Squash Online

Herlev får smal sejr over Skovbakken i midtnatsgyser

January 10, 2014Tobias Pørtner

I en kamp rykket frem til onsdag aften, formåede hjemmeholdet Herlev at besejre rækkens nr. 5, Skovbakken, med mindst mulig margin. Specielt på det øverste kryds var der smæk for skillingen, og kampen trak så meget ud, at holdkampen først var afsluttet tæt på midnat. Sejren til Herlev betyder, at de slår et hul på 6 point ned til dagens modstander, og dermed ser ud til endegyligt at være rykket fri fra rækkens bund.

Første kryds

Rasmus Jessen vs. Norman Junge - (9-11) (11-6) (9-11) (10-12)

Rasmus, som under Grauballes fravær må påtage sig rollen som 1. single, formåede at presse Skovbakkens 1’er ud i fire tætte sæt. Kampen blev præget af Herlev-drengens løbestærke fysik, men dette var ikke nok til at besejre den mere tekniske tysker, som formåede at spille de vigtigste point bedre, når det kom ned til “the business end of the game”. Rasmus havde dog sætbolde i fjerde sæt, men tyskeren tillod ikke at føre kampen videre til et femte sæt.

Lau Kiehn vs. Tobias Pørtner - (11-8) (11-4) (8-11) (11-13) (10-12)

Tobias, den karismatiske holdkaptajn fra Skovbakken, formåede igen at besejre Lau i et uhyre tæt fem sæts kamp. Lau kom foran 2-0 i sæt, men Tobias kæmpede sig tilbage, og trods et par matchbolde til Lau, nægtede han at give op, den flotte indsats gav pote, og Tobias vandt 12-10 i femte og afgørende sæt.

Thomas Pilak vs. Kasper Svith - (11-7) (11-13) (11-8) (11-8)

Den unge Svith fra Århus formåede at komme foran 2-0 i sæt i deres første opgør på sæsonen, men tabte alligevel tæt 2-3. Nu var det Thomas’ tur til at tage styringen, og han formåede at diktere spillet i størstedelene af kampen. Kasper lavede dog et comeback og vandt andet sæt, og fik derved markeret sig ved at vise, han sagtens kan lege med blandt den danske top 10.

Jesper Ratzer vs. Emil Grooss - (11-13) (11-2) (11-1) (12-10)

Emil som er utrolig løbestærk, fightede sig godt ind i kampen, og pressede racketlonstjernen ud i fire sæt, hvor Emil vinder en tie-break og taber en. Der var tydeligt at se, at Jespers spil passer godt til en klassisk løbestærk spiller som Emil, som får problemer med at læse Jespers uortodokse spillestil, som bl.a. er præget af en masse finter fremme i banen.

Andet kryds

Rasmus Jessen vs. Tobias Pørtner - (8-11) (11-9) (10-12) (11-5) (11-6)

Igen leverede Tobias en mandeindsats, og kommer tæt på at besejre Jessen igen, som han formåede i deres første møde på sæsonen. Begge spillere var berørte at deres tidligere kampe, og mod slutningen, var det den velspillende Tobias, der måtte se sine kræfter slippe op, og var nødsaget til at sænke tempoet, til fordel for Rasmus som kunne trække sejren hjem til Herlev.

Lau Kiehn vs. Norman Junge - (10-12) (11-5) (2-11) (7-11)

Begge spillere var en smule påvirket af deres tidligere kampe, men det blev alligevel en seværdig kamp, dog med mange korte dueller. Norman havde overtaget i spillet, langt hen ad vejen, Lau tog dog initiativet i andet sæt, og gjorde kampen mere spændende, men efterfølgende manglede der luft hos Herlevs 2. single. Tyskeren vinder kampen forholdsvist komfortabelt 3-1

Jesper Ratzer vs. Kasper Svith - (11-2) (11-4) (11-7)

Denne kamp var der ikke megen tvivl omkring. Jesper Ratzer på sin fortrukne bane i hele Danmark, udspillede Svith, uden nogen slinger i valsen. Han vandt 3-0 i en hurtigt overstået kamp.

Thomas Pilak vs. Emil Grooss (11-8) (10-12) (11-4) (11-5)

Emil viser sig igen fra sin gode side, og formår at presse den inkarnerede Herlev spiller. Thomas med sin tekniske kunnen er dog overlegen, og har overordnet set styr på Emil kampen igennem. Pilak vinder igen 3-1, og demonstrerer sin styrke som en yderst stabil 4 single.

Den eneste forskel i pointene fra første holdkamp til denne, var at Rasmus formåede at slå Tobias, så sejren røg over til Herlev-drengene med 5-3. Resultatet betyder at Herlev indtager rækkens 3. plads med 20 point, mens Skovbakken sneg sig op på 4. pladsen med i alt 14 point. Denne placering kan dog være til låns, da bundproppen Odense SMK søndag møder Birkerød.

Denne artikel er skrevet af Rasmus Jessen Petersen