Squash Online

Morten W. Sørensen sikrer dansk 3. plads i B-gruppen

May 02, 2015Tobias Pørtner

Det var dagen derpå for de danske herrer, efter de i går missede oprykning til A-gruppen med et nederlag til Irland. De danske drenge viste dog god moral, da de besejrede Belgien med 3-1 og sikrede bronze i B-gruppen.

På Hernings bane 6 hamrede Rasmus M. Nielsen Danmark foran 1-0 i kampe via en 3-0 sejr over Tom De Mulder og afsluttede på denne måde et personligt flot EM, hvor han gennem de seneste fire dage har leveret squash på højt niveau med dertilhørende resultater som 2. single.

Efter Rasmus’ sejr over, var det navnebror Jessen Petersens tur - Herlev-spilleren havde fundet vej til holdkortet efter Thomas Laursen småskadet måtte melde hus forbi på dagens kamp.
På forhånd var Petersen underdog, men specielt i 2. sæt gjorde han en god figur. Han bragte sig hurtigt foran med 7-2 og kunne lugte et sæt, der i sidste ende kunne vise sig meget vigtigt. Desværre var der desværre lige præcis ikke juice nok i slagene til sidst, og Rasmus endte med at tabe med 0-3 til Gregory Lecerf.

Alt imens de to kampe var blevet afviklet på bane 6, var 1. singlerne Kristian Frost og Jan Van Den Herrewegen i gang med et langt og underholdende opgør på bane 5, der alene tog markant længere tid end de to kampe på bane 6 til sammen.

Det var mødet mellem to stilarter: En teknisk ekvilibrist fra Belgien mod dansk råstyrke. Efter at have delt fire meget velspillede sæt i mellem sig, skulle det hele afgøres i et femte og afgørende. De to spillere fulgtes ad til 6-6, men herefter blev den lille fysiske fordel til Frost udslagsgivende og han kunne til sidst lukke kampen med cifrene efter 11-7, 10-12, 11-8, 7-11, 11-6.

Resultatet betød, at Morten W. Sørensen med en sejr kunne sikre Danmark 3. pladsen - fik han to sæt, skulle kampen afgøres på pointoptælling.
Der var dog ikke meget, der lignede dansk sejr, da en skidt spillende Morten kom bagud med 0-2 i sæt. Det var tydeligt, at mange ting gik igennem den rutinerede danskers hoved - han vidste, at et stort comeback var nødvendigt.

Fra starten af 3. sæt stod det klart, at klaveret skulle spille anderledes nu. Sørensen havde en anden glød i øjnene, han bevægede sig og slog med 10 procents større intensitet og udbyttet kom med det samme.
Forholdsvis sikkert lukkede han sættet til dansk fordel, og drømmen om en podieplads blev for alvor vækket til live igen, da han hurtigt bragte sig stort foran i 4. sæt.
Foran 9-4 meldte nerverne sig dog igen, og da Jonas Snoeck kæmpede sig tilbage på 9-9, så det pludselig ikke lovende ud. Heldet og dygtigheden var dog med Morten, der til sidst fik lukket sættet og i hele 5. sæt levede han videre på den medgang og lettelse, som sætsejren havde givet. Inden 5. sæt var de to hold helt lige på point, så Morten skulle vinde for at sikre dansk sejr.

Sejren leverede Morten dog også. Ved 8-8 gik en heldig bold Mortens vej, og med yderligere to flotte vindere fra City Squash-spilleren, kunne han sikre sejren.

Et lettet dansk hold kunne falde hinanden om halsen, mens Morten højlydt skreg sin glæde ud på banen - en trods alt godkendt 3. plads var sikret, selvom oprykning var det altoverskyggende mål.

På vores facebook-side kan du se de afgørende bolde af Mortens kamp.