Squash Online

Martin Laursen og Nanna Frederiksen vinder de ældste rækker - Resultater Silkeborg JGP

November 01, 2010Kasper Svith

Fredag

Den første dag ved JGP #2 i Silkeborg var foruden nogle overraskelser. Alle de topseedede spillere vandt deres første kampe, men i den stærkt besatte DU17/19-række måtte nogle af favoritterne kæmpe hårdere end forventet. 5/8-seedede Niclas Dissing fra KSK havde trukket Nichlas Rasmussen fra OSC. Her formåede fynboen at stjæle 3. sæt med cifrene 12-10, men i sidste ende blev det altså til en hård sejr til Dissing i 4 sæt.

¾-seedede Christian Steffensen fra Birkerød var den anden topseedede på overarbejde. Frederik Barrith Nielsen fra Struer kæmpede godt i den meget underholdende kamp, men Christians rutine hjalp ham til at kunne lukke kampen i 3 sæt, og der var aldrig rigtig tvivl om udfaldet.

En anden nævneværdig kamp var den nyoprykkede koldingenser, Thomas Laursens kamp mod Sport92’s Alexander Vitus. På forhånd lå presset på Thomas’ skuldre, men den 3 år ældre modstander kunne godt gå hen og drille ham. Thomas manifesterede dog sit stærke indtog i rækken, som han påbegyndte ved sidste turnering i Thy med en 3. plads i DU17/19 med en rutineret sejr i 3 sæt.

Lørdag

Hvis fredag var en dag med pligtsejre, vågnede spillerne op til en lørdag, der skulle vise sig at indeholde overraskelser i massevis. Dagens første spændende kamp var mellem Casper Kloster fra KSK og Theis Houlberg fra Herlev i en indledende puljekamp i DU15-rækken. Casper trak de første 2 sæt ud til sin fordel, men Theis, hvis niveau er steget på det sidste, tog et tæt 3. sæt med 11-9. Casper viste dog, hvorfor han var blandt favoritterne til at vinde rækken og tog 4. sæt med 11-8.

Dagens første overraskelse blev en stor en af slagsen. 5/8-seedede Nicolai Pedersen fra Thy formåede at slå Tobias Vogt fra Birkerød. Nicolai lagde stærkt ud med mere hurtighed og styrke, end vi har set ham med før. Dette overraskede tilsyneladende Tobias, og han måtte se første sæt forsvinde med 9-11. Han kom dog igen og vandt 2. sæt med 11-7, og mange forventede nok, at kampen nu ville blive kørt hjem til hans fordel. Nicolai trodsede dog oddsene og vandt de to næste sæt og kampen 3-1.

I DU17/19 rækken var Christian Steffensen for alvor ude i problemer mod Niclas Dissing, som ellers havde vist svaghedstegn i sin fredagskamp mod Nichlas fra Odense. De to spillere fulgtes ad til 5. sæt, og det så også helt lige ud i slutningen af sættet. Begge sjællændere havde viljen til at vinde kampen, men Christian Steffensen viste endnu engang, at han havde rutinen. Sættet gik til ham med cifrene 13-11 efter en hård fight.

Den nok største overraskelse stod Kolding KFUM’s Thomas Laursen for. En af de 4 kvartfinaler i DU17/19-rækken stod mellem ham og 2.-seedede Kasper Svith fra Åbyhøj. På forhånd havde ingen af de topseedede spillere i denne række lyst til at møde Thomas, som har ry for at kunne skabe overraskelser, men efter mange nye lodtrækninger blev Kasper den uheldige denne gang. De to spillere fulgtes ad til 2-2 med solide sætsejre, men Thomas trak det længste strå i 5. sæt og kunne efter en meget underholdende kamp strække armene i vejret og glæde sig over sin plads i semifinalen.

Det skulle gå Thomas endnu bedre, da Kaspers klubkammerat, ¾.-seedede Emil Grooss Jeppesen skulle forsøge at booke sin plads i finalen. Efter de to første sæt var blevet fordelt med et til hver trak Emil fra i 3. og lignede en sikker vinder, da han kunne serve sættet hjem ved 10-4. Thomas påbegyndte mod alles forventning et fantastisk comeback og kunne efter 7 sætbolde imod sig tage sættet med 13-11. Herefter gik luften af Emil, og Thomas tog kampen med 3-1 og dermed også sin første finaleplads i den ældste række.

Caroline Christiansen og Sarah Lauridsen var begge rykket op i PU15-rækken før tid. Ganske som forventet viste de sig også at være altdominerende her og skulle derfor mødes lørdag aften i deres finalepulje. Deres seneste opgør vandt Sarah med 11-9 i 5. sæt, men Caroline, som var ekstremt velspillende, havde læst på lektien og tog kampen sikkert i 3 sæt.

Efter lørdagens kampe ser det således ud:

I DU11 og PU11 spilles der kun hele puljer.

I DU13 er Rasmus Gyde fra Herlev og Magnus Laursen fra Åbyhøj i finalen efter at være gået forholdsvist problemfrit gennem samtlige kampe. I PU13 spiller Elisabeth Zornig, Struer, og Sofie Mygland, Birkerød, finale.

I DU15 skal der både afvikles semifinaler og finaler. De kommer til at stå mellem Casper Kloster, KSK, og det lokale håb, Jens Christian Wegeberg og Marcus Pedersbæk fra Sport92 mod Nicolai Pedersen fra Thy. Finalepuljen i PU15 består af Caroline Christiansen, Birkerød, Sarah Lauridsen, Thy og Katrine Classen, Kolding.

DU17/19-finalen er mellem de to brødre Thomas og Martin Laursen. I PU17/19 står semifinalerne mellem Nanna Frederiksen, Åbyhøj og Mathilde Lauridsen, Thy samt Line Berthou, Kolding mod Malene Christensen, Herlev.

Søndag:

Søndag var dagen, hvorpå de mange finaler skulle spilles. Mange af spillerne havde haft hårde kampe, og derfor skulle de nu vise at netop de var de bedste på sidstedagen.

I DU17/19 skulle Martin Laursen, og overraskelsen, Martin lillebror, Thomas Laursen mødes i finalen. Denne blev dog på ærgerligste hvis afgjort hurtigt, da Thomas trak sig med en skade i ryggen ved stillingen 1-0 i sæt til Martin. Dermed fik de mange tilskuere altså ikke den forventede godtspillende finale at se. Der var dog momenter med godt squash, på trods af den korte kamp, men helt spændende nåede det aldrig at blive. 3. pladsen gik til Emil Grooss efter han slog Christian Steffensen i en noget tæt 4-sæts kamp. Der var mange gode dueller, nickshots og generelt flot spil fra begge parter.

Finalen i PU17/19 stod mellem Nanna Frederiksen og Malene Christensen. Nanna, som havde slået den bare 13-årige Mathilde Lauridsen 3-0 i semifinalen tidligere søndag, var på forhånd storfavorit mod Malene, som tidligere søndag havde slået Line Falsig i 4 sæt. Kampen startede godt ud, med mange lange dueller, skarpe boast, drops og shots, og den blev en noget spændende affære. Malene vandt et tæt 1. sæt med 16-14, men herefter gik det helt galt for hende i 2. sæt, hvor Nanna kom stærkt igen og vandt sættet med utrolige 11-0. Malene kom dog bedre ind i kampen i 3. sæt, og fik hevet sig selv op igen. Hun vandt sættet 11-8, og dermed var hun på vej til at levere den helt store overraskelse. Malene kom også bedst fra start i 4. sæt, og Nanna så noget fortvivlet ud. Herlev-spilleren havde hele 4 matchbolde i 4. sæt, men formåede på forunderligvis ikke at udnytte nogen af dem til en sejr. I stedet vandt Nanna et meget medrivende og spændende 4. sæt 15-13. I femte sæt fulgtes de to spillere til 9-9, men herefter trak Nanna akkurat det længste strå og vandt 5. sæt 11-9 efter en meget seværdig kamp. Mathilde vandt på flotteste hvis kampen om 3. pladsen, da hun slog Line 3-0. Dermed formåede Mathilde i sin første turneringen i PU17/19 at blive nr. 3, hvilket må siges at være tilfredsstillende for den unge thybo.

I DU15 havde Marcus Pedersbæk havde tidligere søndag slået overraskelsen Nicolai Pedersen fra Thy, som hidtil havde spillet en turnering over forventning, med 3-0. Jens-Christian Wegeberg slog Casper Kloster i 5 sæt, efter en medrivende kamp, som var utrolig spændende. Casper var foran 2-1 i sæt, men Jens-Christian formåede at kæmpe sig tilbage, og kunne strække armene i vejret efter en tæt kamp. Dermed skulle Marcus og Jens Christian mødes i finalen. 1. sæt blev et tæt et af slagsen. Begge spillere formåede at presse hinanden til det ypperste, og det kunne have gået begge veje. Marcus formåede lige akkurat at trække det længste strå, og vandt sættet 13-11 med mindst mulig margin. Jens-Christian kom stærkt igen og vandt andet sæt 11-6. Marcus vandt 3. sæt med samme score, og ved stillingen 9-8 til Jens-Christian lignede det en 5-sætter. Marcus viste sig dog stærkest, og kunne jublende gå fra banen efter en flot spillet DU15 finale. Nicolai Pedersen fik utroligste vis slået Casper Kloster i 5 sæt, og han må siges at have leveret noget af en overraskelse i denne turnering overordnet. Dermed fik han 3. pladsen i rækken.

Caroline Lyng og Sarah Lauridsen, som lørdag havde spillet den reelle finale, skulle begge spille mod Cathrine Classen om at sikre deres placeringer. Her var der ingen slinger i valsen fra begge spillere, som sikkert vandt 3-0 i begge kampe. Dermed vandt Caroline turneringen, mens Sarah blev nr. 2. Cathrine endte således på 3. pladsen

I DU13 stod finalen mellem Magnus Laursen og Rasmus Gyde. Spillerne har mødt hinanden utallige gange, og Rasmus Gyde har de seneste par gange vist sig for stærk. Rasmus kom klart bedst fra start, og vandt 1. sæt med 11-4. Magnus kom dog bedre igen, og vandt 11-8, efter mange skarpe drops. 3. sæt blev en noget tæt affære, hvor begge spillere spillede skarpt, hvilket resulterede i, at Rasmus vandt 3. sæt 13-11 med mindst mulig margin. Sættet kunne have gået begge veje, og Magnus kunne lige så godt have vundet det. Kampens tætte dueller fortsatte i 4. sæt, men endnu en gang var det Rasmus som trak det længste strå, og vandt det med 11-9. 3. pladsen i rækken gik til Jacob Søndergaard, efter han slog Kasper Pedersen 3-1.

I DU11 vandt Steen Sjørslev noget overraskende foran Tobias Jensen fra Thy og Daniel Grobler fra Sport 92.

Bettina Mortensen vandt PU11 rækken foran Sofie Drejergaard og Tara Stenholdt.

Endnu et JGP er nu nået til ende, og endnu en gang har de danske juniorer vist højt niveau. Det skal blive spændende at følge de unge danske talenter til det næste JGP i Kolding, som er i slutningen af november.

Se alle resultaterne på: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=7C95D17A-227C-4004-8D18-E13EE8326780

Af Martin Laursen og Kasper Svith