Squash Online

Klara og Sarah slutter som bedste danskere ved Nordic Junior Open

October 09, 2016Kasper Pedersen

Så er Nordic Junior Open færdigspillet. Den største Super Series- turnering nogensinde på svensk grund blev afviklet, selvom der dog løbende var store problemer med kapaciteten. 12 baner i 2 forskellige centre var simpelthen næsten ikke nok til de hele 280 spillere, som stillede til start ved turneringen.

I den ældste drengerække havde Danmark flere deltagere med, men kun Danmarks bedste junior, Magnus Laursen, kom videre fra 2. runde. Her skulle han op imod sin spanske rival, Nilo Vidal, som han fornyeligt tabte 3-0 til ved EM.

Magnus gjorde god figur i kampen, men oddsene var ikke lige på hans side. Han tabte i 4 tætte sæt, hvoraf 3 af dem var tiebreak. Hernæst mødte han Hollands etter. Her måtte han indkassere endnu et nederlag på 3-1, hvilket var noget skuffende for den dygtige dansker. Han formåede dog at rejse sig igen med 2 sejre mod hhv en schweizer og en hollænder mere.

I den ældste pigerække havde Danmark kun Sarah Lauridsen stillende til start. Sarah kom sikkert videre til kvartfinalen, men her fik hun sig dog også en lille squashlektion. Hun mødte den kæmpe store, brølstærke og utrolig dygtige Christina Gomez og tabte i 3 forholdsvis hurtige sæt. Derefter så Sarah sig dog ikke tilbage, og beviste derfor at hun måske havde fået en lidt uheldig lodtrækning. Sarah vandt de sidste to kampe og sluttede derfor på en flot 5. plads.

I PU17 havde Danmark de to piger Klara Møller og Sabine Petersen stillende til start. De spillede sig begge to flot videre til kvartfinalen med flotte sejre, hvor begge piger var pressede i deres 2. runde også. Pigerne tabte begge to deres kvartfinale til to af de bedste spillere i Europa, hvor specielt Klara fik en squashlektion af en scotte, hvis hårde presspil får de fleste andre piger, og måske også nogle drenge, til at ryste i bukserne. Klara gik derefter igennem de sidste to kampe med sejre på 3-0 og 3-1. Hun udmærkede sig specielt ved at hente hele 7 sætbolde i det fjerde sæt i hendes sidste kamp søndag, hvorefter hun tog det fjerde sæt og kampen.

Næste internationale opgave for danskerne er Belgian Junior Open i den første weekend i november, hvor en del danskere også har meldt deres ankomst. Kigger man nationalt på det, så er den næste turnering JGP i Silkeborg den sidste weekend i oktober.