Squash Online

Jesper Ratzer 5 sølle point fra verdensmesterskab

November 30, 2011Tobias Pørtner

Læs her Herlevs Rasmus “Silas” Petersens beretning fra VM i racketlon - sporsgrenen hvor man dyster i fire sæt til 21 i hhv. squash, tennis, badminton og bordtennis. Med på turen var bl.a. også pokerstjernen Gus Hansen og SQO.dks egen blogger og verdensklassespiller Jesper Ratzer, der kom snublende tæt på at gå hele vejen og sikre et dansk verdensmesterskab.

Torsdag spillede jeg min förste Racketlon match nogensinde! Jeg deltog i C räkken ud af de 4 räkker bestäende af en A, B, C og D räkke. Her var jeg oppe imod Thomas Löffelmann en tennis/bordtennis spiller som havde spillet et par är. Jeg spiller faktisk over al forventning og fär vristet 15 point ud af ham i badminton og bordtennis. Hvad squashen angär er de ikke videre skarpe i de lavere räkker, sä her vandt jeg 21-1 komfortabelt. Sä kom vi til sidste disciplin hvor jeg förte med 8 point, men han var som sagt en rutineret tennis spiller. Jeg kämper alt hvad jeg kan, og kommer faktisk virkelig tät pä mälet. Jeg mätte desvörre se sejren glide ud af mine händer da han träkker fra til sidst, og det ender med at jeg samlet, taber med 2 sölle point i min förste racketlon kamp nogensinde og var desvärre släet ud af turneringen!

Senere torsdag spillede jeg min förste u21 match, hvor jeg uheldigvis mödte en af racketlons unge häb, Lukas Windishberger. Her var ikke nogen chance desvörre, selvom jeg fik släet ham 21-4 i squash. Efter jeg blev släet ud af mine 2 förste runde kampe, sä har jeg spillet venskabskampe/consolation matches og tränet en masse.

Gustav Hansen som jeg havde rejst derned med, spillede sin förste kamp i A räkken fredag morgen. Han mödte Mika Hasmats fra sverige som er nr 23 i verden, og er en skarp bordtennis spiller. Dette var pä papiret et rigtig spänende set-up. Gustav kommer hurtigt bagud i kampen ved at tabte 21-6 i bordtennis og 21-14 i badminton. Sä viser Gustav sig fra sine könne sider og hiver en solid squash sejr i land pä 21-6 og en rigtig sikker tennis sejr pä 21-4. Gustav ender med at vinde kampen videre komfortabelt, og viser hans racketlon niveau stiger stödt opad.

Senere fredag, er Gustav igen pä banen mod finnen Ismo rönkkö. Pä forhänd sä det svärt ud for vores käre Gustav, da finnen er en habil tennis spiller. Ismo lägger godt fra start og vinder badminton og bordtennis selvom gustav levere en brag indsats, i sine to mindre stärke discipliner. Danskeren finder dog noget häb frem fra tasken da han slär finnen 21-7 i squash, hvilket nu betöd at finnen skulle vinde 19 point i tennis. Der blev spillet lange dueller mellem de to garvede tennis spillere, men desvärre var Ismo stärkest pä dagen og gav ikke nogle gratis bolde, sä Gustav blev släet ud af A räkken ved at tabe 19-11 i tennis.

Jesper Ratzer er den eneste dansker som er seedet i turneringen, og derfor har en en Bye i förste runde. Kasper jönsson var udenfor seedningen og skulle derfor spille sin förste runde mod en godt spillende Polak. igen sä et ud til at blive en tight förste runde, da polakken starter ud med at vinde bordtennisen med 21-11. Kasper kommer stärkt tilbage og sätter sig pä kampen, ved at vinde 21-5 og 21-11 i henholdsvis badminton og squash. Herefter manglede Jönsson kun 6 point, og kunne derved nemt lukke matchen!

Lördag morgen skete det uundgäelige at Jesper og Kasper skulle ramle sammen i 1/8 finalen. De spillede en vildt flot kamp som i perioder sä ud til at kunne gä begge veje, specialt da Kasper starter med at vinde 21-13 i bordtennis og den stär 10-10 i badminton. Derefter träkker Jesper fra og vinder 21-11 som nok er det mest afgörende for kampens resultat. Herefter vinder Jesper 21-10, hvilket betyder han kun skal bruge 9 point i tennis, hvilket han rimelig komfortabelt fär. En dansker er i kvartfinalen, hvilket er store sager, men desvärre sä var det til fordel for Kasper som selv er en af topsillerne til dette vm.

Jesper er sä den eneste dansker tilbage, og skal forsvare vores farver i en kvartfinale mod en talentfuld all-round spiller ved navn Thorsten Deck nummer 12 i verden. Kampen starter lidt skidt ud for danskeren da han taber bordtennis med 21-11, men herefter viser Jesper at han er verdens bedste racketlon spiller til badminton, og slär tyskeren med 21-1! squashen sä ud til at blive svär, men Jesper viste at han er kommet for at blive, när han producerede verdensklasse racketlon squash og vandt 21-18 mod en yderst velspillende
Deck. Det var vidst at Deck var den bedre tennis spiller, men Jesper holder ud og spiller formidabelt og fär vundet sine 9 point, som han behövede for en sejr. Derved er Ratzer i semifinalen til VM, hvilket er det bedste danske resultat nogensinde!

Søndag morgen spillede Ratzer mod Michi Dickert fra østrig som er nummer 10 i verden. Michi var kendt for sit utrolige gode bordtennis game, men Jesper starter stærkt ud og får lavet damage control på 10 point. Derefter kom de til Ratzers bedste disciplin nemlig badminton, her viser han igen han er den suverænt bedste badminton spiller i racketlon verdenen og vinder 21-1! dette er en fremragende start for danskeren, så når de kommer til squash er han ovenpå og vinder pænt med 21-18. Så når de når squashen, mangler den gode Jesper kun 10 point som han ubesværet får hevet i land, og derefter er han klar til finalen som er det bedste resultat en dansker nogensinde har præsteret!

Senere samme søndag skulle det danske håb spille finale mod Calum Reid fra Skotland. Der havde været meget snak i krogene om ham Calum var favorit til at vinde vm, og skulle være i bedre form end mange andre topspillere, og der var også tvivl om Jesper kunne formå at presse skotten. Calum Reid som er et teknisk vidunder, har ikke en svag sportsgren i racketlon, starter også stærkest ud og vinder 21-12 i bordtennis. Herefter kommer de så til Ratzers favorite game, hvor han igen viser verdensklasse og slår Calum med 21-1! Så kommer squashen, hvor jesper kun har spillet det sidste år, men en blanding af talent og vedholdenhed er han næsten blevet stærk nok til at slå den stabile skotte, 21-18 til Calum. Jesper fører samlet med +8 point, hvilket betyder han skal have 14 point for at vinde finalen, og skotten skal have 21. Det var vidst på forhånd at Calum var meget stærk i tennis, men Ratzer holder godt ved og følger med ham op til 7-7, hvor de henholdsvis mangler 7 og 14 point. Jesper laver en unforced error på en flugtning, hvilket kunne vise en smule nervøsitet. Dette tager Calum Reid til sig, og ser muligheden. Han spiller fantastisk tennis og lukker ikke jesper ind i kampen igen og han løber mod sejren med en score på 21-9 og vinder dermed sit første VM i racketlon nogensinde.
Jesper som er nr. 15 på verdensranglisten, beviste at han er en af verdens absolutte top racketlon spillere, og taget i betragtning han kun har udført denne sport i et år, tror jeg ikke vi skal frygte for han kommer til sådan chance igen!

Personligt ser jeg utrolig meget frem til at følge med i Jesper Ratzer og Kasper Jønssons udvikling i denne sport, da de har et enormt potentiale!

Rasmus J. Petersen