Squash Online

De danske piger er semifinaleklar ved EM for hold!

April 30, 2015Tobias Pørtner

Wow! De danske piger leverede i dag varen, da de med en sejr over Belgien kvalificerede sig til morgendagens semifinaler ved EM for hold og kan nu kalde sig et af Europas bedste kvindehold i squash.

Holdkampen mellem Danmark og Belgien startede med den absolutte nøglekamp mellem Mathilde Lauridsen og Loreline Pira, hvor Thy-pigen var under maksimalt press. Lauridsen var således både bagud med 0-1 og 1-2 i sæt, og fik kun med det yderste af neglende sikret sig 2. sæt i en tiebreak, samt fik presset kampen ud i et femte og afgørende sæt via 11-9 i 4. sæt.
I dette sæt viste Lauridsen dog absolut ingen nåde, og med en sejr på 8-11, 13-11, 8-11, 11-9, 11-2 banede hun en motorvej af muligheder for Danmark og Line Hansen, der var storfavorit i hendes kamp.

Line Hansen kom også planmæssigt fra start mod Nele Gilis, der frister en tilværelse som nr. 65 i verden på WSA-ranglisten - et godt stykke under den 10-dobbelte danske mester.
Efter Line hurtigt havde bragt Danmark foran med 2-0 i sæt, bed Gilis overraskende tilbage via 3-11 i 3. sæt, men Hansen modstod nerverne og presset i 4. sæt, som hun lukkede i dansk favør med 11-7.

Dermed er de danske piger klar til semifinalerne i morgen, hvor de står over for gigantfavoritterne fra England. Her levnes Danmark ikke mange chancer, hvorfor det store slag skal udkæmpes lørdag, når de står over for enten Irland eller Frankrig i bronze-kampen.