Squash Online

Optakt: Åben slagudveksling i vente om DM-titlen

March 29, 2017Tobias Pørtner

Et af de mest åbne individuelle danmarksmesterskaber i mange år står for døren, når Herlev i weekenden slår dørene op for 79 håbefulde deltagere. Udover den åbenlyse kamp om titlen som Danmarks bedste, vil der også være kamp i anden geled, hvor de sidste pladser på landsholdet er billigt til salg.

Hos herrerne skal vi som altid holde et vågent øje med Kristian Frost og Rasmus M. Nielsen, der i mange år har været altdominerende i dansk squash. Et ekstra navn har dog meldt sig i år, da sidste års bronzevinder Lau Kiehn det seneste år blot har fortsat sin fremgang og med tre sejre over Nielsen i løbet af sæsonen, skal anses som en seriøs bejler til titlen.

Rasmus M. Nielsen har åbent fortalt, at han møder op til DM med ét eneste succeskriterie: En titel som danmarksmester. I løbet af sæsonen har han dog, som beskrevet ovenfor, flere gange vist svaghedstegn, men en fokuseret træningsindsats de seneste måneder har givet håb for Sønderborg-drengen, der da også ved seneste Grand Prix fik et tiltrængt selvtillidsboost, da han endelig igen fik skovlen under Lau Kiehn igen - endda i sikker stil.

Også den forsvarende mester Kristian Frost skal naturligvis tages alvorligt i kampen om DM-titlen, men hvilken form han reelt møder op i sammenlignet med de andre, er svært at spå om. Han er tilbage efter en håndskade først i sæsonen, men da Frost i år ikke spiller for en klub i den danske Elitedivision og desuden har været fraværende til stort set alle Grand Prix’erne. I denne sæson har han mødt hhv. Rasmus og Lau én gang hver, hvilket er resultatet i et nederlag og en sejr.

Rutinen taler dog til Frosts fordel: Han kender gamet og vil heller ikke stille sig tilfreds med andet end at tage pokalen med tilbage til Odense.

Business as usual
Hos kvinderne vil Line Hansen vinde sig endnu en DM-titel, og det kan på stående fod været svært at se, hvem eller hvad der skulle stoppe hendes totale dominans. De seneste års udfordrere, Sally Skaarenborg og Mathilde Lauridsen, har begge meldt åbentlyst ud, at squash’en ikke nødvendigvis er 1. prioriteten, og det virker langt fra urealistisk, at Hansen kan fortsætte sin dominans en håndfuld år mere, hvilket vil kunne bringe hende op på svimlende 16 titler.
Førsteudfordrerne bliver i år de to Lauridsen-søstre, men at de to Thy-piger reelt skal kunne ryste hende ved dette års turnering, virker næsten som en større utopi end drømmene om et velfungerende samfund drevet af konsensusbeslutninger og fælles ejendomsret, som en velkendt lejr fra samme geografiske område tog udgangspunkt i tilbage i 1970’erne.

En landsholdsplads til discountpris
Udover kampen om titlen, vil flere af spillerne møde op med et helt andet mål: At vise sig frem for landstræneren, så deres navn kan komme på holdkortet til det forestående EM for hold. Aktiviteten og niveauet har set uhørt lav ud i dansk squashs andet lag i denne sæson, hvor mange af de normale bejlere enten har meldt fra eller trappet drastisk ned. Her kan bl.a. nævnes Rasmus J. Petersen, Thomas Laursen, Kristian de Silva, Mikkel Pedersen, Tobias Pørtner, Sebastian Korsgaard og Morten W. Trap.

Sidstnævnte har dog mandet sig betydeligt op hen mod sæsonens afslutning, og ved seneste Grand Prix markerede han sig ved at tage sæt fra Rasmus M. Nielsen og derefter sætte sig sikkert på 3. pladsen.
Morten ligner et god bud på en 4. single på landsholdet, mens kampen om den i så fald sidste plads står mellem spillere som Jesper Ratzer, Theis Houlberg, Thomas Pilak og Christian Steffensen. Her skiller den tidligere racketlon-specialist Jesper Ratzer sig ud niveaumæssigt, men spørgsmålet er, om landstræneren hellere vil satse på at give rutine til en ung mand?

Spændende bliver det uanset hvad i herrerækken på flere niveauer. DM skydes i gang på fredag i Skinderskovhallen og forventes afsluttet søndag omkring 16.00.

Der vil muligvis være streaming fra finalerne - hvis dette sker, opdaterer vi naturligvis herom på SQO.dk og Facebook. Uanset hvad er SQO.dk til stede med opdateringer her på siden, via Facebook og på de unges medie; SnapChat.