Squash Online

Line Hansen ude af British Open trods overraskelse!

March 24, 2016Jonas Kønigsfeldt

En af årets mest prestigefyldte turneringer på PSA World Touren startede i mandags, var det med dansk deltagelse af Line Hansen i hovedrundens første runde. British Open er en historisk mastodont inden for både herre- og kvindesquash, men i lige så høj grad også hos juniorerne, hvilket automatisk får squashentusiaster rundt om i hele verden til at følge ekstra med i disse dage.

I turneringens første runde var Line Hansen oppe imod malaysieren Delia Arnold, som var seedet 14 mens Line var useedet. Dog havde Line lige så friske ben som den seedede spiller, da hun trådte direkte ind i hovedturneringen uden at skulle igennem kvalifikationsturneringen. Dette fik også vist sig at skulle gøre god gavn, da kampen endte i fem sæt og over en times squash. De to første sæt gik til malaysierens fordel, da hun med snævre pointforskelle tog dem med cifrene 11-9 og 11-8. Herefter trådte danskeren i de to næste sæt i karakter, da hun med cifrene 11-8 og 11-5 tvang kampen ud i en femsætter. Kampen måtte nu ud i et femte og afgørende sæt, som med mindste difference gik til danskerens fordel med cifrene 11-9. Sejren var for Line Hansen derfor en realitet, hvor hun som useedet spiller kunne se sig videre i hovedturneringens anden runde.

Efter sejren stod Line til at skulle møde Laura Massaro fra England. Disse to mødtes også ved PSA World Tour turneringen, Windy City Open i Chicago, tidligere på året. Her var det en overbevisende sejr fra englænderens side med cifrene 11-2, 11-7 og 11-5, der sendte Line ud af turneringen i første runde.

Her til aften spillede Line Hansen så sin andenrundekamp mod den førsteseedede englænder Laura Massaro, hvor hun to dage efter det gode resultat, skulle forsøge at overgå sig selv og prøve at slå verdensmesteren. Kampen forløb lige så tæt i de to første sæt, som i den første kamp, hvilke englænderen tog med cifrene 11-9 og 12-10. Danskeren havde dog både en føring på 9-7 i første og sætbold i andet ved 10-9. Dog skulle Lines evne til at lave comebacks, som det hun formåede i første runde, desværre ikke vise sig gældende i denne kamp, da hun med 11-5 tabte tredje sæt til den noget stærkere verdensetter.

Sammenlignet med resultatet fra forrige turnering i Chicago, viste Line gode takter mod Massaro, der oven på en førsterundesejr, kan se sig godt tilfreds med turneringens udfald. British Open fortsætter de næste dage, hvor både mændenes og kvindernes finale spilles på søndag d. 27. marts.

Du kan se de resterende resultater her.