Squash Online

Alle danskere ude af British Junior Open efter første kamp

January 03, 2014Kasper Pedersen

Onsdag morgen, hvor mange andre danskere lå og plejede deres tømmermænd fra aftenen forinden, satte 3 unge danskere sig i flyet til England. Det drejer sig om Kolding spillerene Christine Christoffersen og Thomas Laursen samt Caroline Christiansen fra Birkerød. Spillernes ærinde i England var intet mindre end verdens største junior turnering, British Junior Open (også kaldet “det uofficielle VM). Til British Junior Open deltager alle de bedste spillere fra hele verdenen, og det er ikke bare spillere fra alle de kendte squash nationer som Egypten, Israel og Malaysia. Også spillere fra lande som Japan, Sydafrika, Hong Kong, Argentina og sågar Zimbabwe deltager.

Torsdag Danskerene ankom onsdag til England, inden de startede turneringen torsdag. Første spiller på banen for Danmark var Christine Christoffersen. Christine mødte Skotlands bedste junior pige, Claire Gadsby. Alle vidste på forhånd, at det ville blive en svær kamp for den unge danske pige. Christine kæmpede bravt, men måtte efter fire lange sæt se sig slået med 3-1.

Efter Christine var det Carolines tur. Caroline Christiansen mødte en lokal englænder, som er totalt ukendt indenfor international squash. Caroline var nok derfor udråbt som en lille favorit inden kampens start, men man kan aldrig vide med de useedede englændere. Det viste sig, at hun slet ikke var så dårlig hende englænderen, men selvom Caroline blev presset meget trak hun lige første sæt hjem 11-9. Megan kom noget bedre fra land i 2. og 3. sæt, som Caroline tabte 4-11, 7-11. Nu havde Caroline ryggen mod muren og var presset til at komme op med et comeback i 4. sæt. Caroline vandt en meget tæt 4. sæt 14-12. I 5. sæt måtte Caroline desværre se sig slået 11-7, og dermed også se Megan vinde kampen 3-2. Ærgerligt for danskeren, men at se på englænderens senere resultater i turneringen, var det ikke en skam for Caroline at tabe kampen.

Sidste dansker i ilden var Danmarks bedste U19 dreng, Thomas Laursen. Thomas var på forhånd spået meget små chancer mod den dygtige franskmand, Auguste Dessourd. Efter at have tabt de to første sæt rimelig sikkert, 11-7 og 11-4, var Thomas lige ved at komme op med den store overraskelse i 3. sæt, men desværre for den danske lejr udeblev overraskelsen og Thomas tabte 3. sæt 12-10.

Alt i alt OK resultater af danskerne, dog kunne Caroline og Christine med lidt mere held i sprøjten godt have spillet sig videre til anden runde.