Squash Online

Optakt - 7. spillerunde

February 03, 2012Tobias Pørtner

Om godt et døgn går det igen løs i Elitedivisionen, når 7. spillerunde i landets bedste række afvikles. Flere ting kan efter denne runde være afgjort, og hvis alt går, som SQO.dk forudser nedenfor, vil vi allerede efter denne runde så godt som kunne kåre vinderne af grundspillet, samt stå med to hold der med al sandsynlighed skal en tur ned at spille nedrykningsspil mod de bedste

  1. divisionshold.

Herlev - Kolding (Herrer) Caspar Grauballe - Andy Lambert
Lau Kiehn - Martin Laursen
Thomas Pilak - Thomas Laursen
Rasmus Jessen - Christian Jæger

Mest interessant i denne kamp er overraskende nok ikke nogle af de indbyrdes opgør, men derimod netop den location som holdkampen skal spilles på. Holdkampen bliver således afholdt på åbningsdagen for udvidelsen af Skinderskovhallen, der nu huser hele 13 squashbaner.
Og det ser ud til, at Herlev kommer til at fejre udvidelsen med et brag, når et decimeret Kolding-hold med fravær af 1. single Francesco Busi skal kæmpe for hvert point.
Et spændende opgør kunne blive den i holdkampe altid velspillende Andy Lamberts opgør mod Lau Kiehn, hvor der med sikkerhed bliver smæk for skillingen. Sidst de to mødtes formøblede Kiehn en 2-0 føring i sæt - spørgsmålet er, om han laver denne fejl igen?
Herudover bliver det ligeledes interessant at se, om talentfulde Thomas Laursen fra udeholdet måske kan presse Rasmus Jessen i dennes afskedskamp inden en længerevarende udlandsrejse.

SQO.dk spår en storsejr til Herlev, hvilket vil betyde, at Kolding er endelig sat af i kampen om en plads i top 4. Hjemmeholdet vinder kampen 7-1.

København SK - Odense SC (Herrer) Kristian Frost - Rasmus Nielsen
Kashif Shuja - Michael Hansen
Niclas Dissing - Danny Knudsen
Casper Kloster - Mads Korsbjerg

Endelig ser KSK ud til at blive indblandet i en spændende holdkamp, hvor slutresultatet ikke nødvendigvis bliver 4-4. Rækkens duks fra OSC kommer nemlig på besøg og med en velspillende Rasmus M. Nielsen i spidsen, der for kort tid siden slog den forsvarende dobbelte danmarksmester Kristian Frost på selvsamme adresse til KSK challenger, kan det godt ende med et eftertrykkeligt nederlag til hjemmeholdet.

OSC vil sikre sig 4 point på de laveste singler, men det store spørgsmål bliver, om netop Nielsen kan spæde denne pointhøst yderligere op. Det helt særligt interessante opgør i denne kamp, og holdrunden generelt, bliver selvfølgelig opgøret mellem netop Frost og Nielsen - Danmarks to suverænt bedste squashspillere. Får Frost revanche, eller har Nielsen fået vippet ham af pinden landets pt. bedst spillende?

SQO.dk spår en udesejr på 5-3 i en kamp, der bliver utroligt seværdig og uden tvivl må være at betragte som ‘match of the week”.

Team Aarhus - Birkerød (Herrer) Norman Junge - Christian Steffensen
Tobias Pørtner - Emil Vogt
Phillip Tran - Jonathan Clausen
Kasper Svith - Pierre Hillman

Heldet har ikke ligefrem tilsmilet sidste års guldvindere fra Birkerød, der til denne holdrunde må undvære samtlige af sine normale elitespillere grundet karantæne, skader, arbejde og turneringer andetsteds.
På forhånd var det forventet, at Mikkel Pedersen skulle styre de unge drenge i Aarhus, men han måtte i forgårs melde fra, da han på dramatisk vis blev fragtet på hospitalet og fik fjernet blindtarmen. Pedersen er så småt ovenpå igen og skal nok komme tilbage på squashbanen, men hans afbud i denne runde betyder, at hjemmeholdet står som store favoritter i samtlige kampe og ikke bør sætte point til.

SQO.dk spår en udramatisk match, som hjemmeholdet vinder 8-0, hvilket vil betyde, at de og Herlev vil fortsætte deres tætte parløb i kampen om den sidste slutspilsplads.

København SK - Odense SC (Damer) Orla Noom - Dagmar Feddern
Anna Sophie Ørnfeldt - Nanna Frederiksen
Sanne Sørensen - Susan Hulgaard

Hos damerne ser det første opgør ud til at blive en tæt affære, når sidste års guldvindere fra KSK tager imod rækkens duks fra OSC. Udeholdet må til denne kamp undvære deres superstjerne Line Hansen, der pt. spiller turnering i Canada.
Hjemmeholdet forventes at stille med udenlandsk 1’er, hvilket i denne kamp vil betyde 2 sikre point, så spørgsmålet er, om de lavere singler også kan hive sejre hjem.

SQO.dk spår en forholdsvis udramatisk holdkamp, hvor der vil være klasseforskel i samtlige match-up, hvis holdopstillingerne viser sig at holde stik. KSK og OSC deler i porten og spiller 3-3 via to sejre til Noom og en enkelt til Ørnfeldt over OSCs 3’er.

Odense SMK - Birkerød (Damer) Line Sjødsholm - Sissel Trap
Louise Jørgensen - Neha Kumar
Puk Paarup - Christina Hartøft

Det er efterhånden ved at være sidste udkald for OSMK, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at komme i slutspillet. Spørgsmålet er dog, om de overhovedet gør sig sådanne tanker i den del af Odense, og de vil som sidst i rækken også i denne række møde hård modstand, når Birkerød kommer på besøg.

SQO.dk spår at Birkerød vil overmatche hjemmeholdet med deres to øverste singler, Trap og Kumar, hvilket vil sikre dem sejren på 2-4.