Squash Online

British Junior Open - fredag og lørdag

January 04, 2014Kasper Pedersen

Efter torsdagens meget ærlige danske udfald, skulle de danske kæmper nu forsøge, at rette op på deres turnering.

Fredag:

Caroline Christiansen var den første på banen, hvor hun spillede mod Lucy Walsh fra England. Caroline viste ingen slinger i valsen og vandt kampen 3-0.

Thomas Laursen, som røg ud af hovedrunden på trods af sin høje seedning, skulle som Caroline spille mod en englænder. Modstanderen hed Andrew Taylor. De to spillere var ude i 5 sæt, hvor Thomas trak det længste strå med 11-5 i 5.sæt.

Christine Christoffersen skulle spille et nordisk opgør, da hun skulle spille mod Fjellgaard Myhre fra Norge. Her fik Christine vist hvad de rød-hvide står for. Kampen blev til en klar dansk sejr, hvor der kun blev afgivet 10 point til den norske modstander. Dette var Christines eneste kamp om fredagen. Derfor kunne derfor slappe af, og heppe på de to andre danskere der begge skulle på banen kl.19:30.

Caroline var ude i noget af en kamp med sin argentinske modstander Camilla Grasso. Desværre for Caroline måtte hun se sin modstander løbe af med sejren efter 4.sæt. Caroline tabte 1 og 4 sæt med 12-10, så med marginalerne på danskerens side kunne resultatet sagtens have været et andet.

Den sidste dansker på banen var Thomas. Han havde været ude i en lang kamp tidligere på dagen, og skulle nu vise at han var i topform og ikke i juleform. Formen og spillet var lige som det skule være, da han kørte lige hen over sin modtander Emyr Evans fra Wales.

Alt i alt endnu en OK dag for danskerne. God sejr for Thomas og et ærgerligt nederlag for Caroline.

Lørdag:

Lørdag skulle danskerne forsøge, at følge op på fredagens fine resultater. Det gik nogenlunde, dog med et par skuffelser undervejs.

Caroline var den første spiller på banen, hvor hun skulle op i mod colombianeren Nadine El Refee. Caroline, som i forvejen har haft et lidt uheldigt udfald af hendes mange tætte kampe i den her turnering, var igen uheldig. Hun tabte i 3 meget tætte sæt.

Efter Caroline var det Thomas´ tur. Thomas skulle forsøge at fortsætte hans stime, med gårsdagens sejr over Emyr Evans. Thomas mødte mexicaneren Juan Carlos Dominguez, som viste sig lidt for stærk til det danske håb. Thomas tabte i 4 tætte sæt.

Efter Thomas var det igen Caroline, som var klar på banen, til hendes sidste kamp ved turneringen. Caroline mødte en ukendt engelsk pige. Caroline tabte i første runde også til en englænder, men denne gang ville hun det anderledes. Caroline tog sikkert kampen 3-0.

Christine var sidst på banen. Hun skulle op i mod englænderen Lydia Hume. Christine, som på forhånd ikke lige havde ramt topformen i denne turnering, tabte desværre igen. Hun tabte i 4 tætte sæt, i en kamp som bølgede frem og tilbage, men som desværre endte ud til englænderens fordel.

Så samlet set har tuneringen nok været en anelse skuffende, hvis du ser på den med danske briller. At ikke have en eneste dansker videre til anden runde er lidt ærgerligt, men hvis du ser på deres kampe en for en, så er præstationerne ikke helt så dårlige. På den anden side kan vi nævne, at Danmark mangler spillere som søstrene Mathilde og Sarah Lauridsen, som desværrre har valgt ikke at stille op ved British Junior Open 2014. Ærgerligt når lige netop denne turnering ville have været den bedste mulighed de kunne få, for at prøve kræfter af med verdens aller bedste juniorer.

Vi må håbe at Thomas med hans 2 afsluttende kampe i morgen (søndag red.) og Christine med hende ene, kan løfte den danske ære noget op.

Men langt længere oppe i rækkerne, har 4 af fremtidens stjerner nu spillet sig i semifinalerne ved dette års British Junior Open. For i og med at British Junior Open kaldes ”det uofficielle vm” på junior-siden, så må man sige at vinderen af drenge under 19 rækken kan være et seriøst bud på en senere topspiller på senior-siden. Hvis du kigger på tidligere vindere af turneringen, ser du navne som Nick Matthew (pt verdens nummer 1), Gregory Gaultier (pt verdens nummer 2), Ramy Ashour (pt verdens nummer 3), Mohammed Elshorbagy (pt verdens nummer 4) osv. ned af ranglisten, har rigtig mange af dem også vundet British Junior Open.

I semifinalen denne gang spiller:

Karim El Hammamy – Diego Elias

George Parker – Ahmad Alsaraj

Første semifinale er kampen mellem Egyptens nye håb og Peru første rigtig dygtige squashspiller, Diego Elias. Diego er blandt andet en af de store grunde til, at sporten squash har vokset meget i Peru, og han deltog i squashs fremlæggelse i deres forsøg på, at få squash på OL- programmet. Karim er 1. seedet og ligner også en favorit i denne kamp.

Meget overraskende slog George Parker, Richie Fallows i den rent engelske kvartfinale, og er derfor i semifinalen mod den jodanske topspiller Ahmad Alsaraj. Kampen ser på forhånd meget åben ud og det er svært, at sætte en favorit på denne kamp grundet George´s kæmpe overraskelse i går. Men lad mig sige dte sådan, at hvis Richie havde spillet mod Ahmad ville han være favorit, hvorfor vi også hos SQO.dk udnævner George til en lille favorit.

Men tilbage til vores rød-hvide kæmpere, hvor 1 af vores spillere allerede er færdig. Men derimod skal vores eneste dreng, så spille to kampe i søndag, mens Christine kun spiller én.

Kampoversigt for søndag (dansk tid):

Thomas Laursen: 08.00

Første drenge under 19 semifinale: 13.00

Thomas Laursen: 14.30

Anden drenge under 19 semifinale: 16.00

Christine Christoffersen: 17.00

Alle resultaterne kan ses på: http://www.squashsite.co.uk/bjo/draws.htm