Squash Online

Titlerne som Danmarks bedste junior-squashspillere skal uddeles i weekenden

February 26, 2015Mads Jepsen

Herning er byen som er vært for dette års største squash events herhjemme. Senior DM, EM for hold og også Junior DM afholdes i byen.

Til dette års junior DM her i weekenden er der tårnhøje favoritter i nogle af rækkerne og andre rækker virker helt åbne. På trods af, at udvikling er i højsædet i de unge squashår, så er DM noget helt specielt og en titel der går i historiebogen. Derfor vil et DM altid være højst på prioriteringslisten for næsten alle squashspillere og dette års JDM vil bestemt ikke være en undtagelse.

Som storfavoritter i år må nævnes brødrene Jepsen i hhv U11/U13. Alt andet end guld vil være en skuffelse for de to Birkerødspillere. Marcus og Joakim får som guldfavoritter følgeskab af Magnus Laursen U17 og søstrene Lauridsen. Laura i U13, Sarah i U17 og Mathilde i U19. Også her vil der være tale om gedigne overraskelser hvis ikke de alle løber med den samlede sejr og titlen som danmarksmester. Nu går det som bekendt ikke altid som man regner med i sportens verden og storfavoritter er før set fejle, men SQO.DK tror på favoritsejre i netop disse rækker.

Derimod er der lagt op til mere spændende opgør i DU15, hvor Tobias Weel trods favoritværdigheden skal op imod Martin Thranholm, Rasmus Madsen og Elias Coyle. De 3 sidstnævnte har tidligere vist at de på gode dage kan spille op med Tobias, og et DM må være motivation for at have en god dag. Tobias har dog vist sig meget stærk i de seneste JGP’er og har et højt anlagt spil som vil bliver svært at nedbryde.

I PU15 er guldet også helt åben for Sabine Petersen og Klara Møller som nærmest skiftes til at vinde over hinanden til JGP’erne. Klara vandt sidst de to piger mødtes så der er lagt op til en spændende dyst i en forventet finale mellem de to stærkeste piger i U15.

I den ældste drengerække kaldet U19 er der spænding om hvem der kan kalde sig danmarks bedste junior nu på søndag. Der er reelt kun tre bejlere til denne titel, nemlig Theis Houlberg, Casper Kloster og Jens Christian Wegeberg. Theis har ikke spillet JGP siden han i finalen til JGP i Birkerød (sept 2014) måtte trække sig med en fingerskade mod Jens Christian. Theis har siden prioriteret udenlandske turneringer og intensiv hjemlig træning i Herlev.

Jens Christian har senest haft positive resultater mod både Theis og Kloster og har som regel et godt fokus når det virkelig gælder. Kloster har tidligere slået Theis men har haft svært ved at vinde over Jens Christian. På grund af strukturen omkring DM hvor der spilles puljespil så skal vinderen her møde begge de to andre guldfavoritter for at kalde sig DM-mester.

SQO.DK vover pelsen og udpeger Theis som svag favorit til guldet pga hans formfremgang som primært er spottet gennem hans seniorresultater og træningsvolumen.

Én ting er sikkert; der venter MANGE spændende og intense kampe til dette års junior DM i Hammerumhallen, Herning her i weekenden. Kig forbi og få dig en på opleveren.

Alle resultater kan følges på dette link:

http://sport92squash.dk/2015/tournament.php