Squash Online

4. plads til de danske piger efter flot indsats

May 02, 2015Tobias Pørtner

Det blev desværre ikke til bronzemedaljer for de danske piger, da de i dagens opgør mod Irland måtte bøje sig med 1-2 i kampe. Efter nederlag til Hansen og Skaarenborg pyntede Lauridsen til sidst på resultatet og satte derved punktum for et flot EM for kvindelandsholdet.

Endnu engang var der godt fyldt op på glasbanens tilskuerpladser, da de danske piger skulle jagte drømmen om en historisk medalje ved europamesterskaberne.
Først på banen var Sally Skaarenborg, der igen var oppe mod en velspillende modstander på 2. singlen - irske Aisling Blake. Det stod hurtigt klart, at Skaarenborg som forventet ikke kunne hive en sejr hjem, men med hård fight leverede hun en godkendt præstation, trods nederlag på 0-3.

Inden kampe vidste det danske hold, at en samlet sejr højst sandsynligt skulle komme i hus via gevinster for Line Hansen og Mathilde Lauridsen.

Den 10-dobbelte danske mester var dog på en hård opgave, da hun stod over for bundrutinerede Madeline Perry, der for få dage siden indstillede sin professionelle karriere med et flot punktum, da hun vandt en WSA-turnering på hjemlig grund i Dublin.

Både 1. og 2. sæt blev ufattelig tætte. Efter at have overlevet to sætbolde imod sig fik Line chancen for at konvertere ved 11-10 i tiebreaken, men heldet var ikke med danskeren, der til sidst måtte bøje sig med 11-13 og sidenhen tabte 2. sæt med 9-11.

- De to første sæt var ufattelig tætte og jeg følte egentlig, at det lige så godt kunne have været mig, der var kommet foran med 2-0 i sæt, men sådan gik det desværre ikke, fortalte Line efter kampen.

Presset var nu for alvor på danskeren, der skulle vinde, for at holde Danmark inde i kampen om en podieplads. Desværre gik 3. sæt også til Irland, og dermed blev det spinkle danske håb om en overraskende medalje slukket, inden det for alvor nåede at sprede sig i hallen.

- Vi er selvfølgelig rigtig ærgerlige over at have tabt bronzekampen, men må samtidig glæde os over en plads i top4, hvilket er et kæmpe resultat for dansk squash. Hele holdet har præsteret fantastisk i disse fire dage, opsummerede Hansen efterfølgende EM i Herning.

Efter det samlede nederlag var en realitet, pyntede Mathilde Lauridsen på resultatet, da hun med en 2-0 sejr over Ciara Moloney afsluttede et for hende eventyrsagtigt EM med endnu en flot sejr.