Squash Online

Egyptisk verdens 2'er agerede stopklods for Line Hansen

March 01, 2015Tobias Pørtner

Efter sikkert at have vundet sin kvalifikationskamp ved Windy City Open i Chicago - en af de største turneringer i løbet af året på den kvindelige WSA-tour - måtte Line Hansen lægge ryg til en omgang prygl af verdens nr. 2 i første kamp af hovedrunden.

Line Hansen har været meget turneringsaktiv i de seneste uger. Først vandt hun en mindre turnering i Sverige uden større problemer og drog herefter over atlanten for spille turneringer i Nordamerika.

Ved det igangværende Windy City Open - en turnering med en præmiesum på hele $150K - slog Line sig sikkert videre til hovedrunden ved at besejre Siyoli Waters fra Sydafrika, der kun formåede at yde danskeren modstand i første sæt i en kamp, der blev vundet med 11-9, 11-6, 11-5.

I hovedrunden var lodtrækningen dog ikke med Birkerød-spilleren, da navnet Raneem El Welily kom op ad hatten. Pt. er Welily nr. 2 i verden og kun sort uheld gjorde, at hun ikke for kort tid siden vandt verdensmesterskabet. Den teknisk velfunderede egypter gjorde kort proces i den ensidige kamp, der blev vundet med 11-3, 11-5, 11-3 af den egyptiske forhåndsfavorit.

Dansk optur i Toronto
Inden Lines optræden i Chicago havde hun været et smut forbi Toronto til Granit Open, hvor hun levede et flot resultat ved at besejre Hong Kongs Joey Chan, der pt. rangerer 6 pladser over den danske mester som nr. 22 i verden.

Fra Toronto skriver Line følgende til dsqf.dk:

I første runde stod jeg overfor Joey Chan fra Hong Kong. Vi har ikke spillet mod hinanden i årevis, men har altid ligget tæt på verdensranglisten, så var ret sikker på det ville blive en tæt kamp. Det blev det også, vandt kampen 3-1 (11-9 11-6 4-11 11-8). Det var en lettelse endelig at vinde en tæt kampe, har tabt alt for mange det sidste halve år.

Hun har et rigtigt godt “touch”, så game plan var ikke at give hende alt for meget tid. Det lykkedes det meste af kampen, tog bolden tidligt og syntes selv, jeg fik arbejdet hende godt rundt på banen.

I kvartfinalen skulle jeg møde Sarah-Jane Perry som netop er blevet kåret som British Champion. Vi har altid haft nogle gode kampe, og denne var ingen undtagelse. Tabte kampen 3-1 (11-5 12-10 9-11 11-5). Vi havde mange lange hårde dueller, men hun var lige en tand bedre til at afslutte duellerne. Det var en velspillet kamp, og gjorde hvad jeg kunne, men tabte til en bedre spiller på dagen.

Sarah-Jane endte med at vinde Granit Open.

Windy City Open - de store kanoners camp
Turneringen Windy City Open som Line Hansen netop er blevet slået ud af, er en af sæsonens helt store turneringer. Alle de store kanoner hos både herrerne og damerne deltager. Hos damerne er den altoverskyggende favorit som altid Nicol David, men Lines overkvinde Raneem El Welily og englænderne Waters og Massaro vil være klar til at udfordre David, der i den seneste tid har vist sig mulig at besejre.

Hos herrerne er der også fuld knald på, da favoritterne Shorbagy, Gaultier og Matthew alle er klar til kamp. Bemærkelsesværdigt er det her, at kvartfinalerne i den øverste halvdel udelukkende består af egyptiske spillere. Her er der overvejende sandsynlighed for, at brødrene Mohamed og Marwan El Shorbagy kan løbe ind i hinanden i semifinalen, da lillebror Marwan igår gjorde det af med en (småskadet) 3. seedet Amr Shabana.

To brødre i kamp mod hinanden i semifinalen af en kæmpe turnering på den professionelle squashtour - hvornår har man sidst set det?

SQO.dk følger op på turneringen når den er færdigspillet - turneringen kan følges både på PSASquashTV og Squashsite.