Squash Online

Mathilde Lauridsen: Det var det fedeste at hive femte sæt hjem!

April 30, 2015Tobias Pørtner

For få timer siden blev hun den helt store helt på det danske landshold, da hun vandt nøglekampen på 3. singlen mod Belgien, da det danske kvindelandshold via en 2-1 sejr kvalificerede sig til semifinalen ved EM for hold i Herning.

Det er selvfølgelig 18-årige Mathilde Lauridsen vi taler om - det nye stjerneskud på den danske squashscene på damesiden. Vi fangede hende efter dagens imponerende indsats:

En umiddelbar reaktion på at være kvalificeret til semfinalen ved EM?

Det er det vildeste! Vi er sindssyg glade for at være kommet så langt!

Du var ude i en voldsomt tæt kamp - kan du sætte lidt ord på hvordan den forløb?

Kampen var ret hård - hun vinder første sæt ret overbevisende, men jeg kommer ret godt tilbage og vinder heldigvis andet sæt 13-11, tredje sæt vinder hun igen temmelig overbevisende. Jeg kommer godt fra start i fjerde sæt, hun formår dog at komme tilbage - men heldigvis hiver jeg den hjem 11-9.. Igen ret tæt! I femte sæt kommer jeg endnu bedre fra start end i fjerde sæt. Hun begynder desuden at lave nogle fejl, og mine slag begynder at sidde bedre! Det var det det fedest at hive femte sæt hjem! Og en semifinale plads er helt fantastisk!!!

Du har før spillet vigtige kampe i juniorregi, men en afgørende kamp ved et hold EM for seniorer må alligevel være noget specielt. Hvordan havde du det inden, under og efter kampen?

Jeg var egentlig ikke specielt nervøs inden kampen, men nervøsiteten steg dog i takt med kampens udvikling. Under kampen var der en fantastisk støtte fra både mine holdkammerater og tilskuerne og det var helt sikkert med til at motivere mig til at give den ekstra gas og hive kampen hjem! Følelsen efter kampen var helt fantastisk! Jeg er bare glad og meget tilfreds nu!

I står over for England i morgen i semifinalen, hvilket ser meget svært ud. Hvordan ser du jeres chancer for at stå med en medalje på lørdag?

Semifinalen ser rigtig svær ud - men vi vil forsøge at gøre en god figur! Bolden er rund og bagvæggen har ikke noget tin, og så længe det er facts, så har vi altid en chance for at stå med en medalje på lørdag!

Semifinalen mod England spille på glasbanen i morgen kl. 09.00 - kan du ikke være til stede i hallen, så følg kampen på LIVESTREAM. For at komme til live-signalet skal du klikke på Competition -> Streaming every day -> Streaming day 3.