Squash Online

Optakt: Double DM & Veteran DM

May 09, 2014Rasmus Jessen

Sæsonens afslutning står for døren. Både double DM og Veteran DM bliver afholdt i skinderskovhallen i Herlev denne weekend. Hallens bane kapacitet gør det muligt at kører disse to turneringer sideløbende, hvilket også øger muligheden for at se mere fantastisk squash.

I double ser rækkerne stærkere ud end de har været de sidste par år, hvilket er positivt da den årlige double turnering ikke altid bliver vægtet så tungt hos spillerne.

herrer siden finder man Caspar Grauballe og Rasmus Jessen som førsteseedede, der begge har to danmarksmesterskaber i double under bæltet. Dernæst kommer Thomas Pilak og Lau Kiehn, den anden halvdel af Herlevs faste trup, som også begge har sejret ved tidligere Double mesterskaber. Det tredje hold der må anses sammen med de ovennævnte hold at slås om guldet, er Michael Frilund og Mikkel Pedersen fra Birkerød. Modsat de andre hold har de dannet makkerpar flere gange førhen, hvilket må give dem lidt brugbar erfaring og rutine.

Der er også spænende outsidere at finde hos herrerne, bl.a. Mads Jepsen og Christian Steffensen. Der har i løbet af de sidste dage været diskuteret heftigt over de sociale medier, om deres mange diamentrale modsætninger vil vise sig at være deres styrke, eller deres svaghed.

Junior parret, Thomas Laursen og Theis Houlberg vil som det yngste hold sikkert være sultne efter medaljer, og de får også deres kamp for, da det hos de ovenstående hold ikke vil blive velanset at tabe til et junior hold.

I Mixdouble er niveauet særdeles højt, og en umulighed bliver det at spå om vinderne. Førsteseedede er igen Rasmus Jessen og Sally Skaarenborg, dernæst kommer Caspar Grauballe og Mette Kohl efterfulgt af Morten Wiegandt og Sissel Trap. Disse hold ser styrkemæssigt meget lige ud, men der gør sig også andre medalje kandidater gældende. Christian Steffensen og Cecilie Meyer skal nok byde op til dans, samt endnu et junior hold bestående af Thomas Laursen og Christine Christoffersen som formentlig også har taget lakskoene med.

damesiden er der ‘desværre’ kun fire hold med, men dette er stadig en forbedring i forhold til sidste år. De to hold der formentlig vil spille om guldet er Sally Skaarenborg og Stephanie Riding som er sidste års vindere og Sissel Trap og Cecilie Meyer.

Ved veteran DM, finder man nu Morten Wiegandt i rækken +35, og via sin status som forsvarende seniordanmarksmester, udgør han favoritten. En spænende bejler til guldet er Danny Knudsen, som man ikke har set så meget til i denne sæson, men stadig har vist fremragende spil. Derudover finder der også en tilbagevenden fra Jonas Holte sted, med en spændende usikkerhed omkring hans niveau.

Hos damerne i +40 stiller Mette Kohl op som førsteseedet, med skarp konkurrence fra Ditte Nielsen som andenseedet.

Skinderskovhallen kommer til at være fyldt med fadøl, konkurrencer, drama, spænding og gode kampe denne weekend, så alle opfordres til at slå et smut forbi og nyde den gode stemning.