Squash Online

Blog: Jesper Ratzer vinder Swedish Open i racketlon

February 28, 2015Jesper Ratzer

I sidste weekend blev der afholdt Swedish Open i racketlon. Det blev afholdt i Malmö, ca. 30 minutters kørsel fra København, og der stillede 38 danskere fra start. Fra den danske squashscene deltog Thomas Pilak, der på kort tid har gjort sig bemærket i racketlon miljøet bl.a på baggrund af hans tekniske kunnen.

I B-rækken formåede han at spille sig i finalen, hvor svenske Michael Rehn ventede. Rehn er en af de allerbedste bordtennis spillere på touren, og det mærkede Thomas også med et 4-21 nederlag. Thomas fik faktisk spillet sig frem til nogle ok angreb, men den dygtige svensker angreb stensikkert tilbage hver gang. Thomas forsøgte fra starten med korte server, men fik til sidst ændret taktik med flere lange server der gav ham nogle enkelte nemme point. I badminton så Thomas egentlig bedre ud, men Rehn formåede at få styret spillet hen mod fladt spil, hvor Rehn vandt mange point. Efter endnu en taktisk ændring, fik Pilak spillet svenskeren dybere ned i baghånden, hvor svenskeren var svag. 21-15 til Pilak. I squashen var svenskeren en såkaldt ”sitting duck”, og fik her kun et enkelt point. Pilak skulle derfor kun bruge 13 point for at vinde sin første B-række i en international turnering. Svenskeren viste sig desværre at være overraskende stabil i tennis. Pilaks tennis så imponerende godt ud taget i betragtning af hvor lidt han har spillet, men specielt retur af server og slag i løb fremprovokerede fejl hos Pilak. Pilak viste dog igen at han var villig til at omstille sit spil. Han forsøgte at gå på nettet, satse mere med forhånden, og spille stopbolde. Han endte dog med at tabe 9-21, og var således kun 4 point fra en sejr i B-rækken.

I den bedste række mødte jeg i første runde den svenske bordtennis spiller Daniel Majetic aka. ”Majestæten” i første runde. Her minimerede jeg nederlaget i bordtennis til 18-21, og kunne derefter vinde de næste to discipliner sikkert og afgøre kampen inden tennis.

I anden runde havde jeg Bulgariens bedste squashspiller Stelian Stankov. Her lagde jeg ud med en solid bordtennis præstation, hvor jeg konstant servede ham ud, og hvor jeg kun missede enkelte loops. 21-5 til mig. Herefter vandt jeg badminton 21-8, og var derfor i den heldige situation at jeg kun skulle bruge 14 point i squash sættet for at vinde kampen. 14-7 blev det her, og det virkede som om han allerede havde givet up.

I semifinalen mødte jeg så Belgiens bedste racketlonspiller Peter Duyck aka ”the Duck”. Han havde forinden slået Kresten Hougaard ud af turneringen ved at vinde samtlige discipliner. Han spillede giftigt bordtennis. Han var aggressiv på alle mine server, og flere gange snød han mig med u-skru server hvor mine returer blev for høje. Fik dog tilsjusket mig 13 point. I de næste to discipliner var han dog chanceløs, og efter jeg vandt disse to med 21-4 og 21-6 var der igen ikke behov for at finde tennis ketcheren frem.
I finalen mødte jeg igen igen min træningsmakker og gode ven Kasper Jønsson. Kasper er den eneste der har slået mig de seneste par år, og han presser mig hver gang vi mødes.

I bordtennis har Kasper på det seneste haft en edge på mig. Han kender mine server godt, og har nemt ved at forsvare sig over for mine angreb, da han ved hvor jeg looper hen. Han er selv loopstærk, og begge vores spil bygger meget på at komme til at angribe med forhånden.

Vi lagde begge lidt nervøst ud med en del nemme fejl. I midten af sættet trak Kasper fra, og førte på et tidspunkt 19-14. Herefter lavede jeg comeback og vandt 6 bolde i streg. Kasper endte dog med at vinde sættet 22-20. I badmintonen lagde jeg ud med at løfte ud på baglinien 3 gange inden for de aller første bolde. Jeg havde problemer med at få afgjort mine smash muligheder, og Kasper spillede godt med gode smash ned ad linierne som han plejer. Han havde også held med at returnere helt kort på mine server. Badminton sættet endte 21-17 til Kasper, og jeg tabte således ikke bare mit første badminton sæt til Kasper i racketlon, men også mit første badminton sæt nogensinde i en racketlon kamp. I squashen følte jeg mig heldigvis rigtig godt tilpas. Forholdende var hurtige, og det var derfor svært at afgøre bolden. Duellerne blev lange, og jeg følte hurtigt at Kasper ikke havde nok luft. Jeg fik spillet mig frem til 20-9, men herefter skete så det klassiske med at man ikke får lukket sættet. Kasper vinder en enkelte backwall nick triller, et par gode boasts og en trickle boast. Jeg lukker sættet ved 21-13. Således var jeg plus 2 inden tennis, hvilket på papiret er et skidt udgangspunkt for mig. I tennis kom Kasper særdeles skidt fra start med en række nemme fejl, og jeg havde held med at sætte en del første server. Efter en føring til mig på 20-7, begyndte Kasper pludselig at spille godt, og reddede intet mindre end 6 matchbolde i træk. Kampen ender ved 21-13, og dermed vandt jeg min 23. internationale titel inden for Racketlon.