Squash Online

Magnus og Sarah på toppen ved Danish Junior Open

October 03, 2016Kasper Pedersen

Så er de sidste bolde netop spillet og vinderne fundet ved dette års Danish Junior Open. Det var endnu engang en turnering, som var præget af høj konkurrence og international konkurrence, men også af lidt for få deltagere ift. at turneringen ønsker at opnå status som en Super Series-turnering.

I den ældste drengerække havde Danmark 2 spillere med i semifinalen. Mikkel Kønigsfeldt skulle op imod den stærke israeler, Ido Burstein, som gav ham en rigtig squashlektion. Mikkel tabte i 3 meget klare sæt til den noget stærkere israeler.

Magnus Laursen skulle op imod endnu en dygtig israeler, Nadav Raziel, i hvad der skulle blive en meget spændende kamp. Nadav vandt tæt første sæt, 11-9, hvorefter Magnus spillede sig lidt mere i position. Magnus tog de 2 næste sæt, og havde nu alle muligheder i kampen. Nadav holdt dog hovedet koldt og tog

  1. sæt, og kampen måtte derfor tvinges ud i et 5. sæt.

Her var Magnus stærkest og kunne til sidst strække hænderne i vejret til en sætsejr på 11-9 og dermed en kampsejr på 3-2.

I finalen skulle Magnus dermed møde Ido. Magnus havde godt styr på kampen, og selvom israeleren spillede et godt stabilt trykspil, hvor han ikke lavede mange fejl, så formåede Magnus at diske op med nogle makabre vindere, som gjorde hele forskellen.

Magnus vandt kampen i 3 meget tætte sæt, hvor sættene hele tiden bølgede frem og tilbage. Magnus var dog skarpest til sidst og måden, hvorpå han vandt, syntes umiddelbart heller ikke at kede tilskuerne.

I den ældste pigekategori havde de to danske piger, Sarah Lauridsen og Caroline Christiansen spillet sig i finalen. Endnu engang stod de derfor overfor hinanden, men det er nok deres første reelle møde siden Caroline er kommet ordentlig tilbage fra sin skade.

Kampen startede meget lige, hvor den bølgede lidt frem og tilbage. Kampstarten var også præget en nogle uprovokerede fejl fra specielt Sarah, som syntes lidt usikker på hvad Caroline havde at byde på. Carolines bevægelse på banen syntes umiddelbart ikke hæmmet af hendes skade længere, og derfor havde pigerne nogle utrolig gode dueller. Sarah trak det længste i første sæt, som hun vandt 11-9.

I andet sæt fortsatte stimen, men mængden af Sarahs uprovokerede fejl steg bare kraftigt. Caroline kom på en lille føring, som hun dog selv formåede at smide væk ved hjælp af nogle småfejl. I afslutningsfasen var Sarah skarpest, hun vandt derfor sættet 13-11.

I 3. sæt faldt mængden af fejl fra begge spillere og de leverede begge noget godt squash. Sarah var dog igen skarpest til sidste og tog sættet tæt. Hun kunne derfor nu strække hænderne i vejret som Danish JO-vinder, men også tørre sveden af panden og konstatere at hendes største rival og gode veninde, Caroline, er tilbage på vej mod hendes topniveau.

I den næstældste pigekategori var der ligeså to danske piger i finalen, Klara Møller og Sabine Petersen. Sabine havde slået Klara 3-0 i den første kamp, så Klara skulle vinde større end det, hvis hun skulle gøre sig forhåbninger om en turneringssejr.

Klara kommer da også ovenpå kampen og spiller sig foran 2-0 i sæt, men derefter er det som om, at gassen lidt går af ballonen hos thyboen, og Sabine disker op med lækre slag på stribe. Sabine udligner til 2-2 i sæt, og vinderen af kampen skal dermed findes i 5. sæt.

Her fulgtes de pænt ad hele vejen, og Klara spillede sig til 2 matchbolde, men Sabine holdt hovedet koldt og tig 5. sæt 13-11 og dermed kampen.

Den næste udfordring for hele den danske trup er Nordic Junior Open i næste weekend, hvor næste ligeså mange danskere stiller til start. Det bliver ligeså en spændende weekend for de spirende talenter.