Squash Online

KSK gentager successen mens Team Århus leverer varen

December 04, 2011Kristian Frost

Femte runde af elitedivisionen blev i weekenden spillet. Der var nogle rigtig hårde kampe i vente for eliteholdene, men det var KSK og Team Århus der formåede at trække det længste strå i begge kampe. Hos damerne var det KSK’s damer der fik oprejsning, mens Herlev på hjemmebane slog OSMK.

KSK - Birkerød Vestersøgade var mildest talt pakket, da KSK på hjemmebane tog i mod Birkerød. En stemning der sjældent gæster klubben i det indre København var uden tvivl med til at bære spillerne igennem de hårde kampe. Kashif Shuja er normalt at finde på KSK’s hold, men i denne runde var han udskiftet med Indiens 2’er Siddarth Suschde, som rangerer som 55 i verden. Kristian Frost og Suschde bragte KSK foran, da de besejrede henholdsvis Mikkel Pedersen og Morten W. Sørensen. Som spået i optakten til denne runde var Birkerød klart stærkere i første kryds på de nederste singler, men Casper Kloster leverede en flot indsats i mod Gus Hansen, men Hansen sikrede sig en 3/1 sejr. Niclas Dissing kunne ikke stille noget op i mod Michael Frilund - og den unge KSK knægt måtte endda indkassere et æg i sidste sæt. Stillingen var dermed 2/2 efter første kryds.

Mere interessant blev det dog i andet kryds, da Sørensen bragte sig foran 2/1 i sæt mod Frost og det lignede en overraskelse den tidligere danske mester ville trække op af hatten. Frost kæmpede sig dog tilbage i kampen og sikrede KSK endnu en sejr. Suschde viste ingen nåde og slog Pedersen 3/0, mens Frilund ligeledes ingen nåde viste og slog Kloster 3/0. Det var nu sidste kamp der skulle afgøre gildet. Dissing leverede endnu en gang en kæmpe overraskelse, da han slog pokergeniet Gus Hansen 11/9 i femte sæt. KSK sikrede sig derfor 5 vigtige point - og det var netop kampen mellem Dissing og Hansen SQOs redaktør, Tobias Pørtner, havde forudset som en nøglekamp.

Ikke nok med at herrerne spillede på hjemmebane i KSK, det samme gjorde damerne, hvilket blot var med til at løfte stemningen til et helt ukendt niveau på de små omgivelser i KSK. Lisa Aitken var ikke at finde hos KSK, men det var Orla Noom i stedet. Noom slog norske Lotte Eriksen 3/1 i en meget spændende kamp. Sanne Sørensen var tæt på at overraske da hun pressede Sissel Trap ud i fem sæt, men måtte se sig slået på målstregen. Birkerød sikrede deres andet point, da Eriksen slog Anna-Sophie Ørnfeldt. KSK sejrede dermed 4/2 på hjemmebane foran et fuldt hus, hvor tilskuerne virkelig viste stor interesse for dansk elitesquash.

Herlev - Team Århus Det gik ikke helt på samme måde for hjemmebaneholdet i Skinderskovhallen i Herlev. Det unge Herlevhold kunne intet stille op i mod Team Århus og måtte indkassere noget af et nederlag på 7/1. Thomas Pilak stod for Herlevs eneste point, da han besejrede Tobias Pørtner 3/1. Der var dog en del tætte kampe. Pørtner formåede at slå Lau Keihn 11/9 i femte sæt, mens det ligeledes lykkedes den tyske veteran Stefan Lefiels at kæmpe sig igennem en femsæts kamp mod Kiehn - også som sejrsherre. Phillip Tran og Kasper Svith kom igennem deres kampe og besejrede begge Rasmus Petersen og Jesper Ratzer. Pilak havde tydeligvis ikke mere i tanken, da han stod overfor Leifels og tabte 3/0. Team Århus leverede altså varen i det ydre København og har dermed virkelig spillet sig ind i kampen og slutspilspladserne.

Vi vidste på forhånd at det nok ville blive en rigtig spændende kamp, og vores mål var at få en sejr med fra Herlev, hvilket ville betyde at vi stadig var med i kampen om slutspilspladserne i forårssæsonen. At alt så bare flasker sig for os - vi vinder bl.a. to kampe efter at have været 0-2 i sæt og en 11-9’er i femte sæt - er helt utroligt og jeg sidder igen og er hamrende stolt af specielt Phillip Tran og Kasper Svith, som endnu en gang viser at de for alvor er ved at træde i karakter på seniorsiden.

Som jeg tidligere har sagt er der virkelig ved at ske ting og sager i Århus lige nu. Vi har optimeret træningen, satset på en talentfuld og hårdt arbejdende gruppe, som i løbet af nogle år forhåbentligt kan udgøre et hold som skal tages alvorligt i kampen om de aller sjoveste placeringer.
Dette resultat viser at alle de ting vi gør lige pt er mange af de rigtige og at vi allerede nu er en klub der skal tages yderst alvorligt på alle niveauer.

Tobias Pørtner, Team Århus

Hos damerne var der ingen slinger i valsen og Herlev stormede til en 5-1 sejr over OSMK. Line Sjodsholm stod for fynboernes eneste point da hun slog Leila Jørgensen 3-2.

Endnu en runde i elitedivisionen er overstået og klubberne kan nu tage en velfortjent “juleferie”, men julen varer ikke helt til Påske, da første holdrunde allerede finder sted i anden weekend i januar.