Squash Online

Optakt: Nyklassiker i herrernes DM-finale

April 02, 2017Tobias Pørtner

Omend seedningerne sagde noget andet, var det de to klare favoritter til DM-titlen, der i går i sikker stil spillede sig frem til endnu en finale mod hinanden. Kristian Frost og Rasmus M. Nielsen krydser igen klinger i en afgørende kamp, mens det hos damerne bliver et opgør mellem Line Hansen og Mathilde Lauridsen.

Det har været tre komfortable sejre de to favoritter har taget, hvor al modstand problemfrit er blevet fejet af banen. Kristian Frost har på sin vej besejret Jan Laursen, Christian Steffensen og 2. seedede Lau Kiehn, hvor sidstnævnte bed lidt fra sig i andet sæt, men stadig tabte 0-3 i sæt.
Rasmus M. Nielsen har ligeledes været vundet alle opgør 3-0 - han har slået Kasper Svith, Theis Houlberg og Jesper Ratzer.

LINK: Gense DM-finalen fra 2015 (Kristian Frost - Rasmus M. Nielsen)

De to spillere har mødt hinanden et utal af gange i de afgørende kampe til DM og Grand Prix-turneringer. Her har Frost med sin fysiske og spillestil og lave fejlprocent haft overhånden, men Møller har også fået sin andel af sejrene. I løbet af de to seneste sæsoner har de to spillere mødt hinanden seks gange og stillingen er 4-2 til Frost - Møller vandt dog deres seneste møde i september 2016 efter en højspændt kamp, der endte 13-11 i femte sæt.

Som tidligere skrevet på SQO.dk er Frosts form forholdvis ukendt for den almene squashdansker, da han i denne sæson ikke repræsenterer en elitedivisionsklub og har spillet meget få Grand Prix-turneringer. Selv melder han sig dog i strålende form og forventningen for Gjellerup-drengen er helt klar: Endnu en DM-titel.

Også Rasmus meldte sig inden DM absolut klar, da han over de seneste måneder har fået arbejdet på den fysiske form, der har haltet lidt i dele af sæsonen.

Finalen kan næsten ikke blive andet end et festfyrværkeri og heldigvis får alle mulighed for at følge kampen, da arrangøren Herlev/Hjorten Squash streamer live fra alle dagens kampe på glasbanen. Kampen virker på papiret helt åben, men Frost har en lille fordel qua hans overhånd indbyrdes og imponerende evne til at toppræstere i afgørende kampe.

En anden faktor i kampen kan blive, at der spilles på glasbane, men her kan det også være svært at sige, hvem det er til fordel for. En glasbane er ofte en smule mere død, hvilket taler til fordel for Nielsens agressive spillestil, men samtidig har Frost en større rutine på glasbaner grundet sin deltagelse på den internationale PSA-tour og daglige træning i SquashCenter Danmark, hvor der også er placeret en glasbane.

LINK: Livestream fra DM-finaledagen

Dagens program på glasbanen:

13.00: Line Hansen - Mathilde Lauridsen

13.40: Rasmus M. Nielsen - Kristian Frost

Inden da spilles de andre finaler fra lavere rangerede rækker på glasbanen.