Squash Online

Nick Matthew verdensmester 2010!

December 11, 2010Jacob Nørmark Hansen

I de sidste 10 dage har vi været vidner til toppen af poppen indenfor squash spille om verdensmesterskabet - endda med et dansk islæt i form af Kristian Frost, der få dage inden turneringsstart blev indkaldt som “lucky loser”. Desværre havde den danske mester ikke særlig meget held i lodtrækningen, da han trak verdensranglistens nummer 1, Ramy Ashour. På trods af dette fik Kristian faktisk hevet et sæt hjem, i en kamp der bar præg af at egypteren havde pådraget sig en skade.

De sidste tre år har vi haft en egypter på det øverste trin af skamlen, når medaljerne skulle fordeles. Sådan blev det dog ikke i år, bl.a. pga. Amr Shabanas exit i semifinalen mod Nick Matthew, hvor briten vandt 3-0 på trods af at have været nede med sætbolde i 2. og 3. sæt.
(Se sammendrag af kampen på dette link. Matthew vs. Shabana 3-0)

I den anden semifinale havde vi et rent engelsk opgør, hvor Peter Barker og James Willstrop skulle krydse ketchere. På trods af fortrinelig fight måtte Barker dog se sig slået i 4. sæt.
(Willstrop vs. Barker 3-1)

Derfor var der altså lagt i kakkelovnen til en fantastisk finale, da Nick Matthew og James Willstrop stod overfor hinanden i Saudi-Arabien. Finalen lagde ud i højt tempo, hvor Wilstrop tog første sæt med 11-8. Derefter tog noget ved 30-årige Matthew. Han gav ihvertfald kun 6, 2 og 3 bolde væk i de sidste 3 sæt. Dermed kan han det næste års tid kalde sig verdensmester og hæve en check på små 45.000 $, hvilket heller ikke er småpenge i squashens verden.
(Matthew vs Willstrop 3-1)