Squash Online

Danmark misser oprykning efter drama mod Irland

May 01, 2015Tobias Pørtner

De danske spillere og tilskuere kom på noget af en rutschebanetur, da de danske herrer kæmpede for oprykning mod Irland. Efter at have været foran 2-0 i kampe, tog holdkampen dog en dramatisk drejning, og til sidst var det irerne, der kunne juble over en plads i A-gruppen.

Det hele startede ellers så godt. Kristian Frost og Rasmus M. Nielsen leverede begge fine præstationer i deres kampe, hvor de efter hård fight sikrede Danmark to sejre på 3-1 med blot få minutters mellemrum over hhv. Arthur Gaskin og Brian O’Broin.

Stemningen ved bane 5 og 6 i Herning Squashklub var euforisk og de godt 100 tilskuere gav den fuld gas med både stemmebånd og hænder.

De to sejre betød, at Danmark nu blot manglede tre sæt for at være helt sikre på oprykning, hvilket virkede som en overkommelig opgave, da Koldings Thomas Laursen på få minutter bragede sig foran med 1-0 i opgøret mod bundrutinerede Steve Richardson via 11-2 i 1. sæt.

På den anden bane havde Morten W. Sørensen fået sin sag for mod det irske talent Michael Craig, der for nyligt var i semifinalen ved det individuelle u19-EM. Den lynhurtige og agressive irer tog hurtigt 1. sæt.

På bane 6, hvor Thomas lignede en mand på sikker sejrskurs, tog kampen dog en uventet drejning. Thomas tabte stort 2. sæt og da han i pausen modtog behandling for en fodskade, meldte nervøsiteten sig så småt ved de danske squashfans. Det stod hurtigt klart, at Laursen ikke kunne byde ind med mere i kampen, og da han kort efter havde tabt opgøret med 11-2, 5-11, 6-11, 2-11, var presset nu maksimalt på Morten, der skulle vinde minimum ét sæt, for at holde Danmark inde i holdkampen.

Efter også at have tabt 2. sæt fik Morten endelig vind i sejlene i den højdramatiske kamp, hvor spillerne flere gange var i voldsom fysisk kontakt og havde flere bitre meningsudvekslinger.
Craig etablerede en lille forspring i midten af 3. sæt, men da det så småt gik op for ham, at han var ved at sikre sit land en oprykning til A-gruppen, meldte nerverne sig hos juniorspilleren, der i stedet for vindere, begyndte at lave fejl.

Morten kom foran med 9-8 og det begejstrede publikum råbte og skreg som besatte

  • også på fejlene af den irske spiller, hvilket ellers normalt ikke er kutyme i squash.
    Craig holdt dog desværre hovedet koldt til sidst og via to vindere og en servreturnering i tinnet fra Morten på matchbolden, blev det samlede danske nederlag en realitet.

Efter kampen var de danske spillere naturligvis skuffede:

- Sikke noget møg! Vi vidste godt, at Irland var et godt hold, men vi havde håbet på et andet udfald. Vi misser dermed oprykning til A-gruppen.
Det er simpelthen så skuffende. Vi var lige ved, og alligevel så langt fra. I morgen giver vi den et sidste skud, så vi kan slutte godt af til dette EM i Herning - det skylder vi alle de mennesker, der har støttet os de seneste dage, udtalte en skuffet Kristian Frost til SQO.dk kort efter kampen.

Nederlaget betyder, at Danmark i morgen møder Belgien om 3. pladsen i B-gruppen, hvor de også vil være rangeret til næste års EM.