Squash Online

Optakt Elitedivisionen runde #5

December 01, 2011Tobias Pørtner

Sidste runde inden juleferien står for døren i den danske elitedivision, når der på lørdag er dømt squashfestival på Sjælland. Samtlige kampe hos både herrer og damer spillede således på Danmarks største ø i en runde der blev tyvstartet i mandags da Odense SC besejrede Kolding med 6-2.

København SK - Birkerød (herrer) Siddharth Suchde - Morten W. Sørensen
Kristian Frost - Mikkel Pedersen
Nicklas Dissing - Michael Frilund
Casper Kloster - Gustav Hansen

En kamp hvor KSK kommer I en skræmmende opstilling, da de til denne runde har byttet Kashif Shuja ud med verdens nr. 55 og Indiens nr. 2 - Siddharth Suchde.
Han er sammen med Frost kæmpefavoritter på de øverste singler og bør sikre KSK fire sikre point - ikke mindst da Birkerøds normale 1’er Rasmus Hult stadig døjer med en rygskade fra sidste holdrunde og dermed ikke figurerer på holdkortet.
På de lavere singler vil Michael Frilund sejre sikkert over de to juniorer fra København, men interessant bliver det om Dissing kan hive endnu en kanin op af hatten og sikre sit hold et femte point i holdkampen. Sidste runde slog han således Jesper Ratzer, og derfra til at slå pokerstjernen Gus Hansen er der ikke langt.

SQO.dk tror at KSK vinder kampen 5-3 via fire sikre sejre på de øverste singler og en lille overraskelse i form af en Dissing-sejr over Gus Hansen.

Herlev - Team Århus (herrer) Lau Kiehn - Stefan Leifels
Thomas Pilak - Tobias Pørtner
Rasmus J. Petersen - Phillip Tran
Jesper Ratzer - Kasper Svith

Hjemmeholdet må endnu engang undvære deres normalt stærke 1’er, Caspar Grauballe, der stadig er i gang med genoptræningen efter at diverse skader har ødelagt hans efterårssæson.
Dette betyder at Team Århus står med yderst gode kort på hånden, da deres tyske 1. single Stefan Leifels må forventes at hive to sikre point mod Kiehn og Pilak.
Dette krydret med en stor favoritrolle til jydernes 3. og 4. singler mod racketlon-udøveren Jesper Ratzer betyder at de har fire nogenlunde sikre point i banken, og desuden står med gode muligheder i minimum tre af de sidste opgør.
Et spændende opgør at se frem til kunne være Rasmus J. Petersens kamp mod Phillip Tran. Disse to mødte hinanden i kampen om 3. pladsen ved Egå Challenger - en kamp Tran vandt 3-0, men hvor alle sæt blev afgjort i tiebreak.

SQO.dk byder på 3-5 til udeholdet fra Århus, hvilket vil betyde at de igen får kontakt til netop dagens modstander i kampen om slutspilspladserne og overlader sidstepladsen til Kolding.

København SK - Birkerød (damer) Orlan Noom - Lotte Eriksen
AS Ørnfeldt - Sissel Trap
Sanne Sørensen - Hanne Vikjær

Det udenlandske opgør på 1.singlen mellem Skotland og Norge giver kampen en smule stjernestøv og måske kan trække lidt tilskuere til hallen. Her er hjemmeholdets Lisa Aitken igen favorit og hun bør hive to sejre mod hhv. Eriksen og Trap.
Herefter kan det dog godt blive en smule svært for KSK, da deres manglende bredde igen kan blive et problem. Heldigvis for dem er Birkerød dog stadig uden en skadet Cecilie Mayer og dermed ligner det pludselig en pointdeling.

SQO.dk forudser en kamp der ender 3-3, hvilket kommer i hus via to sejre til skotske Aitken og en sejr til Ørnfeldt og Birkerøds 3’er.

Herlev - OSMK (damer) Julie Dorn - Line Sjødsholm
Laila Noon - Louise Jørgensen
Karina Pilak - Puk Paarup

Et opgør mellem de to svageste hold i rækken, og da damernes elitedivision kun består af fem hold i denne sæson er dette ligeledes et direkte opgør om en plads i slutspillet.
Hvis hjemmeholdet igen stiller med Julie Dorn, der trods lang tid væk fra det danske squashrampelys formår at holde højt niveau, vil de have to sikre point her. Herfra kan det dog blive noget af en kamp op ad bakke for hjemmeholdet, da OSMK i sidste runde viste, at netop bredden er deres største styrke.

SQO.dk tror på endnu en pointdeling (3-3) vha. to Dorn-sejre samt en enkelt sejr til enten Noon eller Pilak.

På lørdag går det altså løs. Sidste runde i squashåret 2011 står for døren og flere spændende opgør er i vente - ikke mindst i Skinderskovhallen hvor både hjemmeholdets damer og herrer kommer på nogle rigtig hårde opgør i deres kamp for point og en plads i slutspillet.