Squash Online

Frankrig detroniserer de engelske storfavoritter i EM-finalen

May 02, 2015Tobias Pørtner

De engelske verdensstjerner var gigantiske favoritter i finalen mod Frankrig, men les bleus leverede en gedigen overraskelse, da de for første gang nogensinde sikrede et europamesterskab for herrer til sydeuropæerne.

Frankrig kom sikkert fra start via en sejr på 3-1 til Gregory Gaultier over Peter Barker - den eneste kamp som franskmændene på forhånd var favoritter i.

Efter Gaultiers sejr gav Mathieu Castagnet for alvor de franske spillere glød i øjnene, da han i et højdramatisk opgør mod Daryl Selby bragte Frankrig foran 2-0 i kampe. Efter at have tabt 1. sæt kom Castagnet for alvor igang og udnyttede hans vanvittige hurtighed til at dække banen så godt, at Selby til sidst lavede for mange fejl til at sikre en engelsk gevinst.
De to sejre på 3-1 betød, at Frankrig nu blot manglede tre sæt for at være europamestre.

Netop tre sæt kom Gregoire Marche højst overraskende meget tæt på at sikre i kampen mod James Willstrop. Den tidligere verdensetter Willstrop, der for nyligt vendte tilbage efter en længerevarende skadesperiode, bragede sig foran med 1-0 i sæt, men Marche formåede herefter at dreje kampen over på hans præmisser og bragte sig foran med 1-2 i sæt - Frankrig manglede blot ét sæt for at blive vindere.
Klasse fornægter sig dog som bekendt ikke, og via 11-8, 11-8 i 4. og 5. sæt, holdt Willstrop liv i det engelske håb om en titel.

Inden det sidste opgør mellem Lucas Serme og Chris Simpson var status, at franskmanden enten skulle vinde ét sæt eller samle minimum 19 point sammen.

Simpson tog 1. sæt i sikker stil - skulle England alligevel forsvare titlen endnu engang? Svaret kom hurtigt fra Serme, der nu havde fået smidt nerverne og udnyttede, at Simpson spillede alt for passivt.
En hurtigt opbygget føring i starten af sættet blev på imponerende vis forsvaret hele vejen hjem, og efter et utageligt drop i forreste højre hjørne, kunne jubelen bryde løs på den franske bænk, der knap kunne forstå, at det endelig var lykkes for dem at vinde titlen.

Se afgørelsen på finalen på SQO.dks facebook-side.

Hos damerne blev det ikke til nogen overraskelse, da England her endnu engang forsvarede titlen - her var Frankrig også finalemodstanderen.
Camille Serme leverede ellers en imponerende sejr over engelske Alison Waters på 1. singlen, men englændernes store bredde blev derefter udslagsgivende, da både Sarah-Jane Perry og Emma Beddoes gjorde kort proces i deres kampe.