Squash Online

Odense SMK færdige i dette års Elitedivision

January 11, 2014Tobias Pørtner

Et afbud fra Odense SMKs herrehold i Elitedivisionen til dagens kamp mod Birkerød bliver fatalt for det rutinerede mandskab fra Fyn, der således er færdige i dette års Elitedivision og desuden tvangsnedrykkes med virkning fra næste sæson. Da rækken i forvejen blot bestod af fem hold betyder dette, at Birkerød, Kolding, Herlev og Skovbakken nu alle er sikre på deltagelse i slutspillet - et slutspil der først afholdes slutningen af april.

Skader og sygdom hos OSMK endte i dag med at få fatale konsekvenser, da holdet måtte melde afbud til dagens programsatte kamp mod Birkerød. Da det ikke havde været muligt at finde en ny spilledato, valgte OSMK at trække sig, da klubbens

  1. divisionsspillere havde været i kamp tidligere på ugen og således ikke måtte skrives på holdkortet. Samme scenarie udspillede sig forøvrigt i december, men her lykkedes det i sidste øjeblik at finde en ny spilledato til kampen mellem OSMK og Herlev.

I Reglerne for Danmarksturneringen §10, A står der således, at “stiller en klub ikke fuldtalligt op til en holdkamp eller helt undlader at stille op, udgår holdet øjeblikket af divisionen og tvangsnedrykkes for den næste sæson. Klubben idømmes ligeledes en bøde på kr. 2.000. Holdets hidtidige resultater annulleres og tæller ikke med i den samlede stilling i divisionen”, hvilket altså betyder at OSMK er færdige i dette års Elitedivision.

Konsekvensen bliver altså, at deltagerne til dette års slutspil nu allerede er fundet i midten af januar, og at de resterende kampe indtil slutspillet er tæt på ligegyldige. Birkerød og Kolding vil dog helt sikkert begge kæmpe alt hvad de har lært fort at sikre sig 1. pladsen i rækken, da det vil betyde, at man kan vælge Skovbakken i semifinalen, fremfor et potentielt farligt Herlev-hold, der til den tid forventes at have Caspar Grauballe tilbage på holdkortet, men spændingen om deltagelsen er væk.

Tilbage står Elitedivisionen med et kæmpe problem. Fra i sidste sæson at have bestået af seks hold, er der nu en meget reel sandsynlighed for, at Danmarks bedste division næste år blot består af fire hold på herresiden. Spørgsmålet er så om reglerne er for stramme, om klubberne er for slappe, eller om vi i dansk squash virkelig er i så stor en krise, at blot fire hold kan løfte opgaven med at samle et elitehold, der kan stille til kamp i hver runde.

I løbet af de foregående to sæsoner har traditionsklubber som Odense SC og København SK ligeledes sagt farvel til den danske Elitevision.