere formår at hæve deres niveau, når de i weekenden står over for stærkere modstandere.

For Sabine Petersen fra Herlev blev det i sidste kamp i Herlev til en 3-2 sejr mod Klara Kragh fra Thy, der efter at have været nede 0-2 i sæt hev sig op til kamp og fik vendt bøtten i vejret. Med en turneringssejr og en andenplads til de to danskere, bliver det spændende at se, om de kan formå at slå nogle højere seedede spillere, eftersom Sabine er seedet 9/12 og Klara helt nede som 17/24.

Udover de ovennævnte fire spillere bliver det også spændende at se, om de 17 andre danske spillere kan formå at hive nogle gode resultater med hjem, slå nogle højere seedede spillere og få nogle gode kampe ud af weekenden. Vi forsøger igen i denne weekend at holde jer opdateret på Snapchat, og der vil naturligvis komme et sammendrag over de vigtigste kampe i løbet af weekenden efter turneringens afslutning.