Squash Online

Optakt JGP #2 i Silkeborg - Hvem vinder?

October 28, 2010Kasper Svith

Sæsonens bare 2. JGP står for døren, og med et maksimalt antal tilmeldte er der lagt op til et brag af en turnering. Der er flere opsigtsvækkende ændringer i de forskellige rækker, og mange spændende lodtrækninger, og dermed en super spændende turnering at se frem til.

Både Mathilde Lauridsen og Christine Christoffersen har for første gang valgt at stille op i PU17/19 rækken. Her får de følgeskab af Amalie Bornæs, Nanna Frederiksen og Line Falsig og Maria Kjærsgaard, som alle er seedet 1/4. Derudover har Malene Christensen også valgt at stille til start, så der er alt i alt lagt op til nogle meget spændende puljekampe, hvor bl.a. Mathilde forventes at slå Maria, og dermed vil hun kunne gå i en finalepulje. Amalie og Malene skal igen mødes i deres pulje. Sidste gang de to mødtes var til Struer/Thy, hvor det blev til en 3-2 sejr til Amalie, så også her bliver det spændende at følge hvordan det hele forløber. Christine skal i sin pulje dyste med Nanna om at komme i finalepuljen.

Hvis alt går efter forventningerne, skal Amalie, Nanna, Mathilde og Line spille finalepulje, men dette er stadigt svært at spå om.

I DU17/19 rækken er den eneste nævneværdige som ikke har stillet til start Christian Jæger, som ikke spiller turneringen pga. en skade i knæet. Ellers er et stærkt felt stillet til start. Topseedningerne er besat af Martin Laursen og Kasper Svith og lige efter følger Christian Steffensen og Emil Grooss som er 3/4 seedet. Thomas Laursen er 5/8 seedet, og på forhånd ligner han en svær modstander for enhver at trække i en kvartfinale. I den seneste lodtrækning som er blevet trukket, ligger Thomas til at skulle møde sin brormand Martin Laursen i kvartfinale, og dette er helt sikkert en kamp som begge vil gøre alt for at vinde. Martin vandt sidst 3-0 komfortabelt da de mødtes. De andre højtseedede spillere forventes alle at klare sig sejrrigt ud af deres kampe, og dermed ser de eventuelle semifinaler således ud:

Martin Laursen - Christian Steffensen

Kasper Svith - Emil Grooss

Der spilles ligeledes puljer i DU15 som mange andre rækker, og hvis alt forløber planmæssigt der skulle vi gerne se alle de topseedede spillere i en finalepulje. Dette gælder Marcus Pedersbæk, Jens-Christian Wegeberg, Casper Kloster og Tobias Vogt. Også her skal det blive meget spændende at følge slagets gang.

Man skulle tro at Christine og Mathildes oprykning til PU17/19 rækken har gjort rækken noget svagere, men i stedet er to lige så store talenter rykket op fra PU13 rækken til PU15. Mathildes lillesøster Sarah Lauridsen og Caroline Lyng spiller nu begge PU15, selvom de egentlig stadig kunne spille PU13. De to forventes at vinde deres respektive puljer, og mon ikke også det bliver til endnu en finale for de unge stortalenter. Sidst de to mødtes vandt Sarah 11-9 i femte sæt. De to unge piger plejer altid at have nogle seværdige kampe med flot squash, og det ville undre mange hvis de ikke også ender i endnu en finale.

I DU13 rækken harr har Rasmus Gyde det seneste stykke tid haft et godt tag på Magnus Laursen. De to spillere mødtes så sent som en 20 dage siden til Danish Open, hvor det blev til en tæt 3-1 sejr til Rasmus. Det ligner unægtelig endnu en finale mellem de to, men også Kasper Pedersen og Jacob Søndergård har før givet dem modstand.

Da Caroline Lyng og Sarah Lauridsen er rykket op til PU15, er der kommet nye topseedninger i PU13. Blandt de fire topseedede i rækken finder man Elizabeth Zornig, Simone Dissing, Sofia Heesgaard og Sofie Mygland.

Sidst men ikke mindst er der i DU11 og PU11 rækkerne. I DU11 Daniel Grobler topseedede, mens der kun er 3 deltagende spillere i PU11. Disse er Bettina Mortensen, Sofie Drejergaard og Tara Stenholdt

I morgen går det løs i Silkeborg til endnu et Junior Grand Prix. Det skal blive spændende at følge de unge talenter i aktion, og der vil med sikkerhed være masser af god squash at se.

Link til turnering og lodtrækninger findes her:

http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=7C95D17A-227C-4004-8D18-E13EE8326780