Squash Online

British Junior Open: Søndag og finale

January 07, 2014Casper Kloster

Søndag blev det kun Thomas Laursen der skulle i aktion. Caroline Christiansen havde ikke flere kampe, mens Christine Christoffersen var sat til at skulle spille mod Chloe Harrison. Hun trak sig, og det gjorde at Christine fik en walkover i hendes sidste kamp ved dette British Junior Open.

Thomas fik dog mere sved på panden end de to piger, da han lagde ud med at spille mod Juan Carlos Dominguez fra Mexico. Efter de to første sæt stod der 1-1 og kampen var derfor stadig helt åben. Desværre for Thomas tabte han de sidste to sæt med mindst mulig margin, i form af 11-9 og 12-10.

På trods af en hård kamp og et nederlag i den først kamp på dagen, var der ikke lang tid til at sunde sig. Thomas skulle på banen mod engelske Luke Parker. Igen ligesom i den første kamp var stillingen 1-1 efter de to første sæt. Thomas måtte derfor gøre noget anderledes denne gang, hvis han skulle vinde. Han kommer bagud 2-1, men kæmpede sig derefter tilbage i kampen ved at tage 4. sæt 13-11. Han må dog se dig slået på målstregen, da han tabte 5. sæt 11-9.

Desværre for de rød/hvide farver blev det altså ikke til andet end Thomas´ to kampe, og Christine og Caroline måtte gå hjem uden en kamp søndag.

Det blev derfor til en 38. plads til Thomas. Caroline endte på en 39. plads, og Christine sluttede på en 35. plads. Det blev derfor desværre ikke til nogen høje placeringer i denne omgang, for vore danske deltagere. Thomas var seedet til at gå langt men mødte dog en hård lodtrækning, og endte ikke så højt som hans niveau reelt er til. Man må sige, at vi godt kunne have håbet af mere fra pigerne, men i mangel på vores to bedste squashpiger Mathilde og Sarah Lauridsen er det svært, at komme helt med fremme ved de bedste.

Nu tager vi lige et kig væk fra Danmark, og kigger på drenge under 19´s top. Den største overraskelse ved denne turnering må nok være Diego Elias, der slog Egyptens squash es Karim El Hammamy i semifinalen. Karim vandt U19 VM og var derfor favorit til, også at vinde denne weekend. Diego endte dog alligevel ikke med at gå hele vejen, da han blev slået i finalen med 3-1 af Ahmad Alsaraj fra Jordan. Det var også en overraskelse at se Ahmad i finalen, men dog af helt ligeså stor kaliber, Diegos. Men at se en Jodaner på toppen af British Junior Open-podiet, er dog en stor overraskelse.
Egypten var, som altid, altdominerende. De var med i alle finaler på nær DU19 finalen. Egypten endte også med at vinde 5 ud af de 7 finaler, de var med i.