Squash Online

Optakt 8. spillerunde - generalprøve på slutspilsfinalerne?

February 28, 2014Tobias Pørtner

Det kunne meget vel være generalprøverne på de to finaler til slutspillet d.

  1. april i Kolding KFUM-hallerne, når Birkerød og Kolding brager sammen i både dame- og herrerækken i morgen. Begge hold har været bemærkelsesværdigt suveræne i denne sæson, så der er grund til at have forventning om et par underholdende kampe, om end Birkerød ikke kommer i stærkeste opstilling hos hverken damerne eller herrerne.

Birkerød vs. Kolding (herrer)

1. singler: Kristian Frost - Rasmus M. Nielsen

2. singler: Morten W. Sørensen - Francesco Busi

3. singler: Mikkel Pedersen - Martin Laursen

4. singler: Christian Steffensen - Thomas Laursen

En lækkerbisken er i vente i Birkerød, når hjemmeholdet tager imod et Kolding-hold, der gang på gang har imponeret i denne sæson og leveret på et overraskende stabilt niveau. Hjemmeholdets dødelige øverste kryds bestående af Kristian Frost og Morten W. Sørensen vil som altid være favoritter, men specielt kampene mod Rasmus M. Nielsen bliver rigtig interessante. Nielsen er trappet en smule ned i træningsmængde i år - har han stadig hvad det kræver, når han skal møde eliten i dansk squash? Umiddelbart ligner Frost to sikre point, men intet ser ud til at være givet på forhånd i opgørene mod W. Sørensen, der i den seneste tid har vist sig sårbar. Har den forsvarende danske mester viljen og kræfterne til at sikre to sejre mod så kompetente modstandere som Busi og Nielsen? Spørgsmålene er mange i det øverste kryds - svarene har vi i morgen eftermiddag…

I nederste kryds kommer Mikkel Pedersen på hårdt arbejde mod to gange Laursen. Pedersen er favorit i sin sidste kamp mod storebror Martin, men først skal han prøve sig af mod Thomas, der nu er blevet rykket over hans bror på den interne rangliste. Netop de to spilleres placering i forhold til hinanden har været til megen diskussion i squashkredse - nu bliver det spændende at se, om lillebror kan leve op til de forventninger, som omgivelserne har til ham. Vi forventer en tæt kamp mellem T. Laursen og Pedersen, der tidligere har delt sejre og nederlag jævnt imellem sig.

Begge Laursen-brødre er favoritter mod hjemmeholdets Christian Steffensen, så det lugter af en tæt holdkamp, hvor alle udfald virker mulige.

SQO.dk byder på resultatet 4-4 mellem de to tophold, hvor Frost sikrer to point til hjemmeholdet, mens W. Sørensen og Pedersen begge bidrager med en enkelt pind.

Kolding vs. Birkerød (damer)

1. singler: Sally Skaarenborg - Cecilie Mayer

2. singler: Mathilde Lauridsen - Neha Kumar

3. singler: Sarah Lauridsen - Sissel Trap

Udeholdet stiller op uden squashdronningen Line Hansen, der netop har spillet turnering i Chicago, USA (læs om dette andetsteds på siden). Hendes fravær gør kampen til en yderst jævnbyrdig affære - dog med en lille fordel til hjemmeholdet Kolding. I Hansens fravær er Sally Skaarenborg kæmpefavorit i hendes kampe, og alt andet end to point fra hendes hånd mod Mayer og Kumar, vil være en stor overraskelse.

Også 2. singlen Mathilde Lauridsen er favorit i hendes opgør, om end specielt opgøret mod Cecilie Mayer bliver yderst interessant. Sidste år mødtes netop disse to i finalen ved slutspillet, hvor Mayer besejrende talentet fra Thy, der dagen inden ellers havde besejret Julie Dorn fra Herlev i semifinalen. I den kamp lukrerede Mayer tydeligt på hendes markant større rutine, mod en meget nervøst spillende Mathilde. Et år er der snart gået og presset er noget mindre til denne holdkamp - vil det tippe sejren over til Kolding-spilleren?

På nederste single kommer Kolding med talentfulde Sarah Lauridsen - Mathildes lillesøster - der fortsat er et ubeskrevet blad i seniorverdenen. I sidste holdkamp vandt hun begge sine kampe mod OSMKs damer, men modstanden er denne gang af en noget anden kaliber. To sejre virker usandsynligt for den unge pige, men en enkelt sejr vil med al sandsynlighed også være nok til at konsolidere en samlet Kolding-sejr.

SQO.dk byder på resultatet 4-2 til Kolding, der i så fald vil komme op på siden af Birkerød på rækkens 1. plads.

På næste lørdag spiller Herlev og Sport92s damer mod hinanden i rundens udsatte kamp.