Squash Online

Odense SC cementerede 1. pladsen

February 06, 2011Tobias Pørtner

Det imødesete lokalopgør mellem sidste års guld- og sølvvindere og nuværende 1 og 2 i rækken, Odense SC og Kolding, endte med en manifestering af OSCs rolle som storebror via en solid 6-2 sejr, mens Herlev pelsede Birkerøds guldfavoritter med samme cifre. Endnu en gang var det kun formstærke Michael Frilund der formåede at sætte point på tavlen for udeholdet, der lige som i sidste kamp måtte undvære Morten W. Sørensen, som udstod sin anden karantænedag for usportslig opførsel i en tidligere holdkamp.
I damerækken kom København SK tilbage på vindersporet via en 4-2 sejr, der ikke mindst blev sikret i kraft af en stærk udenlandsk 1. single.

Kolding vs Odense SC I KFUM-hallerne skulle hjemmeholdet Kolding prøve at hale så mange point ind på OSC som muligt, men uden udenlandske spillere (på nær herboende landstræner Francesco Busi) lignede det på forhånd en umulig opgave at besejre OSC i stærkeste opstilling. Kun to sejre sikrede hjemmeholdet sig.

Andy Lambert besejrede endnu engang Kim Povlsen, der efter flere år på det danske landshold i år har valgt at drosle ned i træningsmængde. Dette har sat sine naturlige spor, og selvom han flere gange i løbet af kampen viste prøver på sit topniveau, kom han aldrig rigtig i nærheden af at drille Andy, der pt. er tæt på toppen af sit spil.
Et tæt 2. sæt blev afgjort med mindst mulig margin, men ellers var Andy i kontrol og sikrede sig en 3-0 sejr.
Det andet Kolding-point blev sikret af Francesco Busi, der i veteranernes kamp sejrede over en, efter lydniveauet at dømme, meget skuffet og frustreret Michael Hansen med 3-0.

Tobias Pørtner var igen, qua det faktum at Kolding stiller uden udenlandske spillere i mellemspillet, skubbet op på 2. singlen. Her fik han ikke et ben til jorden og tabte stort til OSCs 1. single Rasmus Nielsen med 0-3, samt til Michael Hansen med samme cifre efter at have haft en enkelt sætbold i 2. sæt.

Også unge Martin Laursen havde fundet vej til holdkortet, og selvom han led to nederlag viste han endnu engang at han er en fremtidens mand. Specielt i kampen mod Danny Knudsen formåede han at bide fra sig, men skarpheden i de afgørende situationer blev den tydelige forskel imellem de to spillere. Martin fik matchet Knudsen overraskende godt i grundspillet og fik tilspillet sig mange gode chancen, men evnen til at afgøre boldene er endnu ikke veludviklede nok hos det unge håb til at han for alvor kan drille de rutinerede elitespillere når kampene skal afgøres.

Rundens kamp
Rundens klart største drama blev kampen mellem Andy Lambert og Danny Knudsen, der også passende lukkede ballet i Kolding.
En taktisk skidt spillende Andy kom dårligt fra start i 1. sæt og kom bagud med 3-8. Herefter begyndte spillet at blive mere sammenhængende og hans tryk i bolden blev langt bedre. Dette resulterede i et stærkt comeback, men han fik aldrig lukket hullet helt og tabte sættet med 9-11.
2. sæt startede endnu engang med Danny i teten, men som sættet gik, blev det tydeligt at fysikken var til Andys fordel. Han formåede således til sidst i sættet at trække fra, hvilket var et scenarie der udspillede sig igen i 3. sæt.
Foran 2-1 lignede Kolding-manden således en spiller på vej mod en nogenlunde sikker sejr, men efter endnu en dårlig start valgte Andy 2-6 nede at sælge sættet for at få luft.
5. sæt blev præcist det drama som man kunne håbe på. Andy virkede fysisk stærkest, mens stædigheden og rutinen var til Dannys fordel.
De to spillere fulgtes ad op til 6-6 hvorefter Andy fik bygget en stribe gode dueller op der alle til sidst resulterede i forholdsvis enkle dropvindere, hvor Danny stod strandet ved bagvæggen.
Foran 10-7 sikrede han sig 3 matchbolde. En lang duel som kunne være gået begge veje endte til sidst ud til Dannys fordel - 10-8. Begge spillere virkede nu en smule henholdende, men Danny har køligheden da chancen byder sig - 10-9.

Serv til Andys forhånd. Kropssproget viser tydeligt at returneringen vil blive skudt efter nick’et. Den bliver dog ikke ramt og efter endnu et hasarderet forsøg på at afgøre bolden kan Danny sætte en mere sikker vinder ind og fremtvinge tiebreak.
Momentum havde skiftet, og skriften stod nu malet på væggen. To bolde senere havde Danny sikret sig matchen med 10-12 i 5. sæt og sit hold en sikker 6-2 sejr, der betyder at de nu også matematisk er sikre på at slutte som nr. 1 i rækken.

Herlev vs Birkerød I Herlev tog hjemmeholdet imod et svækket Birkerød-hold, der var uden udlændinge og karantæneramte Morten W. Sørensen.
Dette resulterede i en flot 6-2 sejr, hvor det kun var Michael Frilund der formåede at hive sejre hjem for udeholdet.

Den første sejr som den tilbagevendte Frilund sikrede sig var en imponerende og overraskende en af slagsen, da han efter at have tabt 1. sæt med 6-11 til Caspar Grauballe, uden problemer kørte ham midt over scoremæssigt i de 3 sidste sæt som blev vundet med 11-5, 11-3, 11-6.
I sin anden kamp sikrede Michael sig endnu en sikker sejr på 11-4, 11-7, 11-7 over Thomas Pilak, og han begynder efterhånden at ligne en farlig outsider til DM-titlen hvis den støtte formopgang kan fortsætte helt frem til slutningen af marts.

Efter sine to sejre udtalte en tydelig tilfreds Michael således til SQO:

Jeg synes jeg er tæt på at ramme tidligere tiders niveau - og var derfor i stand til at containe Caspar og begrænse hans ellers så gode volleyspil. Det kombineret med at han ikke lige ramte dagen udmundede sig i en 3-1 sejr til mig.

Thomas havde efter en ellers klinisk indsats mod Mikkel Pedersen ikke lige nok i tanken til at presse mig, blandet andet fordi han fandt tinnet lidt for ofte.

Alt i alt er jeg utrolig glad og overrasket over to sejre - cadeau til de andre Birkerød-drenge for at kæmpe med alt hvad de havde!

Michael Frilund, Birkerøds 1. single

At Caspar Grauballe ikke havde sin bedste dag i Skinderskovhallen blev for alvor understreget i anden kamp, hvor han kun lige med røven i vandskorpen formåede at besejre den evigt fightende Mikkel Pedersen med 11-9 i 5. sæt. Mikkel havde således været foran med både 1-0 og 2-1 i sæt, men måtte til sidst se sin måske bedste sejr til dato forsvinde lige før han passede målstregen.
Inden havde han fået en lektion af en velspillende Thomas Pilak, som udover sine squashevner og en perlerække af vinderslag, også lukrerede på sin evne til at spillede på Herlevs glasbane, der igen i denne runde voldte hans modstander store problemer.
På de lavere singler var der blevet plads til Rasmus Jessen, der efter en operation i hjertet gjorde comeback i elitedivisionen. Han sikrede sammen med Lau Kiehn to sikre sejre over udeholdets Mike Off, mens de begge blev presset lidt mere af den tidligere danske ricochet-stjerne, Mads Jepsen.
Ikke mindst i kampen mod Rasmus vil Mads Jepsen ærgre sig over ikke at have fået mere ud af anstrengelserne, da han både tabte 1. og 4. sæt i tiebreak og til sidst måtte inkassere et nederlag på 1-3. Samme cifre tabte han med til Lau Kiehn, der dog udover et tabt 2. sæt virkede i fuld kontrol resten af kampen.

Resultatet betyder at Herlev nu melder sig ind i kampen om 2. pladsen i rækken, hvilket vil betyde at de vil undgå OSC i semifinalen.

KSK vs Team Århus (dame)
I damerækken formåede KSK med held at få en udenlandsk spiller ud til hallen til kampstart kl. 11.00, hvilket gjorde forskellen på nederlag og sejr.
Lisa Aitken var fløjet ind fra Skotland, og modsat sidste runde hvor hollandske Annelize Naude ikke nåede frem til kampene i tide, lykkedes det for den blonde skotte. Hun sikrede sig to 3-0 sejre over hhv. Nanna Frederiksen og den ellers så sejrvante Dagmar Feddern, der indtil videre har haft sin bedste sæson til dato.
Bade Nanna og Dagmar formåede dog at vinde deres anden kamp for Team Århus, hvilket resulterede i de to point som holdet fik sat på kontoen. Nanna slog uden større problemer Katarina Holm, mens Dagmar med lidt slinger i valsen fik hevet sejren hjem og Anna Sophie Ørnfeldt.
Efter at have sikret sig 1. sæt med 11-2, sløsede Dagmar således 2. sæt væk med 9-11, blot for derefter at understrege styrkeforholdet ved at uddele et såkaldt “æg” i 3. sæt og lukke kampen i 4.

Resultaterne betyder således at OSC som sagt er sikre at ende som nr. 1 i herrerækken. Dette giver dem retten til at vælge modstander i semifinalen, hvor de kan vælge mellem nr. 3 og 4. Lige nu ser det ud til at Kolding ender som 2’er, men da de til næste runde må undvære Francesco Busi og skal møde Birkerød der igen har Morten W. Sørensen tilbage på holdkortet, er det langt fra umuligt at Herlev med et godt resultat mod OSC kan kravle op og blive nr. 2.

I damerækken er alt fortsat åbent, men her vil vi være meget klogere når den udsatte kamp mellem nr. 1 og 2 (Birkerød og OSC) er blevet spillet på torsdag. Vinderen af dette opgør vil med al sandsynlighed ende som 1’er i rækken.