Squash Online

Opdateringer fra De danske mesterskaber for juniorer

February 28, 2015Kasper Pedersen

Så er de to første dage ved årets Danmarks Mesterskaber i Hammerum ovre. Mange lange, tætte og hårde kampe har betydet, at kun få i morgen over middag kan stå med titlen som Danmarksmester 2015.

Rækkerne har i år været inddelt på en lidt speciel måde, hvor turneringsarrangørerne har forsøgt at lave flest mulige gode og tætte kampe for alle spillere. Dette har imidlertid også betydet at nogle af de reelle finaler desværre er blevet afholdt lørdag, hvilket er uheldigt i forhold til afholdelsen af en sådan turnering. Men alt i alt god turnering med mange gode og tætte kampe.

DU19 har denne gang budt på en yderst spring farlig finalepulje bestående af: Theis Houlberg, Jens-Christian Wegeberg, Casper Kloster og Jonas Kønigsfeldt.
Jonas har, på trods af hans utrolige touch på bolden, lignet en dark horse i dette selskab. Theis og Casper startede med at mødes i dag. Theis kom foran 2-0 i sæt og alt lignede af han ville lukke den 3-0, men Casper ville det yderst anderledes. Med god fightervilje og gode targets får Casper spillet sig tilbage på 2-2. I 5. sæt fulgtes spillerne ad helt indtil 8-8, hvorefter Theis tager de sidste 3, og dermed trækker sig sejrrigt ud af opgøret.

Theis skulle senere på dagen møde en yderst tændt Jens-Christian. På trods af hans tidligere hårde kamp så Theis ikke synderligt mærket ud, hvilket helt sikkert kan tilskrives hans store træningsflid. Men selvom Theis var frisk, så var Jens bare der hvor han skulle være i dag. Gennem gode targets og godt løbearbejde får Jens kæmpet kampen hjem 3-1.

I morgen står Jens til at skulle møde Casper og skal ”bare” have 2 sæt for at kunne kalde sig Danmarksmester. SQO.dk spår at Jens bliver Danmarksmester, Theis til at blive to og Kloster til at blive tre.

PU19 og PU17 er yderst tyndt besat med kun 2 spillere i hver, og derfor starter rækkerne først i morgen. PU19-finalen står mellem Mathilde Lauridsen og Christine Christoffersen. Mathilde har endnu aldrig tabt til Christine, men på trods af det skal det nok blive en god kamp. SQO.dk spår dog Mathilde til klar favorit.

I PU17 skal Sarah Lauridsen møde Lea Poulsen fra samme klub. Lea har kun spillet få turneringer, så alt andet end en sejr til Sarah må ses som en overraskelse.

I DU17 har alle top 5 seedede holdt seedningerne på nær Sebastian Brinker, som måtte se sig slået af Herlevs Sebastian Pedersen. Så i vinderpuljen fandt vi, udover Sebastian: Magnus Laursen, Jacob Jensen, Mikkel Kønigsfeldt og Kasper Pedersen.

Magnus har holdt hans seedning til punkt og prikke og mangler bare at slå Mikkel og Jacob for at kunne kalde sig Danmarksmester. Dette ser SQO.dk ikke som noget problem og spår ham derfor som klar favorit. Jacob og Kasper mødes i morgen tidlig i kampen om

  1. pladsen (hvis Jacob senere taber til Magnus). SQO.dk spår en favoritværdighed til Jacob, da han har vundet de sidste indbydes kampe.

I DU15 spiller Tobias Weel og Rasmus Madsen efter alt sandsynlighed finale i morgen eftermiddag. Tobias ses her som en lille favorit, men deres kampe plejer at være tætte, så vi kan nok også her se frem til en god kamp. Martin Tranholm ligner fyren som tager 3. pladsen.

PU15 havde desværre, ligesom det måske var tilfældet i DU19, deres rigtige finale i dag (lørdag red.) hvor Klara Møller mødte Sabine Petersen. Efter at have spillet sig foran 2-0 i sæt via hendes gode præcise længder og generelt styrende spil, så måtte Klara se Sabine komme meget bedre med ind i kampen. Sabine kunne nu igen få hendes frygtindgydende korte spil til at fungere, hvilket gjorde forskellen i den ellers flotte og tætte kamp, som Sabine tog 3-2.

DU13 ligner bare, som nævnt i optakten også, ”another day at the office” for storfavoritten Marcus Jepsen. Marcus har kun været presset ud i ét ekstra sæt mod den formodede sølvtager eller bronzetager Jacob Madsen. SQO.dk spår guld til Marcus og sølv til enten Jacob eller William Tranholm, som skal spille om denne medalje i morgen.

PU13 har indtil videre bare været en formsag for de to forhåndsfavoritter, Laura Lauridsen og Signe Skelkjær. I deres finale i morgen, ser Laura ud til at have en favoritværdighed igennem hendes mange seneste indbyrdes sejre. I kampen om bronzen ser Julie Nielsen fra Struer ud til at stå stærkest via nogle flotte og overraskende sejre. SQO.dk spår guld til Laura, sølv til Signe og bronze til Julie.

I DU11 skal meget vidst gå galt hvis ikke forhåndsfavoritten, Joakim Jepsen, ikke skal stå med det eftertragtede guld om halsen i morgen. Kampen om 2. og 3. pladsen er stadigvæk meget åben og står mellem Lucas Andersen, Malthe Nørtoft og Oliver Hardam. SQO.dk spår at Lucas Andersen trækker det længste strå og tager en 2. plads, mens Oliver Hardam tager 3. pladsen.

PU11 er denne gang en meget lille række med kun 3 deltagende. Den kæmpe forhåndsfavorit, Laura Schjøtt, har fuldt ud levet op til favoritværdigheden og har kun afgivet 16 points i hele turneringen, hvilket gør hun i morgen kan stille sig øverst på skamlen, som Danmarksmester 2015.

Kom på Palle Fløes vej i morgen, hvis i skal følge med i afslutningen på dette års Junior Danmarks Mesterskaber.